Äänestetään kaikki jaloilla ja häivytään

Helpointa on häipyä ja pyyhkiä tomut tossuista. Tätä ehdottaa pankkiiri Björn Wahlroos, rikkaiden persu, joka möläyttelee suuria sanoja lehtien otsikoihin. Mutta ketkä oikeastaan äänestävät jaloillaan, ökyrikkaat vai tavalliset suomalaiset?

Kun Suomi tuntuu liian kalliilta, suomalainen lähtee ostoksille Viroon. Kun viina maksaa paljon, ostetaan kunnon satsi Tallinnan-tuliaisia. Kun bensan hinta kohoaa, hurautetaan Lappeenrannasta Viipuriin tankkaamaan. Kun kaamos ahdistaa ja rospuutto rassaa, lennetään lomalle Thaimaahan.

Espanjan aurinkorannikolla ja Floridassa asuu kokonaan tai osan vuotta useita kymmeniä tuhansia suomalaista, joista suuri osa on eläkeläisiä. Pienikin eläke riittää helppoon elämään ulkomailla.

Helpompi, halvempi, hauskempi ja omaehtoisesti valittu elämä on monen suomalaisen haaveena. Jaloilla äänestämisen takana on raha. Haluamme ostaa tuotteita ja palveluja edullisemmin ja maksaa niistä vähemmän veroa kuin Suomessa. Näin toimivat myös ne suomalaiset, jotka vaativat lisää veroja muille paitsi itselleen.

Äänestäjät protestoivat teoillaan suomalaista hyvinvointivaltiota, korkeaa palkkatasoa ja sosiaaliturvaa vastaan. Suomessa ei haluta mennä yksityislääkärille, mutta Tallinnan klinikoilla maksetaan kiltisti yksityishoidosta. Kyse ei siis ole julkisen terveydenhuollon puolustamisesta, vaan hoidosta, sen hinnasta ja saatavuudesta.

Kymmenet tuhannet nuoret hakeutuvat joka vuosi ulkomaille oppilaitoksiin ja työharjoitteluun. He jättävät suosiolla suomalaiset koulut. Ulkomailla opiskelu maksaa ja työharjoittelusta ei paljoa heru palkkaa. Nuoret lähtevät, sillä ulkomailla saa kokemusta, jota Suomesta ei löydy.

Wahlroos ärsyttää, tahtoo esille, otsikoihin ja julkisuuteen. Kun karsii hörhön pois Wahlroosin puheista, jäljelle jää tärkeitä huomioita yhteiskunnasta, suomalaisesta itsepetoksesta ja verojen välttelystä. Wahlroosin perimmäistä viestiä kannattaa kuunnella: ottakaa elämänne hallinta takaisin omiin käsiinne ja äänestää itsenne irti holhouksesta.

Kommentit

Hyvinvointi valtio ja sen verotus on syynä tälläiseen käyttökseen ja silti Suomalaiset aina äänestää korkeille veroille ja hyvinvointivaltion puolesta.Onko ajatustapa se että korkeampi palkka ja sosiaali etuudet mulle vaikka samaan aikaan viedään ostosrahat muualle ja hyvinvointivaltio rapisee päivä päivältä kunnes se on hävinnyt kokonaan koska ei ne muutkaan sitä hyvinvointivaltioita maksaneet ja ylläpitäneet.Ajatus on se että kunhan ei mun tarvii sitä maksaa mutta hedelmät mulle silti.Se on todistettu EU ja Eurokriisissä että hyvinvointivaltio on mahdoton yhtälö ja vie maat syviin velkaongelmiin ja sillä tiellä on Suomikin.

yrittäjä

Sieltä Thaimaasta ja Espanjan aurinkorannalta pöräytetään hippulat vinkuen takaisin Suomen elintasosta nauttimaan heti kun ensimmäinen vakava sairaus iskee. Ne, jotka ei kerkiä ekaan koneeseen tuodaan sitten hajut sisällään pitävässä sinkkiarkussa.

