Guggenheim-suunnitelma jäi pöydälle kaupunginhallituksessa

Kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan jättää pöydälle esityksen Guggenheim-museota koskevista jatkotoimenpiteistä.

Museon varsinaisesta perustamisesta Helsinkiin päätetään vasta ensi syksynä alkavalla uudella valtuustokaudella, mutta tällä valtuustokaudella museohanketta varten pitäisi perustaa säätiö, sekä muun muassa käynnistää arkkitehtuurikilpailu. Guggenheimia on kaavailtu Katajanokalle.

Guggenheim Helsinki -museohanketta viedään eteenpäin vaiheittain kaupungin ja amerikkalaisen Solomon R. Guggenheim -säätiön välisenä suunnittelu- ja kehitystyönä. Myös päätöksenteon on tarkoitus tapahtua vaiheittain.

Valmistuneen selvitystyön jälkeen (ensimmäinen vaihe) seuraa museohankkeen suunnittelu- ja kehitystyön jatkovaihe (toinen vaihe), joka päättyy arkkitehtuurikilpailun tulosten julkistamiseen. Tätä on tarkoitus seurata museon rakennuttamisajan kattava ns. ylösajovaihe (kolmas vaihe) ja museon toiminnan käynnistäminen (neljäs vaihe).

Museohankkeen toisen vaiheen kustannukset kohdistuvat vuosille 2012–2013 ja ovat kaupungille 4,8 miljoonaa euroa, joista 1,5 miljoonaa euroa palautuu kaupungille myöhemmin edellyttäen, että museo oikeasti rakennetaan.

toimitus