Pelätyn rottweilerin omistaja jatkaa uhkailua

Siilitiellä asuva Moona Virtanen-Kinnunen kertoo, että rottweilerin omistaja on uhkaillut usuttavansa koiran Pepin ja Nikin kimppuun.

Hemmo Rättyä

Herttoniemen koirapuiston portin viereen oli tuotu kynttilöitä Tahvo-koiran muistoksi.

Hemmo Rättyä

Siilitien asukkaat ovat turhautuneita, vihaisia ja peloissaan. Aluetta terrorisoi aggressiivinen rottweiler omistajineen, joka viime viikolla tappoi Herttoniemen koirapuistossa pienen Tahvo-koiran (HU 14.4.).

Siilitien asukkaiden mukaan koiran omistaja on jo vuoden ajan herättänyt pelkoa alueella. Useampi koiranomistaja on joutunut uhkailun kohteeksi.

– Törmäsin rottweileriin ja sen isäntään samana iltana, kun Tahvo kuoli. Omistaja kehuskeli rottweilerin voimalla ja uhkaili koirien välisellä tappelulla. Sanoin, että siinähän yrität, koska sitten soitan poliisille, alueella asuva Moona Viitanen-Kinnunen kertoo.

Asukkaita ihmetyttää, miksi poliisi ei tee asialle mitään. Rottweilerin omistaja on saanut useita sakkoja ja hänestä on tehty lukuisia rikosilmoituksia.

– Eläintenpitokielto pitäisi antaa, Viitanen-Kinnunen jatkaa.

Herttoniemen koirapuisto on hiljentynyt. Asukkaiden mukaan useat koiranulkoiluttajat eivät enää mene sinne.

– Itse käyn puistossa vain aamuisin, koska silloin siellä voi olla rauhassa. Välttelen lenkilläkin tiettyjä paikkoja, etten törmäisi rottweilereihin, Viitanen-Kinnunen kertoo.

 

Omistaja kehuskeli rottweilerin voimalla ja uhkaili koirien välisellä tappelulla.”

Pentti Kovanen on asunut Siilitiellä 45 vuotta. Hänen mukaan alueella on paljon koiria hyvien ulkoilumahdollisuuksien vuoksi.

 

– Tarvitsee mennä vain tien toiselle puolelle, niin siellä on metsäpolkuja vaikka kuinka paljon, hän toteaa.

Pentti Kovanen on törmännyt rottweilerin omistajiin useaan kertaan Herttoniemen koirapuistossa.

– Humalapäissään he ovat aggressiivisia ja uhkailevat. Puistossa on kaksi ovea, ja usein he tulevat samaan aikaan kummallekin portille. Puistossa ei voi olla enää rauhassa. Koko ajan pitää olla varuillaan, tulevatko rottweilerit sinne. Toinen niistä on purrut hoitokoiraani Rikua.

Nimettömänä pysyttelevä Siilitien asukas kertoo, että rottweiler on purrut hänen äitinsä koiraa viime syksynä.

– En itse pelkää niitä koiria, mutta äitini on kauhuissaan. Pakko tässä on tehdä jotain, jos virkavalta ei puutu asiaan, mies sanoo.

Siilitie 18:n asukkaat ovat järjestämässä toista asukaskokoontumista. Myös poliisi on luvannut osallistua keskusteluun.

Vuokrataloyhtiö Heka-Siilitie Oy:n toimitusjohtaja Rauno Vainio on kahdesti saanut yhteydenoton asukkailta koskien rottweilerien omistajien häiriökäyttämistä.

– Ensimmäinen tuli syksyllä ja toinen tällä viikolla. Asukkaat kertoivat, että talossa asuu vihaisia koiria.

Toimitusjohtaja kehottaa asukkaita lähettämään kirjallisen ilmoituksen, joka on asianmukaisesti täytetty.

– Siinä pitää olla kaksi allekirjoitusta, jotka vahvistavat tapahtuneet todeksi. Sen perusteella voimme antaa asukkaalle varoituksen. Jos käyttäytymisessä ei tapahdu parantumista, vuokrasopimus voidaan purkaa, Rauno Vainio kertoo.