Koskee kyllä kaikkia aikuisikäisiä Suomalaisia. Vastuuta ei haluta (tai viitsitä) mistään kantaa, mutta etuudet kyllä pitää olla. Pitäkööt niitä yllä "ne muut", jotka eivät ole halukkaita lähtemään pois.

Voisihan nämä työtä tekemättömät spuget ja muut luuserit pakata myös lentsikkaan, vain menolippu taskussaan. Siinä olisi melko säästö yhteiskunnallemme, vai mitä "Nalle"?

Myy

"Wahlroosin perimmäistä viestiä kannattaa kuunnella: ottakaa elämänne hallinta takaisin omiin käsiinne ja äänestää itsenne irti holhouksesta."

W. on ollut mm sitä mieltä, että toimeentulo/työttömyysetuudet ovat liian suuria ja että niiden pienentäminen tai poistaminen vähentäisi työttömyyttä. Miten kummassa kukaan työllistyisi, vaikka etuudet poistettaisiin kokonaan, kun yritysmaailma ja julkinen sektori ovat muutamassa vuodessa lakkauttaneet 70 000 työpaikkaa ja tänäkin vuonna vauhti jatkuu 400 työpaikan päivävauhtia? Jos etuudet lakkautettaisiin, taannuttaisiin siinäkin suhteessa kehitysmaatasolle. Ehkäpä liukuhihnatyö muutaman euron tuntipalkalla alkaisi sen jälkeen palata Suomeen? Kannattanee siis miettiä, millaista tulevaisuutta äänestää - ja ajatella ihan itse.

näkökulmia on monenlaisia

Toivottavasti on tämä A.-P.Pietilänkin viimeinen viesti: "ottakaa elämänne hallinta takaisin omiin käsiinne ja äänestää itsenne irti holhouksesta" niin, ettei tarvitsisi hänen typeryyksiään tai Wahlroosin typeryyksiä enempiä lukea.

Yhteiskuntatieteilijät ovat nykyisin sitä mieltä, että postmodernissa yhteiskunnassa oman elämän hallinta on ihmisolennolle ylivoimainen tehtävä paitsi jos asettuu korpeen pitkospuitten taa toisen ihmisten saavuttamattomiin. Ihmisen elonkulku kun on erinomaisen riippuvainen siitä, miten Suomella, Euroopalla ja telluksella ylipäätään skulaa.

Tosin oman elämänsä hallintaan uskovat typerykset ja ne hyväosaiset, jotka potkujen ohessa kuittaavat kultaisen kädenpuristuksen niin, että societeetti ei hylkää vaan tuuppaa eteen aina uusia haasteita. Tuskin kanervat, liliukset, isotalot sun muut ovat menettäneet uskoaan oman elämänsä hallintaan, vaikka on tullut potkuja persauksille yrityksiltä ja naisilta. Tai jos heillä oman elämän hallinta heittää, niin voipi sitten tehdä vaikka kairamot.

Me tavan tallaajat tyydymme siihen, että kun tulee oikein lunta tupaan, yyteeneuvottelut, lomautukset, irtisanomiset ja asuntolainan korkojen nousu, me tyydymme siihen että selviydymme kulloisillakin konsteilla. Silloin kiitämme sitä, että lajikumppanimme takaavat sosiaaliturvan, johon nojaten voi edes hetken huoahtaa. Ja kiitollisna siitä vuorollamme maksamme veroja edellisen sukupolven eläkkeitä varten ja seuraavien sukupolvien koulutusta ja terveydenhuoltoa varten.

Kyllä hyvinvointivaltio on eettisesti, taloudellisesti ja poliittisesti kestävä erinomaisen inhimillinen malli ja kansakunnan elämänkaaren hallinnan ratkaisu. Jos ei kelpaa wahlrooseille ja pietilöille niin eikun menkööt mertten taa. Kuka kaipaa?

asiaihminen

Kuka kaipaa ? Sinä muunmuassa. Jos tästä maasta lähtee veronmaksajat niin millä luulet julkishallinnon pyörivän. Voi pyhä yksinkertaisuus teitä sosdemareita. Tässä maassa jo toinen puoli elättää kohta toista puolta. Rusinat pullasta heti-kaikki-mulle. Leipomiseen en kyllä osallistu.

