Elokuva-arvio: Catherine Deneuve säteilee kilpaa Gérard Depardieun kanssa

Catherine Deneuven ja Gérard Depardieun tähdittämä ranskalaiskomedia Potiche – aivovaimo sijoittuu 1970-luvulle.

Scanbox Entertainment Finland Oy

François Ozonin ohjaama elokuva kuplii hilpeästi ja on visuaalisesti kaunis kuin karamelli.

Scanbox Entertainment Finland Oy

 

Catherine Deneuven ja Gérard Depardieun tähdittämä ranskalaiskomedia Potiche – aivovaimo sijoittuu 1970-luvulle ja kertoo tarinan sateenvarjotehtailijan vaimosta Suzannesta (Deneuve), joka yllättäen joutuu ottamaan isältään perimänsä tehtaan ohjat omiin käsiinsä.

Kotirouvan elämää vuosikausia viettäneen Suzannen elämä mullistuu hetkellä, jolloin hänen sekä yksityiselämässä että johtajanotteissaan härski ja häikäilemätön aviomiehensä Robert (Fabrice Luchini) saa sydänkohtauksen. Naisen usko omiin kykyihinsä horjuu samoin kuin kaikkien muidenkin, mutta otettuaan johtajanpaikan vastaan Suzannesta sukeutuu ennen näkemättömän taitava johtaja, joka värvää tiimiinsä mukaan myös aikuistuneet lapsensa.

Tukea Suzanne saa myös nuoruutensa poikaystäväkandidaatilta, nykyiseltä ammattiyhdistyspoliitikolta Mauricelta (Depardieu), jonka kanssa yhteistyökuvioita voi hioa hieman rennommissakin tunnelmissa. Vaan voiko liekki syttyä uudelleen, ja mitä tapahtuu jos Robert haluaakin johtajanpaikkansa takaisin?

François Ozonin ohjaama elokuva kuplii hilpeästi ja on visuaalisesti kaunis kuin karamelli. Elokuvan puvustus, lavastus, miljöö ja musiikki luovat autenttisen oloisen 1970-luvun tunnelman, johon säteilevä Catherine Deneuve istuu aukottomasti. Hänen pelkkä läsnäolonsa on karismaattista ja sähköistävää, eikä paljoa hänen varjoonsa jää myöskään toinen ranskalaiselokuvan legenda Gérard Depardieu.

Naisasiaa käsittelevä elokuva on temaattisestikin kiinnostava, vaikkei se varsinaisesti feministielokuva olekaan. Siksi sitä voi suositella aikuisikään ehtineiden naisten lisäksi myös miehille, viihteeksi ja vaihteluksi.

<object height="350" width="555"><param name="movie" value="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/5388/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1" /><embed allowfullscreen="true" height="350" src="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/5388/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1" type="application/x-shockwave-flash" width="555"></embed></object> <p><a alt="filmtrailer.com" href="http://fi.filmtrailer.com/" style="font-family: verdana; color:cccccc; font-size: 8pt; text-decoration:none" target="_blank">Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa</a></p>

POTICHE - AIVOVAIMO (2010) Lajityyppi: Komedia Ohjaaja: François Ozon Pääosissa: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Fabrice Luchini, Karin Viard, Judith Godrèche, Jérémie Renier Kesto: 1h 39 min Ikäraja: 12