Taideväki valmistellut salassa vastaehdotuksen Guggenheimille

Guggenheim-hankkeeseen kriittisesti suhtautuvat taidekentän toimijat ovat laatineet vastaehdotuksen Guggenheim-museolle.
-Hankesuunnitelmaa on valmisteltu siitä lähtien, kun Guggenheim-selvitys julkistettiin tammikuussa, kertoo valmisteluryhmään kuuluva tuottaja Nina Toppila.
-Tämä on haluttu pitää salassa siihen asti, että hankesuunnitelma on valmis.
Sopiva hetki vastaehdotuksen julkaisemiselle koitti Jussi Pajusen esiteltyä maanantaina oman Guggenheim-esityksensä.
Checkpoint Helsinki -nimeä kantava hanke tähtää Guggenheimin tavoin Helsingin taidemuseon uudistamiseen ja Helsinki-brändin nostattamiseen. Vain idea jolla tähän pyritään, on astetta kunnianhimoisempi.
-Esitämme, että Helsingin taidemuseon jo olemassa olevien kokoelma- ja näyttelytoimintojen yhteyteen perustetaan uusi toimintayksikkö, joka keskittyy pelkästään uusien kansainvälisesti merkittävien teosten tuottamiseen, hankesuunnitelmassa linjataan.
-Voimme yhdessä kehittää museokonseptin, jollaista ei ole missään muualla maailmassa.
Valmistelijajoukon mukaan itse taidetta tuottava museo-organisaatio on toimijana nopeammin reagoiva ja ajassa elävä.
Hanke  voitaisiin ryhmän mukaan toteuttaa samalla summalla, käytännössä 3-5 miljoonalla eurolla, joka Pajusen esityksen mukaan kuluisi Guggenheim-hankkeen toisen vaiheen toteuttamiseen.
Checkpoint Helsingin hankesuunnitelma esitellään tänä aamuna kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle. Hankkeen virallinen julkistamistilaisuus järjestetään tänään kello 12 galleria Forum boxissa.
Hanke-ehdotuksen on tähän mennessä allekirjoittanut  satakunta taiteilijaa, taiteen tutkijaa ja taidekentän asiantuntijaa.

Kommentit

Ovelaa: ensin halutaan haaskata aivan turhaan 150 mio. Sitten keksitään vaihtoehto, joka onkin halvempi. Tässä loisten ja syöttiläiden elättämisen kiimassa on näköjään kokonaan unohtunut Helsingin taloudellinen asema ja että jo ennestäänkin Helsingin museot ovat tyhjiä, pölyisiä rahanreikiä.

Onnea monivamm,,, monikulttuuriselle Helsingille.

Tätä on tilattu

Mikähän ihmeen kiima tuolla Pajusella on hakata päätään seinään.
Onko kyseessä jokin henkilökohtainen juttu, josta ei voi luopua?
Miksi hra P jaksaa paasata asian puolesta lähes yhtä hurmosmaisesti kuin tosiuskovainen tai äärifeministi, vailla tolkun ja suhteellisuudentajun häivää?

Ajatteleeko hra P omasta mielestään Helsingin etua, omaa etuaan vai mitä ihmeen etua?
Sillä edun tulisi olla TODELLA suuri, jotta tuollaisen n. 100 000 000 € investoinnin esittämisestä olisi perusteita edes keskustelun aloittamiseksi.
Voito-odotuksen tulisi olla giganttinen, jotta riski kannattaisi ottaa.

Ehkä se on se, kun hänestä pian aika jättää kaupunginjohtajana.
Hänen pitää saada aikaan jokin konkreettinen muistomerkki itsestään ja omasta uljaasta ajastaan kukkulan kuninkaana?
Mikään pikkuriikkinen patsas varjoisalla sivukadulla ei riitä?

Ehkäpä hänellä on samoja visioita, kuten koko kansakunnan upeimpana ajattelijana tunnetulla Bjorn "pehmonalle" Wahlroossilla.
Hänhän on esittänyt jotain sellaista, joka liittynee tähänkin asiaan.
Eli ongelmaa demokratian asemassa yhteisistä asioista päätettäessä.
Ehkä Hra P ja Hra W ovatkin hengenheimolaisia, sillä uskoisin, että myöskin Hra P:tä sieppaa, koska joutuu alistamaan yhtäaikaa sekä luovat, että älykkäät ideansa kansalaisten ja kaiken maailman hallitusten käsiteltäviksi.

Eihän tämä ole oikein.

Se vaan ei voi olla.

Prkl!

Kaalimaan Kalevi