Viihde

Cheek: Toivon, että biisejäni vihattaisiin

Cheekin uudella albumilla vierailee vanhan tutun Sami Saaren lisäksi myös Jonne Aaron ja Mikael Gabriel. - Aina kun työskentelee uusien tyyppien kanssa, oppii jotain uutta. Feattikuviot ovat sujuneet hyvässä hengessä. Musajengi on kauttaaltaan hyvää porukkaa, Cheek kehuu.

Ilkka Saastamoinen

Cheek myhäilee. Uusi Sokka irti -albumi julkaistaan tänään keskiviikkona ja takana on nimikkobiisin musiikkivideon kuvausmatka Los Angelesiin.

– Oli tehokasta toimintaa hyvällä huumorilla. Tuli tosi erinäköinen video, mikä oli tarkoituskin. Kuvattiin koko pätkä Salton Sean aavikolla, Cheek kertoo.

Seitsemännellä albumillaan Cheek ottaa monia uusia askeleita. Ensinnäkin musiikki on muuttunut aiempaa klubipainotteisemmaksi.

– Uskalsin tehdä vähän nopeatempoisempaa ja rankempaa kamaa. Soundipuolella koitan hakea aina uusia tuulia joka vuosi. En pyri pysymään missään laatikossa, koska se on mielestäni tylsää.

Sokka irti on myös räppärin ensimmäinen julkaisu oman levy-yhtiön kautta. Cheek seuraa siis monen muun ison maailman artistin viitoittamaa polkua.

– Olen aina ennenkin vastannut oman levyn tuotannosta ja valmistumisesta. Joku pieni kaipaamani kipinä kuitenkin syttyi sisälläni, kun päätin, että nyt tehdään musaa omalle yhtiölle, Cheek sanoo.

Cheekin hittitehdas ei osoita ehtymisen merkkejä. Sokka irti ja sitä edeltänyt sinkkujulkaisu Pyrkiny vähentää ovat vallanneet soittolistoja aiempien julkaisujen tapaan.

Cheek paljastaa, että hänen vihatuimmat kappaleensa ovat samalla kaikkein suosituimpia.

– Ne biisit, jotka herättävät eniten tunteita ovat olleet mun isoimpia hittejä. Siksi oikeastaan toivon aina uuden biisin julkaistuani, että sitä vihattaisiin.

 

Silloin kun rakastaa jotain, niin jaksaa tehdä sen eteen myös töitä.”

Cheek tunnetaan äärimmäisen kovana duunarina, joka keikkailee ympäri vuoden ja hoitaa julkaisut ajallaan. Motivaatio syntyy ehtymättömästä rakkaudesta lajiin.

 

– Kaikki kumpuaa siitä, että teen sitä mitä eniten maailmassa haluan. Nautin tästä täysillä. Silloin kun rakastaa jotain, niin jaksaa tehdä sen eteen myös töitä.

– Mä räppään ja panostan kaiken siihen, että teen sen niin hyvin kuin mahdollista. Oon tehnyt tätä täysillä nyt 14 vuotta.

Perinteisestä elämänrytmistä Cheekin on pitänyt luopua, mutta toisaalta artistielämä on ehtinyt jo muodostua normaaliksi tavaksi elää. Tulevana viikonloppuna Cheek on jälleen töissä, omalla levynjulkaisukeikallaan.

– Halusin koettaa julkkareiden järjestämistä kerrankin viikonloppuna. Nyt mukaan pääsee myös se jengi, joka on aiemmin joutunut jättämään keikan väliin duunien takia.

Cheek – isot posket

Syntynyt vuonna 1981.

Kotoisin Lahdesta.

Sai artistinimensä jo lapsena, kun koulukaverit kutsuivat häntä Cheekiksi (suom. poski) tämän suurten poskien vuoksi.

Julkaissut kuusi studioalbumia, ensimmäiset kaksi Sony Musicin ja loput Rähinä Recordsin kautta.

Seitsemäs albumi Sokka irti julkaistaan 18.4.

Levyillä vierailleet muun muassa Jonna, Illi, Sami Saari, Johanna Försti ja Kristiina Wheeler.

Hittikappaleita muun muassa Pyrkiny vähentää, Raplaulajan vapaapäivä, Liekeissä, Jos mä oisin sä ja Jippikayjei.

Levynjulkaisukeikalla The Circuksessa (Salomonkatu 1–3) lauantaina 21.4. kello 22.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu