Kulosaaressa koulu jatkuu kesälomallakin

TutorHouse Oy ja Kulosaaren yhteiskoulu järjestävät alakoululaisille viikon mittaisia maksullisia kesäkouluja ensi kesänä.

Yrityksen toimitusjohtajan Pekka Impiön mukaan kesäkoulu ei ole tukiopetusta tai hyvien oppilaiden preppausta entistä parempaan koulumenestykseen.

– Emme halua jakaa oppilaita jyviin ja akanoihin. Mukana on varmaan oppilaita, jotka haluavat vahvistaa omaa kouluosaamistaan hauskalla tavalla. Ehkä mukana voi olla myös lapsia, jotka haluavat kerrata lukuvuoden aikana opittuja asioita, mutta puhtaasti tukiopetusta tämä ei ole, Pekka Impiö kertoo.

Kesäkoulu-nimestä huolimatta kyse ei ole edes varsinaisesti koulunkäynnistä.

Koulukirjoja tai liitutaulua ei käytetä. Oppiaineita käsitellään lähinnä leikkien, liikunnan, pelien ja retkien kautta. Luvassa on retkiä muun muassa Korkeasaareen ja Heurekan tempputehtaalle.

– Varsinaisesti luokkaopetusta ei ole, vaan eri teemoja käsitellään pääsääntöisesti ulkona. Tietysti sateella ollaan sisällä ja voidaan hyödyntää Kulosaaren yhteiskoulun aineopetustiloja.

Miksi kesäkouluanne markkinoidaan kesäkouluna, jos kyse onkin pikemminkin kesäleiristä ja retkistä?

– Toki mukana on samanlaisia elementtejä kuin kesäleireillä, mutta kesäkoulussamme on mietitty myös opetuksellisia menetelmiä.

– Esimerkiksi äidinkieltä kerrataan tekemällä oma kesäkoululehti. Heurekan tempputehtaalla puolestaan havainnoidaan luonnontieteellisiä ilmiöitä kuten esimerkiksi liike- ja lämpöenergian syntymistä, Pekka Impiö vastaa.

Viikon kestävässä kesäkoulussa lapset ovat aamuyhdeksästä neljään iltapäivällä.

Pekka Impiön mukaan monet lapset haluavat käydä kesälläkin koulua, kunhan toiminta ei muistuta liiaksi normaalia kouluarkea.

– Loma ja vapaa-aika ovat ilman muuta tärkeitä lapsille. Siksi kesäkoulumme onkin ensisijaisesti samanlaista hauskaa tekemistä, jota lapset muutenkin tekevät kesälomallaan. Hauskaan tekemiseen on kätkettynä opillisia teemoja.

Käyttäjän Jani Jakonen kuva
Jani Jakonen