Achmed Achne

Tämä veronmaksajien pako Suomesta on niitä samoja satuja ja legendoja kuin työvoiman puute. Ei ole nähty eikä tulla näkemään. Heti seuraavan kerran kun täältä lähtee joku iso kiho ulkomaille töihin - siis kiho joka on jo täällä luonut uraa ja päässyt kalifiksi kalifin paikalle - niin minä vedän ylleni säkin ja tuhkaa.

Yksikään suuryritys ei ole lähettänyt tänne headhunttereita rekrytoimaan Nokian, UPM:n, Koneen tai muiden yritysten suomalaisia pomoja. Ei siis ole näille hyväosaisille kysyntää. Röyhkeät ja rikkaat pomot Suomessa voivat niin hyvin, että he eivät lähde pyrkimään ulkomaille töihin ja aloittamaan harjoittelutehtävistä, on saletti niin.

Tavallisia työikäisiä ja työkuntoisia on Suomesta lähtenyt työtä hakemaan milloin Ameriikkaan, Austraaliaan, Ruotsiin ja milloin minnekin. Yksi harmillisimpia oli työttömyyteen sysättyjen sairaanhoitajien pako Norjaan ja Englantiin. He eivät siis ole veropakolaisia vaan elintasopakolaisia tovoen saavansa uusista kotimaistaan työtä ja elannon.

Että siitä vaan ahmed ahneet, pietilät ja wahlroosit tervemenoa mertten taa! Ei teitä jää kaipaamaan kukaan.

Me tavalliset työtä tekevät demarit, kokoomuslaiset ja kepulaiset rakastamme isänmaatamme ja tätä kansaa, ja toivomme tälle kaikkea hyvää: tasaisesti jakaantuvaa hyvinvointia. Meidän isänmaallisuutemme ja onnemme näkyy siinä, että YK:n mittauksissa tulimme kunniakkaasti toiseksi (II) onnellisimmaksi kansaksi oitis tanskalaisten jälkeen.

Tuo kakkossijamme varmana harmittaa wahlrooseja ja pietiläisiä vallan vimmatusti ;)

asiaihminen

Mättääkö kumipallolla lukutaito vai luetun ymmärryksen taito? Minähän juuri en valita vaan äänestän kuntavaaleissa ja valtiollisisissa vaaleissa juuri ja vain ainoastaan niitä, jotka sitoutuvat pitämään yllä ja edelleen kehittämään hyvinvointivaltiota. Minähän juuri en valita, vaan olen iloinen veronmaksaja ja vähään tyytyväinen ja isänmaallinen Suomen kansalainen.

asiaihminen

Ai miksi? Yli 40 vuotta palkkatyössä iloisena veronmaksajana riittää, ja kyllähän minä maksan veroja eläkkeestänikin.

Minkäköhän vuoksi niin moni (tai yksi ja sama eri nimimerkeillä) on meikäläiselle, juuri meikäläiselle komenteerannut, "älä kirjoittele tänne". Olen joka kerta vakuuttanut ja vakuutan edelleen, että minähän kirjoittelen. Täältä pesee tekstiä just niin kauan kunnes VS heittää ulos ;)