Kommentit

Toivotaan , että oikeus tapahtuu. Jatkuvassa pelossa eläminen on todella epämielyttävää kaikille varsinkin meille samassa talossa asuville. Eilen poliisit hakivat 1 koiran pois. Varmasti heillä tutkinta edistynyt kun näin tekivät,siitä Kiitos! Nyt vain saa pelätä omistajan reaktiota koiran pois viennin vuoksi. Mitä tulee kun herra on kännissä???

18 naapuri

Siis mistä koirapuistosta tässä on kyse?? Herttoniemessä/Herttoniemen rajalla kun niitä taitaa olla 3-4 kpl. Omistan itse pentu-Corgin ja tiedän että kaikki koirat ei Corgien kanssa toimeen tule. Meillä oli ajatuksena mennä tutustumaan koirapuistoon, mutta näiden kirjoitusten jälkeen en tiedä mihin uskaltaa Herttoniemen alueella mennä?!
Tietääkö joku onko Herttoniemen rannan koirapuistot turvallisia? Missä on isoille ja pienille koirille omapuolensa + koirien uimaaitaus.

Maaja

Herttoniemenrannan uimarannan tuntumassa on sekä aidattu koirien uimaranta sekä puistot pienille ja isoille koirille vierekkäin.
Siilitien koirapuisto on yhtenäinen suuri puisto.Kuten täällä on kirjoitettu kaikki tutut koirat omistajineen vielä kaipailevat pikku-Tahvoa ja tapahtumat ovat niin tuoreet että kaikin puolin hiljaista on ollut.Tämä Tahvon tappanut koira on poliisin toimesta viety pois ,mutta perheessä on vielä narttu ja iso uros rottweiler kotona.
Toivomme tietysti ,että omistajat pitäisivät jo matalaa profiilia ,mutta viikonloppu voi aina tuoda yllätyksiä. Yksin ei kannata koirikseen nyt mennä:)
Heka-Siilitie Oy:n on myös luovutettu adressi ,joka vaatii viranomaisilta toimenpiteitä näiden koirien suhteen ja sen on allekirjoittanut reilut 400 ihmistä....

siilitieläinen huolestunut

Hyvä se addressi-juttu ja jos se ei riitä niin uutta keräämään ja enemmän nimiä alle. Varmasti sen suunnan koiraihmiset ja muutkin asiaa seuranneet saapuisivat innolla paikalle laittamaan nimensä. Toivottavasti asiat selviää ja pelko loppuu. Hurjaa että vuoden ajan voivat jotkut toimia noin holtittomasti eikä viranomaiset yms ole voineet tehdä asialle ajoissa mitään. Kurjaa että aina täytyy ensin sattua suuri vahinko ennen kuin tulee herätys. Voimia sekä suurimmat osanotot kaikille uhreille, etenkin Tahvon perheelle! <3

itä

Okei, tämä kyseinen Siilitien koirapuisto onkin aika kaukana meistä eikä siellä missä ensin luulimme. Olen samaa mieltä Adressin kanssa, ne on hyviä ja toivottavasti vievät asiaa eteenpäin. Ei sellaiset ihmiset ansaitse pitää eläimiä jotka antavat koiriensa kohdella muita koiria ja ihmisiä tuolla tavoin. :( Toivottavasti Adressi auttaa tässä tilanteesa. Osaanottoni kaikille jotka Tahvon tunsivat ja hänen omalle perheelleen!

Maaja

Mitähän toi mies tekee koiralla>jänis housu tosiaan HAH-HAA kun ei itse uskalla niin pistää koiran asialle.Meillä on kansallis velvollissuus ilmoittaa koiran kohtelusta poliisille tai eläinsuojeluun.

tuula29

Kiitos ihmiset kun teette ja puututte asiaan >ykeensä eläinten kohteluun >NYT MIES EI VARMAAN USKALLA TULLA ULOS KÄMPÄSTÄÄN KUN EI KUKAAN SUOJELE RAASUA.

