Suuri kiekkokonsertti nostattaa tunnelmaa

Stina Girs on innoissaan, kun pääsee esiintymään Suureen kiekkokonserttiin. Hän kertoo seuranneensa jääkiekkoa pienestä asti.

sirpa repo

Vesku Jokinen kipuaa Helsingin jäähallin lavalle yhdessä Sundin pojat -poppoon kanssa.

sirpa repo

Jääkiekon MM-kisojen tunnelmaa nostatetaan Nordenskiöldinkadun hallissa päivää ennen kotikisojen alkua. Alkavan parin lätkäviikon aattona torstaina 3. toukokuuta järjestetään Suuri kiekkokonsertti.

Se on Suomen Jääkiekkoliiton, 2012 Jääkiekon MM-kisojen ja Lastenklinikoiden Kummit ry:n yhteinen ponnistus. Hyväntekeväisyystapahtuma päättää 17 kaupungissa vierailleen Suomikiekko-kiertueen.

Helsingin jäähallissa kello 20–22 koettavan konsertin esiintyjäkaartissa ovat mukana muiden muassa Apulanta, Poju, Jare & VilleGalle, Robin, Karelia Division, Suvi Teräsniska, Cheek, Paula Koivuniemi, Vesku Jokinen & Sundin pojat, Hockey Bird, Stina Girs, Vesterinen yhtyeineen ja The Rasmus. Konsertin juontaa Heikki Paasonen.

Konsertilla kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen. Kolmasosa lahjoituksista suunnataan Suomen Jääkiekkoliiton kautta vähävaraisten lapsiperheiden jääkiekkoharrastuksen tukemiseen. Kummien kautta pääosa eli kaksi kolmasosaa keräyspotista ohjataan viidelle yliopistolliselle lastenklinikalle sekä Lastentautien tutkimussäätiölle.

Lastenklinikoiden Kummien toiminnanjohtaja Anne Knaster kertoo yhdistyksen tehneen lahjoituksia tähän mennessä noin 27 miljoonan euron edestä.

Yhdistyksellä on nyt menossa 19 toimintavuosi. Se tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Viime vuosina yhdistys on tukenut myös lasten ja nuorten mielenterveystyötä.

– Yhdistys keräsi viime vuoden aikana lastenklinikoille ja lastentautien tutkimustyöhön 1,4 miljoonaa euroa.

Jääkiekon tämän vuoden MM-kisojen pääsihteeri Mika Sulin iloitsee Kummien kanssa yhdessä järjestettävästä konsertista.

– Tässä yhdistyy hienosti kaksi asiaa, hehkuttaa Sulin.

Liput konserttiin maksavat 25 euroa, mutta viisi lippua saa neljän hinnalla. Lippuja voi ostaa Lippupisteen toimipaikoissa sekä verkkopalvelussa lippu.fi. Lahjoituksia voi antaa MTV3:n suorana esitettävän lähetyksen aikana sekä ennakkoon osoitteessa kummit.fi.