Miksi tappiot kuuluvat aina kansalle?

Yritys tai kaupunki voivat olla erinomaisia, mutta asukkaidensa ja asiakkaidensa luottamusta ne eivät voi pettää. Liikemiesnero Jorma Ollila nosti kännykkäyhtiö Nokian 1990-luvun alussa huikeaan menestykseen. Parikymmentä vuotta myöhemmin Ollilan itsepäisyys ja uudistusten vastustaminen johtivat yhtiön syöksykierteeseen.

Mitä väliä on Nokialla? Ei se vaikuta Tuusulassa, Turussa, Helsingissä, Lappeenrannassa, Tampereella tai Seinäjoella. Sehän rassaa vain Saloa? Koko Suomelle Nokian tuho on näyttö itsepäisyyden kalliista laskusta ja siitä, miten helposti menestys tuhritaan kun kuljetaan laput silmillä. Saman ilmiön löytää niin perheiden, sukujen, yritysten, kuntien kuin valtionkin tasoilta.

Nokia ei uskonut asiakkaitaan, kun aasialaiset ja amerikkalaiset kuluttajat halusivat simpukan mallisia puhelimia. Nokian johdossa rakastettiin puhelimia, joissa on perinteisen kirjoituskoneen näppäimistö ja sikarilaatikon kansi.

Ollilan johdolla Nokia hylkäsi kosketusnäytöt ja kehitti kännykkää sylimikron suuntaan. Seuraukset olivat tuhoisat. Nokiassa ei myöskään herätty teolliseen todellisuuteen, jossa huippuosaaminen korvattiin halpaosaamisella.

Helsingissä syntyy oma Nokia-ilmiö, kun pääkaupungin johto runnaa väkisin läpi Guggenheimin-taidemuseon rakentamisen. Vaikka kaupunginvaltuutettujen ja kansalaisten enemmistöt vastustavat, itsepäisen uhon muistomerkki nostetaan 200-vuotiaan pääkaupungin keskustaan. Puolet rakennusrahoista otetaan koko kansan yhteisistä verovaroista ja toinen puoli helsinkiläisten taskusta.

Suomi on banaanitasavalta, jonka pääkaupunkia mainostetaan rutiköyhänä, kun Helsinki hamuaa ympäristökuntiensa veronmaksajien rahoja. Guggenheim-uhon hetkenä Helsingillä on varaa rakentaa kulisseja keisarille ja kerjäläisille.

Nokia ja Guggenheim osoittavat, kuinka muutaman ihmisen röyhkeällä uppiniskaisuudella tehdään tuhoa, jonka laskut maksatetaan surutta koko kansalla. Näin yhdistetään puhdistus ja puhallus.

Kommentit

Kyllä Nokian alasajo on merkinyt pääkaupunki seudulla vähintään 40000 ihmisen työpaikkan menetystä ja surkeutta.Nokian parhaimpina päivinä hotellit,ravintolat,taksit,tilausbussit,lentokoneet,jopa Turun junat,olivat lähes ylibuukattuja kiitoos Nokian valtavan käyttön puhumatta alihankkijoista niinkuin Elqotec ja moni muu jotka on joutunut lopettamaan tai talouskurimukseen Nokian alasajon johdosta.Varsinkin Espoossa ja myös Helsingissä on menetetty lähes kaikki toivo Nokian alas ajosta johtuen ja mitään korvavaa ei ole tulossa ilmeisesti koskaan,niin kyllä Pietilä ei tiedä yhtään mistä puhuu kuin luuli että Nokialla ei ole ollut merkitystä täälläpäin kun se on ollut kaikki kaikkessa.Finanssikriisin vaikutus ollut pieni Nokian kriisin nähden koska sellaista määrää ulkomaalaisia palvelunkäyttäjiä mitä Nokia aikanaan meille tänne toi ei löydy Suomesta ikinä,ajattele kuin ulkomailla on sellainen tapa että päivärahat saa vaan kuittia vastaan niin mikä vaikutus tällä on ravintola alalla ollut puhumatta keskustan kauppoissa kun ulkomaalaiset on tehneet ostoksia ja he vasta kuluttavat rahaa.Kyllä ainakin minä jään kaipamaan näitä tuhansia ulkomaalaisia asiakkaita jotka on tuoneet leivän meidänkin pöytään mutta eipä tuo enään.Uskallan sanoa että sellaista työllistäjää ei pääkaupunki seudulle enään tule ja peli on monella alalla poikki tämän takia koska Suomalaiset kuluttavat hyvin vähän rahaa edellämainittuihin yritysmuotoihin.Ettäs sellainen pieni menetys Pietilä.