asiaihminen

"Meidän isänmaallisuutemme ja onnemme näkyy siinä, että YK:n mittauksissa tulimme kunniakkaasti toiseksi (II) onnellisimmaksi kansaksi oitis tanskalaisten jälkeen."
Onhan näitä hyväosaisia, jotka ovat onnekkaasti valinneet sopivan ammatin ja olleet työelämässä oikeaan aikaan, joten ovat saaneet olla yhtäjaksoisesti työelämässä, sen jälkeen kun koulut käytiin nuorena.
Toisilla on mennyt huonommin:
- Toisen maailmansodan jälkeen 1970 -luvulle asti vähän koulutetut maalaissuomalaiset joutuivat lähtemään Ruotsiin hanttihommiin.
- 1990 -luvun alun suuren laman takia käytännön hommiin koulutetut (esim. sairaanhoitajat) joutuivat etsimään töitä Euroopasta.
- 1990 -luvulta lähtien Euroopan (mukaan lukien Suomi) rooli maailmantaloudessa on muuttunut: Lähinnä Aasiaan meni ensin halpatuotanto (mm. tekstiili- ja vaatetusteollisuus), sitten tavaratehtaat (enimmäkseen Kiinaan) ja ohjelmistotuotanto (lähinnä Intiaan). Viime vuosikymmeneltä lähtien selluntuotantoa (Etelä - Amerikkaan ja Indonesiaan) ja paperituotantoa (pääasiassa Aasiaan) on lähtenyt Suomesta.
- Seuraavaksi lähtee tuotekehitys ja muu suunnittelu. - Mihinkäs muualle kuin Aasiaan!

Isänmaallisuuskin on pakollista:
* Kovimmissa kasvumaissa, Kiinassa ja Intiassa:
- Työvoimaa on omasta maasta yllin kyllin.
- Kiinan ja varsinkin Intian elintaso on matala.

* Mutta Kiinan kohdalla:
- Yhden lapsen politiikka ja talouden voimakas kasvu synnyttää työvoimapulan.
- 10 vuodessa Kiinan bkt vähintään kaksinkertaistuu, jolloin sen elintaso alkaa olla suomalaiselle jo kohtuullinen, vaikka vielä vaatimaton.
¤ Siis vielä 10 vuotta pitää sinnitellä Suomessa.

valoa tunnelin päässä

Suomi on rankattu kilpailukykyisimmäksi kansainvälisessä vertailussa. Työpaikat ovat jo palaamassa halpamaista Eurooppaan, myös Suomeen.

Yritys saa tulonsa siitä, mitä työntekijät saavat aikaiseksi. Työntekijät siis elättävät yrityksen ja sen sijoittajat, ei toisinpäin. OECD on jo muutama vuosi sitten kiinnittänyt huomiota siihen, että kun yrityksen tuotto kasvaa, se jaetaan epäoikeudenmukaisesti pääasiassa omistajille ja johtajille, ja se ryhmä, joka tuloksen on aikaansaanut, työntekijät, hyötyy voitosta vain vähän. OECD kehotti korjaamaan tilanteen.

näkökulmia on monenlaisia

A-P Pietilä: "Jaloilla äänestämisen takana on raha.........Wahlroosin perimmäistä viestiä kannattaa kuunnella: ottakaa elämänne hallinta takaisin omiin käsiinne ja äänestää itsenne irti holhouksesta."

Itsekin eri sairauksista kärsivänä haluaisin esim. terveydenhuollon suhteen käyttää yksitytyislääkäreiden ja yksityissairaaloiden palvelusta, ennemmin kuin rapautuvista julkisista sellaisista, vaan kun rahat eivät oikein riitä. Joudun siis "äänestämään jaloillani" ja olemaan julkisten palvelujen "holhouksen" alaisena.

Hyvä, että niitä edes vielä vähän riittää ja kohtuuhintaisia verrattuna yksityisen sektorin tarjontaa, vaikka esim. Tampereen Hervannan terveyskeskuksessa on avoimia lääkärinvakansseja ja jokaisella käynnillä on aina eri lääkäri ja ajan saamista vastaanotolle saa odottaa useita viikkoja.

"Jaloillaan äänestävä" köyhä

"Kun Suomi tuntuu liian kalliilta, suomalainen lähtee ostoksille Viroon. Kun viina maksaa paljon, ostetaan kunnon satsi Tallinnan-tuliaisia....."

Alkoholin suhteen, taitanee jo puoli Etelä-Suomea hakea ne tuotteensa Tallinnasta ja kun niitä aineita on sitten runsaanlaisesti varastoituna kotiin, taitavat varsin monet sitten käyttääkin sitä enemmän, kuin jos sitä olisi hankittu vain kertatarpeisiin Alkosta.

