Helsinki-Vantaan ökyspa suljettiin

Nykyisessä ei-Schengen-alueen loungessa voi esimerkiksi juoda virvokkeita, torkkua designtuolissa tai käydä suihkussa.

Päivi Tuovinen

Isolla rahalla Helsinki-Vantaan lentoasemalle rakennettu kylpylä on sulkenut ovensa kannattamattomana. Tilalle tulee nykyisen ei-Schengen-alueen loungen eli maksullisen oleskelutilan laajennus.

Vuoden 2009 lopulta lentomatkustajia kylvettänyt Finnair Spa & Saunas lopetti toimintansa helmikuussa. Ylelliseksi mainostettu kylpylä ei onnistunut houkuttamaan riittävästi asiakkaita.

– Kylpylä sai kiitosta ja herätti huomiota maailmalla, mutta se ei tavoittanut riittävän suurta asiakasryhmää, kertoo Finnairin viestintäpäällikkö Päivyt Tallqvist.

Tallqvistin mukaan Finnair ei paljasta julkisuuteen, kuinka kallis hanke lentoasemakylpylä oli. Tallqvistin mielestä kannattamattomuudelle löytyy parikin syytä.

– Ehkä olimme aikaamme edellä. Ei-Schengen-alueen matkustajilla on myös kohtalaisen lyhyet vaihtoajat, mikä saattoi vaikuttaa asiaan.

Sitä viestintäpäällikkö ei usko, että läheinen Flamingon kylpylä olisi vienyt Spalta asiakkaita.

Kun Spa avautui, se oli kansainvälisesti katsoen ainutlaatuinen, sillä muualla ei lentoasemakylpylöitä ollut. Nyt niitä on maailmalla jo muutama.

Span keskeinen kohderyhmä oli Aasiasta saapuvat asiakkaat. Finnairin kanta-asiakkaat pääsivät kylpylään ilmaiseksi. Muille sisäänpääsy maksoi 45 euroa. Kylpylässä voi ottaa löylyt neljässä eri saunassa ja pulahtaa mineraalialtaaseen. Tiloja uudistetaan nyt loungen laajennusta varten.

– Laajennusosa avautuu vielä tämän vuoden puolella, Tallqvist sanoo tarkentamatta ajankohtaa.

Nykyisessä 250 asiakaspaikan loungessa voi vaikka juoda virvokkeita, torkkua designtuolissa tai käydä suihkussa. Uusiin tiloihin tulee samantyyppisiä mahdollisuuksia.

– Lounge on valittu maailman parhaaksi. Uudistuksen tavoitteena on, että se palvelisi jatkossa nykyistä laajempaa matkustajamäärää.

Asiasta kertoi ensin IltaSanomat.

Käyttäjän Tuomas Massinen kuva
Tuomas Massinen