Miten selättää kaukokaipuu?

Se tunne kun tuntee todella elävänsä. Huolettomuus, lapsenomainen asioista innostuminen, itsensä vapaaksi ja rohkeaksi tunteminen, uskomaton positiivisuus, itsevarmuus, sosiaalisuus ja ennakkoluulottomuus, uuden oppiminen, kokeminen ja näkeminen, upeat maisemat, ystävälliset ja kauniit ihmiset, lämpö ja aurinko. Koskaan ei tiedä mitä tänään tapahtuu ja kenet tapaa. Itsensä löytäminen. Seikkailu.

Tunnen itseni maailman onnellisimmaksi reppu selässä, yksin tai yhdessä, kaukana poissa kotoa. Mieluiten suuntaan lattarimaihin, josta olen kehittänyt jo varsinaisen pakkomielteen itselleni. Ylistyssanoja kasapäin ansaitsevien pitkien reppureissujeni vuoksi en osaa enää arvostaa tarpeeksi viikon, parin lomia. Eihän siinä ajassa kerkeä päästä paikalliseen elämänmenoon kiinni laisinkaan!

Olen miettinyt vastausta löytämättä, miten saisin saavutettua Suomessa saman olotilan kuin reppurepenä maailmalla. Täällä positiivisuuteni tuppaa tahtomattomani rapisemaan. Vaikka päättäisin, että nyt hymyilen enemmän, moikkaan ja juttelen tuntemattomillekin, kenen huomaankaan taas kulkevan suupielet mutrussa – syyttä, ja sulkeutuvan liikaa itseensä. On vaikea pitää yllä jotain, johon ei saa tarpeeksi vastakaikua ympäristöstään.

 

Täällä positiivisuuteni tuppaa tahtomattomani rapisemaan.”

 

Kokonaisvaltaisesti on mahdotonta saada samaa fiilistä kotimaassa, sillä useiden alussa listaamieni tuntemusten saavuttamiseen yksinkertaisesti tarvitsee tienoot tuntemattomat.

Yhden aseen kaukokaipuun hetkelliseen voittamiseen kuitenkin tiedän: tuleva kesä. Suomalaisetkin tulevat kuorestaan, kiitos auringon, kesäloma rentouttaa ja -tapahtumat ilostuttavat olemassaolollaan.

Silloin minä sekä lämpöä ja seikkailua rakastavat kohtalotoverinikin tunnemme olomme kodikkaammaksi täällä.

Ehkä minun kannattaisi jäädä maailmalle niin pitkäksi aikaa, että riipivän koti-ikävän tunne tulisi kaukokaipuuta sietämättömämmäksi. Uskon tosin, että tulisin todella kaipaamaan vain rakkaita ihmisiä, ja silloinhan edes pala kotia voisi matkustaa luokseni.

Jos olet kohtalotoverini eli tiedät mistä puhun, kerrothan minullekin miten kaukokaipuu hellittää. Muutoin kuin pois matkustamalla.

Kommentit

Suurin osa Suomalaisista työhulluja ja virkaintoisia siin se positiivisuus kyllä rapisee pahemman kerran,mutta kun olet tuolla reppu selässä matkoilla niin kaikki tälläinen kireys jää taakse. ja elämä on 100% nautintoa.

yrittäjä