Viranomaiset ja poliitiikot tietysti katselevat tyytyväisinä Alkon kohtuullisia myyntilukuja ja lienevät ajatteleman, että tulipa tehtyä viisaita päätöksiä, kun tuotteiden verotusta nostettiin Suomessa.

Kohtuuden ystävä

A-P Pietilä: "Wahlroosin perimmäistä viestiä kannattaa kuunnella: ottakaa elämänne hallinta takaisin omiin käsiinne ja äänestää itsenne irti holhouksesta."

Entäpä jos siitä tietynlaisesta "holhouksesta" hyötyvätkin jotkut, esim. pieniä eläkkeitä saavat tai matalapalkka-aloilla työskentelevät jne.

A-P Pietilä: "Helpointa on häipyä ja pyyhkiä tomut tossuista."

Mataisiko tuosta olla niin kovin suurta haittaa, vaikka tietyt lehtiin kirjoittelijät "häippäisivätkin" muihin maisemiin? Itselleen tietystikin, kun tuskin siellä muualla saisivat sepustuksiaan lehtien palstoille painetuksi.

Maltillinen

Palaan vielä tuohon aiemmin kirjoittamaani, jossa yhdistin suomalaisten isänmaallisuuden ja onnellisuuden.

Meitähän on noin 5,5 miljoonaa, ja valtaosa elämään tyytyväisiä ihmisiä. Väestöstä vain marginaalinen murto-osa on epäisänmaallisia wahlrooseja, pietilöitä, karvisia jne. jotka eivät koe itseään onnellisiksi täällä. Minun mielestäni meidän onnellisten suomalaisten ei tarvitse syyllistyä heidän surkeudestaan, sillä heillä on varaa muuttaa vaikka Shanrilahan ;)

asiaihminen

Walruusin poika maksaa veroja senverran paljon ,että sinä käyt sillä julkisessa terveudenhoidossa seuraavat 700 vuotta. Älä pure ruokkivaa kättä kateudesta. Onhan hänellä mielipiteenvapaus siinä kuin sinullakin. Toinen saa vain äänensä paremmin kuuluville.

Artturi Sakari

Todennäköisesti Nallukka maksaa veroja Suomeen ainakin sen verran, kuin saa Suomen valtiolta maataloustukea. Ja minun puolestani Nallukka saa sanoa ihan mitä haluaa ja minulla on oikeus arvostella hänen sanomisiaan ihan juuri miten itse haluan. Vaikka Nallukka kera isohammas-Stubbin ihailee autoritaarista hallintotapaa, niin hän tosiaan saa äänensä paremmin kuuluville vain demokratiassa, vapaassa länsimaisessa maassa.

Mutta veikkaanpa, että Nallukka ei täältä yhtään minnekään lähde. Se on nimittäin niin, että hän on jossain Lontoon suljetulla, aseistettujen varijoiden piirittämällä alueella vain yksi yltiörikas mitättömyys toisten joukossa. Saman hän kohtaa Sveitsissä, Cheyman-saarilla ja muualla veroparatiiseissa.

Veikkaanpa, että Nallukka haluaa paistatella julkisuudessa ja tietää hyvin, ettei hän julkisuutta Suomen ulkopuolella saa. Ruotsalaisetkin sanovat kuulemma jo, että hmm... finne igen :)

asiaihminen

Terveydenhoidon taitaa enimmäkseen maksaa tavalliset palkansaajat ja eläkeläiset - pääomatuloista kun ei makseta kunnallisveroja. Muutenkin verottaja kohtelee erittäin helläkätisesti kaikkein vauraimpia, joiden veroprosentti on alhaisempi kuin hieman vähemmän tienaavien.

niitä näkökulmia

Hyvähän Suomessa on rikkaan elää:
Rikkaan tulot yleensä ovat pääomatuloja. Rikas voi siirtää osakeomistuksensa yhtiöön, joka kotipaikka on esim. Englannin kanaalin veroparatiisisaarilla. Sinne pääomatulojen vähäiset verot jäävät.
100 000 €:n vuositulot riittävät enemmän kuin hyvin menoihin Suomessa. - Paitsi jos rikkaaseen ole iskenyt Guggenheim -virus, joka saa rikkaan ostamaan esim. ison käyntikorttiasunnon hienostoalueelta. - Loput pääomatulot voivatkin tulla sijoitusyhtiöön, jonka kotipaikka on veroparatiisimaassa.
Ansiotulon ylin veroprosentti oli vuonna 2011 30,0 (http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tulovero...).
Jos ansiotulot on yli miljoona euroa, niin 30 %:n vero ei enää ole paljon.