yrittäjä

En tiedä onko tietoista vai tiedostamatonta kärjistämistä kyseinen artikkeli mutta kyllä tässä jätetään todellakin huomioimatta isoja asioita. Nokian vaikutukset näkyvät suoraan Nokian omissa työpaikoissa mutta lisäksi suoraan Nokian alihankkijoissa ja tämä vaikutus lasketaan tuhansissa. Ohjelmistoja tekivät Nokian laitteisiin ainakin Tieto,Ixonos ja Digia ja näitten pörssiin listattujen yritysten kurssit kertovat omaa tarinaansa. Samaa tarinaa kertovat myös jokaisessa näistä toteutetut yt-neuvottelut Nokian linjanmuutoksen takia. Lähteneitten tarkkaa määrää yksistään näistä yrityksistä en tiedä mutta tuhansista joka tapauksessa puhutaan. Tarkennuksena vielä, että käsittääkseni näistä kolmesta mainitsemastani mikään ei vaikuta Salossa vaan ihan muualla. Lisäksi tarkennuksena Pietilälle, Nokian matkapuhelintoimintoja löytyy ihan merkittävissä määrin myös Tampereelta, siinä Hatanpään valtatien varressa on isot pytingit.
Mitä tulee sitten muihin vaikutuksiin, kerrannaisvaikutukset muihin aloihin ovat mittavat ja kyllä, Salossa varmasti koko kaupungin taloutta joudutaan miettimään uudelleen mutta ei tätä asiaa voida herran tähden sanoa että mitä sitten, sehän koskee vain Saloa.
Ollila toimi suurimman osan ajastaan Nokian toimitusjohtajana. Toimitusjohtajan vaikutusmahdollisuudet siihen millaisia linjoja tuotteitten linjauksissa taikka teknologialinjauksista päätettäessä lienevät aika heikot ja uskon näin myös olevan parastakin koska tuollaisesta talosta löytyy pätevämpiäkin teknologia-asiantuntijoita kuin tj.

JulleIII

Otsikko: "Miksi tappiot kuuluvat kansalle?"

Nykyisen vallitsevan talousopin mukaan voittojen täytyy aina tulla yksityisille tahoille ja tappiot täytyy yhteiskunnan ottaa kannettavakseen. Muutoin kuulemma oikeaoppisten mukaan seuraa talouden "Harmagedon".

Tietysti voisi niiden voittojen suhteen suositella vähempäänkin tyytymistä ja kohtuullisuutta ja alemmillekin tasoille enemmän jakamista, vaan kun se ahneus ja itsekkyys ovat niin vaikeasti hallittavia asioita.

Olemmeko siltikin kaikki kuolevaisia?

Kansa äänestää ostamalla kiinalaisten orjatyövoimalla tekemiä simsamsumgeja.
Kotimaiset yrittäjät eri aloilla on pulassa nykyään kun heidät unohdetaan.
Tyypillinen kansalainen vinkuu koko ajan että bussilippu maksaa liikaa,
perunat on liian kalliita, työpaikkoja ei ole ja edes koulutuksella ei saakkaan
työpaikkaa. Kansa äänestää kokoomusta, äänestää melkein homon presidentiksi mutta kokoomuslaisen sitten toiseksi huonoimpana vaihtoehtona, hienoa arvoja kansalaiset teillä.

En tiedä, onko se totaalista tyhmyyttä vai aivopestäänkö kansaa
niin tehokkaasti että ne ei kykene enää omaan ajatteluun.
Rikkaat kiittää, korjaa potin ja muuttaa Monacoon.
Nyt ihan julkisesti tuo on jo kerrottu mutta kauanko menee että
suomalainen vatipääkansa alkaa tajuamaan jotain jostakin..

hohhoijaaa..

Saleeeeeee

Suomikin on elänyt parikymmentä vuotta globalisaation aikaa:
- Kansainvälisillä yhtiöillä on tuotantolaitoksia eri maissa
- Ostetaan tavaroita, jotka kansainväliset yhtiöt ovat valmstaneet
* Niinpä suomalaiset paikkakunnat kilpailevat tuotantolaitoksista muun maailman paikkakuntien kanssa.
* Ja suomalaiset työläiset kilpailevat työpaikoista muitten maitten työläisten kanssa.

Suomen talouden kansainvälistyminen alkoi kunnolla 1990 -luvun alussa. Samaan aikaan hyvä koulutustaso ja kunnollinen infrastruktuuri alkoivat yleistyä maailmalla. - Niinpä tärkeimmäksi kilpailutekijäksi muuttui kunkin maan kustannustaso (palkat, toimistot, tehtaat, asunnot, liikenne, ruoka jne.).

