Naista puukottanut työnnettiin junan alle

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään tapausta, joissa noin 35-vuotias mies oli puukottanut naista veitsellä selkään ja joutunut sen jälkeen työnnetyksi junan eteen Kannelmäessä.

Syyttäjä vaatii naista veitsellä iskeneelle miehelle rangaistusta pahoinpitelystä, ja vastaavasti miehen junan alle työntäneelle miehelle rangaistusta tapon yrityksestä. Motiivina tönäisylle oli kosto.

Naista pistettiin veitsellä kaksi kertaa selkään ja kerran rintaan oikealle puolelle 1. tammikuuta, josta aiheutui kaksi pinnallista pistohaavaa selkään ja rintaan noin yhden sentin haava.

Noin viikkoa myöhemmin, 9. tammikuuta, 35-vuotias odotti Kannelmäen asemalla junaa, kun naisen tuttava työnsi hänet junan eteen lyhyen sananvaihdon jälkeen. Mies oli ollut kaatumassa asemalaiturilta raiteille, jolloin junan veturi törmäsi häneen ja hän sinkoutui törmäyksen voimasta takaisin asemalaiturille. Törmäys aiheutti miehelle hengenvaaralliset vammat, ainakin laajan kasvoaivovamman, molemminpuolisen ilmarinnan ja rannemurtumat. Tekijä on esitutkinnassa tunnustanut työntäneensä miehen junan eteen.

Syyttäjän mukaan naista puukottanut on tuomittava sakkorangaistukseen ja hänet junan eteen työntänyt tapon yrityksestä 6 vuoden vankeuteen.

toimitus