Suomi hyvä paikka rikkaalle

Suomesta valuu jo 500mijoona euroa ostosrahaa Estiin,teollisuus lähtee yksi toisensa jälkeen,eläköytyminen Suomessa suurinta luokkaa koko Eurooppassa,Vanhuushoito,sairashoito kasvaa menoissa huippuvauhtia lista on lopputon niin kyllä sanoisin asiaihminen että et ole paljon seuranut miten maa makaa ja äänestäminen ei auta kun tyhjästä on vaikea nyhjästä.Enkä edes maininut mitä nämä Kreikka sun muut seikkailut tulee vielä kustantamaan Suomen kansalle.

yrittäjä

Voi jösses noita "yrittäjän" höpötyksiä. Mutta on tosiaan mielenkiintoista seurata, kun teollisuus lähtee yksi toisensa jälkeen. Puu ja paperi on hukannut oppirahoina miljardeja Pohjois- ja Etelä-Ameriikkaan ja nyt Kiinaan. Käykö niin kuin Vienan karjalaisten vapauttajajääkäreille ja sen jälkeen vanhan rajan ylittäminen jatkosodassa. Että housut kintuissa takaisin, umts umts ;)

Eläkepommi kuulu näihin samoihin satuihin kuin uhkaava työvoimapula ja Nallukan lähtö autoritäärisiin veroparatiiseihin. Ei pidä provosoitua kun provosoidaan.

asiaihminen

A-P Pietilä: "Helpointa on häipyä ja pyyhkiä tomut tossuista. Tätä ehdottaa pankkiiri Björn Wahlroos, rikkaiden persu, joka möläyttelee suuria sanoja lehtien otsikoihin."

Mahtaisikohan tuo nyt Suomea kaataa, vaikkapa esim. Wahlroos ja Pietilä "häippäisivät" muille maille. Pankinjohtajia ja lehtiin kirjoittelijoita tulee ja menee, ilman että nämä saisivat jotain kovinkaan suurta aikaan.

Sen sijaan taitaisi Suomi kaivata enemmän innovatiivisuutta ja ihmisiä jotka pystyvät luomaan tuottavia työpaikkoja ilman mitään täydellistä olojen "kuperkeikkaa", jotka aiheuttaisivat kaaosta ja anarkiaa ja puolen Suomen väestöstä ajautumista köyhyyteen.

Epärealistinen ajatus on, että Suomessa voitaisiin yhtäkkiä siirtyä Kiinan tai Intian palkkatasoon ja että julkiset palvelut voitaisiin purkaa.

A-P Pietilä: "Wahlroosin perimmäistä viestiä kannattaa kuunnella: ottakaa elämänne hallinta takaisin omiin käsiinne ja äänestää itsenne irti holhouksesta."

Kaunis ajatus ja haavekuva. Useimmat pieni- ja keskituloiset ovat vain riippuvaisia vallitsevista olosuhteista, ovat ikäänkuin "ajopuita" tapahtumien virrassa, johon lisäksi kansainvälisen kaupan ja talouden kehitys vaikuttaa. Yrittävät selviytyä niin hyvin kuin suinkin kykenevät vallitsevissa oloissa. Äkillinen kaaos ja anarkia tuskin heidän tilannettaan mitenkään parantaisi.

.

