Lintubongaajien tornikisa on avoin myös yleisölle

Lintubongaajat kisaavat perinteisessä Tornien taisto -kilpailussa lauantaina. Mukana on vajaat parikymmentä lintutornia myös pääkaupunkiseudulta.

Klaus Nurmi

Lintuharrastajat miehittävät lauantaina 5. toukokuuta noin 300 lintutornia etelärannikolta Lappiin saakka. Tornien taisto on Birdlife Suomen järjestämä leikkimielinen kilpailu, jossa lintutorneista pyritään näkemään tai kuulemaan mahdollisimman monta lintulajia klo 5–13.

Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja kerätään varoja linnustonsuojeluun. Tänä vuonna Tornien taistolla kerättyjä varoja käytetään maakunnallisesti tärkeiden lintualueiden kartoitushankkeisiin.

Pääkaupunkiseudun kunnista mukaan on tähän mennessä ilmoittautunut neljä tornia Espoosta, 11 Helsingistä ja yksi Vantaalta.

Tornien taisto järjestetään tänä keväänä 19. kerran. Tapahtuman suosio on kasvanut joka vuosi, ja toissa vuonna ylitettiin ensi kerran 300 tornin raja. Tapahtumaan voi ilmoittautua mukaan vielä perjantaihin 4.5. saakka.

Järjestäjien mukaan myös yleisö on tervetullut jokaiseen kisaan osallistuvaan torniin. Useilla torneilla järjestetään opastettu linturetki klo 10.