MARKETTA3

ja millaisessa pelossa elää sitten Tahvon omistaja? en voi edes kuvitella sitä pelkoa. itse pelkään liikkua alueella ja vaikkakin yksi koira saatiin pois niin jäljelle jäi kaksi. eikä tässä tapauksessa saada kaikkia koiria pois. nyt vaan kaikkien pitäisi oikeesti tehdä rikosilmoitus pienemmästäkin uhkailusta. se on se ainoa keino millä saadaan kaikki koirat pois heiltä. älkää vähätelkö, miehen tai pojan uhkailuja. kaikki vaan poliisille tiedoksi

auta meitä saamaan koirat pois

Onkohan tämä se sama mies joka minua tuossa itäkeskus-roihuvuori välisessä metsässä uhkaili koiransa (rottweiler) kimppuun usuttamisella? Tästä noin pari vuotta aikaa.

poismuuttanut

Kyseinen herra muuttanut pari vuotta sitten herttoniemenrannasta josaa sillä oli vanhin uros ja siellä asuessaan otti nartun jo aikuisena. Nuorin on syntynyt siilitiellä tai muuttovaiheessa. Samanlaista uhoamista jo herttoniemenrannassa ja se syynä muuttoon.

kyllästynyt

Voit itse kokeilla kohtaamista miehen ja sen rotikan kanssa.....ei se niin mukavaa ole. Kyllä isommallakin miehellä tulee pelko

isomies

Haluan, että asia käsittellään asiallisesti, mutta pitääkö ao. rotikan ensin tappaa lapsi ennenkuin esim. eläinsuojeluväki tai poliisi herää. Eihän tällaiselle ihmiselle voi koiraa jättää, joka oikein kehuskelee koiransa touhuja.

Karin

Poliisin resurssit ovat nykyään niin pienet että ketään tuskin kiinnostaa ja häkestä ei apua saa vaikka olisi ihan oikeakin hätä.

Been there done that

toivottavasti tää häirikkö saadaan aisoihin, mutta toivon myös hartaasti ettei tää taas saa leimattua kaikkia rottiksia tappajiksi. Omistan itse yhden nartun, joka on äärettömän kiltti koira, joka tulee kaikkien kanssa toimeen...

pohama

Ei kaikkia rotikoita ainakaan siilitiellä ole tuomittu, niitä on täällä monta kilttiä
jotka käyvät puistossa. Kyllä poliisi on nyt asiasta oikeesti kiinnostunut!

Siilitie

Sillä ei mielestäni ole mitään merkitystä minkä rotuinen / kokoinen koira itsellä on. Pelko on varmasti kaikilla koiran omistajilla, kun kyseessä on tällaiset ihmiset tällaisten koirien kanssa. Harmillista jos tämä vaikuttaa muihin rodun edustajiin omistajineen. Itselläni on rotua ulkonäöllisesti muistuttava iso koira ja kohtaan usein koiran omistajia jotka vaihtavat suuntaa nähdessään minut koirani kanssa alueella...

Nanna__

Onse kumma kun aina MIES on näiden juttujen takana/äitin tisulle joutaisivat vielä ,NYT MIEHET NÄYTTÄKÄÄ ETTÄ OLETTE MIEHIÄ JOILLA ON TOSIAAN MUNAT EIHÄN LUOJA VARMAAN TEILLE HAMETTA TARKOITTANUT,.

KAKE 54

Jahaa...Onkohan kyseiset"mammanpojat" huumeporukkaa /epäsosiaallinen käytös ,JOS VÄHÄNKIN EPÄILYÄ POLIISIT PAIKALLE ,SAATAIS EHKÄ RYSÄNPÄÄLTÄ KIINNI/TARKKAILLAAN HEIDÄN KÄYTÖSTÄÄN.me olemme ainakin tarkkana!

PATE 35

En tiedä mitä ne on mutta ainakina ovat ÄÄLIÖITÄ joille koira on vaan munan jatke...... Nyt kyllä ovat olleet hiljaa. Ovat tainneet tajuta tilanteen, että heidän munanjatkeet lähtee piikille ja vielä aika nopeasti.

Ken pahaa sutta pelkäisi