Jyri Puhtinen

Asiaihminen vasta kummallinen höppöttäjä on mutta sellaista sattuu kun ei ole kun luuloa eikä tietoa.Eläkepommi on faktaa,työvouimapula ei ja sekin on fakta että ei yritykset tänne takaisin tule ennekuin palkkat ja verot on tippunut puolella.

yrittäjä

On niitä yrityksiä palannut jo takaisin, kuten muuallekin Eurooppaan. Eläkepommi on vain luotu mielikuva, jossa unohdettiin yhtä ja toista. Sen sijaan ne palkankorotukset, joita nykyään tehdään johtajiston palkkoihin, tulevat olemaan todella vakava asia muiden ansaittujen eläke-etuuksien suhteen.

niitä näkökulmia

Viime vuonna pakkasin perheeni kanssa tavarat konttiin ja poistuin Suomesta.

Miksikö? Vuosittain jatkuva reaaliansioiden lasku ja hintojen nousu takasi sen, että jos olisimme jääneet, olisi jostain pitänyt tinkiä. Vaikka teimme enemmän töitä, emme hyötyneet siitä itse. Mutta suurin syy oli se ilmapiiri, mikä Suomessa oli ja näköjään edelleen on. Kaikesta valitetaan, kaikessa nähdään vain negatiiviset asiat, kukaan ei saa menestyä, menestyjien epäonnistumista toivotaan ja mistään ei saa olla tyytyväinen.

Kuka sellaisessa paikassa haluaa asua ja kasvattaa lapsensa? Emme me. Haluamme elää ilmapiirissä, jossa on hyvä olla. Haluamme jälkikasvullemme mahdollisuuden päättää itse, saako hän nauttia menestyksestään ilman ympäröivän yhteiskunnan katkeruutta ja lannistamisyrityksiä.

Toivomme, että Suomi muuttuu takaisin sellaiseksi maaksi, jossa asuminen tuntuu hyvältä. Jos muuttuu, niin todennäköisesti palaamme sinne. Mutta emme ennen sitä. Emme ole Suomelle mitään velkaa, joten voimme hyvillä mielin pysyä muuallakin.

MMV

Suomen ongelmana on, että palkan ostovoima on pieni (asuminen, ruoka jne.). Ja kuitenkin palkan nimellisarvo on liian iso kilpailijamaihin verrattuna.

Suomi sijoitus bkt -listassa oli vuonna 2011
- 12., kun kyseessä oli rahan nimellisarvo (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29_per_...).
- 21., kun kyseessä oli ostovoima (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29_per_capita).

Ostovoimalla korjattu bkt nosti Suomen edelle 9 valtiota ja Hong Kongin. Näistä Suomen edelle sijoittuneita tärkeimpiä ovat:
- Singapore
- USA
- Irlanti
- Saksa
- Belgia
- Taiwan

yliarvostettu Suomen euro

Huoltotosuhde on kohta se suurin ongelma kun työtätekevää kohden on kohta kymmensiä elätettäviä niin tilanne on kestämätön ja sitten tämä yli 200000 työtöntä jotka ei työllisty koskaan.MMV ihan hyvä juttu mutta ei uskottava kun roikkuu länsiväylän foorumilla eikä rakentamassa tätä uutta onnea.Ja mikä se ihmemaa olisi kun muualla kahta kertaa pahempi lama.

yrittäjä

MMV:n juttu nyt vaan sattuu olemaan totta. Kanadastakin voi kirjoittaa Tamperelaisen keskustelupalstalle. Seuraan Suomen asioita päivittäin.

Kerro tarkemmin siitä kahta kertaa paremmasta lamasta, mikä täällä on. En nimittäin itse ole sitä huomannut.

