Helsingin aikataulukirjaa ei enää jaeta kotiin

HSL:n Helsingin aikataulukirjaa ei enää syksyllä jaeta koteihin.

HSL ei myöskään julkaise Helsingin kesäaikatauluja enää aikataulukirjana. Espoon ja Vantaan kesäaikataulukirjat julkaistaan, niitä voi noutaa HSL:n palvelupisteistä.

Helsingin aikataulukirjan voi noutaa ensi syksynä palvelupisteistä, lisäksi jakelupisteiksi on kaavailtu kirjastoja.

Kyseessä on kokeilu, jonka perusteella HSL miettii, miten aikataulutuotanto ja -jakelu kannattaa tulevaisuudessa järjestää.

Painettu aikataulukirja on ongelmallinen sen takia, että siihen ei saa päivitettyä muutoksia, eikä mahdollisia kirjaan päätyneitä virheitä voi korjata.

Lähde: Helsingin Seudun Liikenne

Kommentit

Kuka nyt aikatauluja mistään kirjoista etsii, koskee myös puhelinnumeroita. Ne jotka sen haluaa kuten puhelinluettelokin voi erikseen sen pyytää.

nykyaikaa

On hyvä asia, että aikataulukirja on olemassa, vaikka ei välttämättä tarvitse kotiin jakelua. Mielestäni erittäin hyvä systeemi on ollut esim. Vantaan puolella, jossa kyseisen kirjan voi noutaa mm. R-kioskeilta. Tämän käytännön voisi ottaa käyttöön myös Helsingin puolella. Käytän yleisiä kulkuneuvoja aktiivisesti ja siksi aikataulukirja on minulle henkilökohtaisesti tärkeä. Siinä on nimittäin paljon muutakin ajankohtaista asiaa, kun pelkästään aikataulut.

hosuli