Kuka on Vuoden helsinkiläinen 2016 – tässä ehdokkaat!

Helsinkiä on tunnetuksi ja viihtyisämmäksi tehnyt moni taho. Tässä osa. Voit esittää myös omaa ehdokastasi.

LUKIJAÄÄNESTYS Tiukka kisa käynnistyy jälleen.

On aika äänestää Vuoden helsinkiläinen 2016. Helsingin Uutisten lukijaäänestyksessä on haussa jälleen henkilö, yhdistys, yritys, seura tai muu porukka tai taho, joka on tehnyt Helsinkiä tunnetuksi tai edistänyt helsinkiläisten viihtymistä ja hyvinvointia. 

Yhtä hyvin valinta voi osua vaikkapa rakennukseen tai paikkaan. Toimituksen esiraati on valinnut kymmenen ehdokasta, mutta voit esittää myös omaa ehdokastasi. Äänestää voit 15. tammikuuta asti.

1. Allas Sea Pool

Syyskuun alussa avattu Allas on ollut menestys. Marraskuun puoleenväliinmennessä Altaalla vieraili yli 40 000 maksanutta kylpyläasiakasta.

Altaan taustavoimana on kulttuuriyrittäjä Raoul Grünstein ja Korjaamo Group. Allas on suljettu päärakennuksen rakentamisen ajaksi ja avautuu uudelleen keväällä.

2. Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo

Teemu Laajasalo aloitti maailmanlaajuiseksi levinneen ilmiön Aleppo-kellot. Kirkot soittivat kelloja päivittäin muistuttaen Syyrian Aleppossa käynnissä olevasta kansanmurhasta.

3. Jasper Pääkkönen

Suomen kuuluisin viikinki, kalojen suojelija. Toi myös lisää Löylyä Helsinkiin ja vie saunakulttuuria maailmalle.

4. Helsingin joulukadut ja keskustan jouluvaloalue

Helsinki alkaa oikeasti olla ilmeeltään varteenotettava joulukaupunki, jonka valot levittäytyvät vuosi vuodelta perinteistä Aleksia pidemmälle.

5. Hätäkalja-ryhmä Facebookissa

Enni Pastila perusti Facebookiin Hätäkaljat Helsinki -ryhmän, josta voi löytää juttuseuraa nopealla varoitusajalla.

6. Hävikkiruokaravintola Loop

Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola toimii Lapinlahden vanhassa sairaalassa. Ravintolan perustamisen mahdollisti joukkorahoituskampanja, johon osallistui yli 700 tukijaa. Loopin takana on Johanna Kohvakan vetämä From Waste to Taste -hanke.

7. Vallisaari

Vanha sotilassaari avautui viime keväänä yleisölle ja nousi heti stadin uudeksi merelliseksi vetonaulaksi.

8. Sinikka Backman

Yritysjohtajan paikalta Herttoniemen seurakunnan vapaaehtoiseksi hypännyt Sinikka Backman on pyörittänyt yli 15 vuotta Myllypuron leipäjonoa, joka kerää jopa 800 henkeä hakemaan ruokaa.

9. Paperi T

Henri Pulkkinen eli Paperi T on rap-artisti ja runoilija. Ensimmäinen soololevy ilmestyi 2015, esikoisrunokirja Post-alfa ilmestyi syksyllä 2016.

10. Alma

Vasta 20-vuotias laulaja-lauluntekijä on saanut runsaasti huomiota ympäri maailmaa. Alma onkin kiinnitetty muun muassa maaliskuussa järjestettävälle SXSW -festivaalille Yhdysvaltoihin. Huippudj Felix Jaehnin kanssa tehty sinkku Bonfire kerännyt Spotifyssa tähän mennessä yli 64 miljoonaa kuuntelukertaa. Debyyttialbumia odotetaan vuoden 2017 aikana.

11. Oma valinta

Ehdota omaa ehdokastasi Vuoden helsinkiläiseksi!

Vuoden helsinkiläisiä

Vuoden 2015 helsinkiläiseksi valittiin 58 prosentin ääniosuudella K-kaupan Anna.

Kakkoseksi kiri Faiz Chisty, joka tuli tunnetuksi pelastettuaan mereen pudonneen vauvan.

Kolmanneksi tuli kansanedustaja Ozan Yanar (vihr.).

Vuoden 2014 äänestyksen voitti yli 4 400 äänellä Jokerien jääkiekkojoukkue.

Toiseksi sijoittui tuolloin HIFK Fotboll.

Kolmas oli rap-artisti Cheek.

Lisää aiheesta

Aleppon kellonsoitoista maailmanlaajuinen ilmiö – Tämä määrä kirkkoja on nyt mukanaHätäkaljaryhmä tuo pika-avun seuran tarpeeseen – Jo lähes 4 000 mukanaKatajanokan uima-allas sai huiman suosion – Lue mistä syystäJasper Pääkkösen sauna kerännyt jo tuhansia kävijöitä – ja nyt tamperelaisetkin tahtovat oman Löylyn!Löyly ja Flow Festival nappasivat matkailupalkinnot – myös nämä palkittiinRumia porkkanoita ja liian käyriä kurkkuja – hävikkiravintola aukesi Lapinlahden sairaalaanVallisaaren yöpymiskielto kumotaan ehkä jo ensi kesäksiKuva: Helsingin jouluvalot entistä hulppeammat – jääkö Tukholma kakkoseksi?Pysäyttävä video: Myllypuron leipäjonon ohittaminen autolla kestää lähes minuutin”Kukaan ei käy leipäjonossa huvin vuoksi”"Neuroottinen ja katkera" puree yleisöön – Paperi T:n soolo ylitti kultarajanÄänistä murskaenemmistö: K-kaupan Anna valittiin Vuoden helsinkiläiseksiKenestä Vuoden helsinkiläinen: 2000 äänestänyt juuri nyt – mustia hevosia liki sataHävikkiruokaa riittäisi monen ravintolan tarpeisiin
Written by:

Ota yhteyttä