MMV

Mistä saat ne kymmenet elätettävät yhtä työntekijää kohtaan? Ellet sitten tarkoita yksityiselämässäsi mahdollisesti olevia kymmeniä lapsia ja vaimoja. Tilastojen mukaan huoltosuhde ei noin pahalta näytä. Uhkakuvia muodostetaan monella taholla, mutta todellisuudessa tulevaisuus on paljon valoisampi. Eläkeläiset ovat tehneet vuosikymmeniä työtä ja maksaneet eläkkeitään etukäteen. On vain huolehdittava siitä, että eläkeyhtiöt eivät pysty tyhmillä teoillaan tuhoamaan tätä varallisuutta. Monessakin säätiössä ja yhtiössä näyttää olevan päättäjiä käsi syvällä hunajapurkissa nauttimassa työläisten raatamisen tuloksia. Tarvitaan siis läpinäkyvyyttä ja lehdistön valppautta. Mielestäni suurin syy Turun huonoon maineeseen ja hyvä veli -järjestelmän toimimiseen on paikallisen kriittisen lehdistön puuttuminen. Korkeimmat virkamiehet, liike-elämä ja Turun Sanomat ovat liian hyviä kavereita keskenään, joten pahatkaan kytkökset eivät pääse kuntalaisten tietoon. Tähän toivoisinkin A-P Pietilän keskittyvän sen sijaan, että haikailee vahvimman oikeuden perään yhteiskunnassa. Heikoista huolehtiminen ja syrjäytyneiden holhoaminen kun ovat merkki sivistyksestä. Meidän sosiaaliturvamme ei ole niin loistava, että järkevä ja terve ihminen haluaisi kituuttaa toimeentuloturvan avulla, jos töitä on tarjolla.

Kriittinen lukija

Kysymys ei ole euron kurssista lyhyellä tähtäyksellä vaan esim. keskipitkällä aikavälillä ja silloin näyttää tilanne aika huonolta. Valkosipulivyöhyke on korvia myöten veloissa ja ylikin ja tänä aamuna eduskunnan talousosaajat Sasi ja Jääskeläinen kommentoivat maikkarilla uusimpia paljastuksia siitä että myös Suomen Pankilla on jo 67 miljardin vastuut ns. target-markkinoilla, mikä summa uhkaa nousta 12o miljardiin muutamassa vuodessa. Kun valtion budjetti on 50 miljardia niin lapsikin jo huomaa vedätyksen mittasuhteet vaan ei Sasi. Eli A-P.Pietilä on jälleen kertaalleen liiankin oikeassa.

Usko ja toivo

No näin paljasti MMV missä toimii ja Canada on nyt melkein verattavissa Norjaan hyvinvoinissa öljyn ansiosta,minun neuvo olisi että älä koskaan tule sieltä pois koska Suomesta ei Canadaa tule se on huippumaa ja minunkin juuret ovat sieltä.Huoltosuhde 2009 oli 3miljoona elätettävää ja 2,5miljoona työllistettyä joka on hyvä suhde mutta eläköittymisen takia ja huonon työllisyyden takia tähän on tulossa radikaalinen muutos huonompaan suntaan.

yrittäjä

Jos nyt tässä joku on jotain "paljastanut" niin se on nimimerkki Yrittäjä, joka paljasti, ettei tiedä Kanadasta juuri mitään. Jos tietäisi, eti tuuppaisi surutta koko maan kaikkia provinsseja samaan muottiin eikä varsinkaan vertaisi sitä Norjaan :D

MMV

Kalske sanoo Ylelle
lahjuspykälät ovat asiantuntijalle hyvin selkeitä.
Kokoomuksen eduskuntaryhmä päätyi eilen yksimielisesti tukemaan lahjustuomion saanutta
kansanedustaja Ilkka Kanervaa. Kalske kertoo Ylelle ärtyneensä kuullessaan, että kokoomus samalla
arvosteli rikoslain lahjuspykäliä.
Ihmettelen suuresti sitä, että juuri nyt – kesken oikeusprosessin – päähallituspuolueesta ja
pääministeripuolueesta herätetään kysymys siitä, tulisiko lahjussäännöstöä tarkistaa.
Pidän tilannetta pöyristyttävänä, Kalske sanoo Ylelle.
Ei oikeusvaltion periaatteisiin kuulu, että valtapuolue pitää rikoslakia sekavana ja esittää sen tarkistamista
samaan aikaan, kun sen oma kansanedustaja on saattanut hairahtua johonkin.
Kalskeen mukaan lahjuspykälät ovat asiantuntijalle hyvin selkeitä.

Työmies