Nykytilanne on karkeasti ilmaisten tämä:
- Eteläkorealaiset suunnittelevat teknovempeleet
- Kiinalaiset valmistavat tehtaissa teknovempeleet
- Intialaiset tekevät ohjelmiston teknovempeleisiin ja muualle
- Bangladeshiläiset ja vietnamilaiset valmistavat tehtaissa vaatteet ja tekstiilit
- Mustat afrikkalaiset raatavat kaivoksissa ja pelloilla tuottaen raaka-aineita maailmalle

Seuraava muutos on jo alkanut:
- Moni suomalainen on kokenut osa-aikatöitä, pätkätyöläisyyttä ja työttömyyttä. Yksi koulutus ei ole riittänyt, koska ammatit ovat muuttaneet ulkomaihin.
* Seurauksena on matalat työeläkkeet.
- Terveyskeskukset toimivat huonosti ja kaupalliset lääkäriasemat ovat kalliita.
- Miten on käymässä sairaaloille?

Seurauksena Turkki ja Thaimaa ovat alkaneet muuttua suomalaisten köyhien eläkeläisten Floridaksi:
- Miellyttävä ilmasto
- Eläkerahat ja säästöt riittävät elämiseen ja terveydenhoitoon

globalisaation aikakautta

Lopputulos viime vuonna kun on kilpailtu Suomalaista yrittäjää varsinkin pien yrittäjää hengiltä oli 3,9miljaardin verot jotka on jäänyt saamatta ja jäävät saamatta koska suurin osa konkurssissa.Se että halutaan se halvin ja ostetaan se halvin tavara tai palvelu on tehneet tämän soppan joka nimeenomaan käy loppupeleissä kalliiksi kansalaisille jota joutuu veroissa maksamaan tämän puuttuvan osan ja eikö ole pirullista että se on suurinpiirtein se sama summa mitä Suomen valtio joutuu sästämään.Loppupeleissä voi todeta että halpa opn kallista koska seuraamukset ovat hyvinvointivaltion purkaaminen , verojen korotukset ja palkkan alennukset.Voi olla että eläkkeetkin jää saamatta niin köyhien Floridat jää pois pelistä.Markkinatalous on erittäin fiksu koska veronmaksaja maksaa nämä kokeillut ja hintakilpailut ei kaatunut pankki tai kaatunut yritys.Mutta kun halvalla sai.

yrittäjä

Aika outoa rinnastaa pörssiyrityksen väärät strategiavalinnat Pajusen ylimieliseen hankkeeseen ajaa väkisin satojen miljoonien museohanke kaupunkilaisten maksettavaksi. Guggenheimin osalta Pietilä on tietysti oikeassa.

Arvoton näytelmä

Olin Vietnamissa maassa lähes 100 miljoonaa ihmistä, useimmat ihmiset ovat suosikki Nokia. Myself vuodesta 1999 nyt kun muutaman rivin tietokoneen käyttöä, kuten Motorola, Siemens, Sony, samsung v .. v. .. Sitten päätin lopettaa Nokialla ja yli 10 vuotta olen vain Nokian, koska sen kompakti helppokäyttöinen, joustava ohjelmisto, tekstit ja numerot on helppo lukea, lisää kauneuskuvien vv.Vai kuussa joten Luin hiljattain, että Nokia menetti vakio, alhainen liikevaihto, lomautuksia, sekä kotimaassa että ulkomailla. Erilaisuus, mutta roikkua puolella kalliita Samsung ja omena, halpa Ensin on jonkinlainen Kiinassa jne. .. Koska fani nokia Erittäin surullista, osanottoni samasta seurasta! Mutta muutama vuosi sitten tuntui se tapahtuisi. Miksi?
Haluaisin osallistua muutamia ideoita teknisen pieni.
Laatu nokia vuosien tai on erittäin huono kone, elävät pääasiassa nopeasti pin lyhyttä puheaikaa tai ladata akun. Tehtävänä laite ei ole kuultavissa, hyvä kirjaa tukea kelloa täristä voimakkaasti jääneet puhelut. Nokian uusi asuu erittäin huono tärinää. Voitte kuvitella käynnissä tiellä pitää kameraa kädessä jos puheluita ei, niin en tiedä. Nimet Koneen tulisi olla 500-1000, kunkin hakemiston nimien määrä on kirjattu 40-50 merkkiä. Koneen uusi elämä teki vain 10-20 merkkiä, joten avattaessa yhteystietoja ei tiennyt nimeä kuka soittaa. (vähemmän kuin halvin kone). Historia puhelut on oltava selkeä ajan, uusi elämä on ainoa kerta viimeisen puhelun pitäisi seurata puhelua. Työni päivittäin kuulla 50-100 puhelut elämään, joten kun Nokian käyttäjät näkevät paljon vaivaa. Joke kotimaassani haluavat ostaa Nokia 6030 kalliimpia kuin uudempia koneita nyt. Paradox?
Kuinka kauan odotan tästä kommentista vastuuhenkilö insinööritoimisto, että Nokia ei tiedä miten. Mong ajatus henkilöstöä Nokia saa vahvan harjoittajat kilpailemaan muiden puhelimien
Sähköposti [email protected]

nguyen dinh ngoc