Elokuva-arvio: War of the Dead jää keskeneräiseksi

Marko Mäkilaakson elokuvaa ei ikävä kyllä voi hehkuttaa vuoden parhaaksi suomalaiselokuvaksi, vaikka sitä nimekäs näyttelijäjoukko tähdittääkin.

 

Marko Mäkilaakson ohjaama ja käsikirjoittama, englanniksi puhuttu War of the Dead - Stone's War sijoittuu jatkosodan aikaan 1941. Toimintaa, kauhua ja fantasiaa sisältävän elokuvan keskiössä on joukko suomalaisia ja amerikkalaisia sotilaita.

Tapahtumat käynnistyvät kun kapteeni Martin Stonen (Andrew Tiernan) johtama sotilaiden valiojoukko hyökkää vastustajan bunkkeriin. Tällä kertaa vastustajan voimien arviointi menee kuitenkin pahasti pieleen, ja sotilaat joutuvat vetäytymään. Vaan sekään ei pelasta heitä juuri tappamiensa sotilaiden vastahyökkäykseltä, sekä syvemmällä Venäjän alueella piilevältä, vieläkin vaarallisemmalta vastustajalta.

Mäkilaakson elokuvaa ei ikävä kyllä voi hehkuttaa vuoden parhaaksi suomalaiselokuvaksi, vaikka sitä nimekäs näyttelijäjoukko tähdittääkin. Elokuvan käsikirjoitusta olisi kannattanut työstää ja kehitellä hieman pidemmälle, ja muutamia muitakin ratkaisuja miettiä vielä kertaalleen.

Ongelmallista on esimerkiksi se, ettei englannin kieli Mikko Leppilampea lukuun ottamatta suollu suomalaisnäyttelijöiden suusta luontevasti. Paikoin dialogia on jopa vaikea ymmärtää kummallisen ääntämisen vuoksi. Katsoja ei myöskään aivan vaivatta pysy tummaksi sävytetyn elokuvan tapahtumien tasalla, vaan metsässä ja bunkkereissa hääräävien sotilaiden ja zombien motiivit sekä juonenkuljetuksen syy-seuraussuhteet jäävät paikoin hämäriksi.

Valitettavasti myöskään henkilöhahmoista ei saa sellaista otetta, että heidän kohtalonsa koskettaisivat. Kokonaisuutena Marko Mäkilaakson elokuva jää etäiseksi, prototyypin kaltaiseksi kummajaiseksi, joka saa katsojan odottamaan sitä loppuun asti kehitettyä, valmista elokuvaa.

<object height="350" width="555"><param name="movie" value="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/9966/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1" /><embed allowfullscreen="true" height="350" src="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/9966/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1" type="application/x-shockwave-flash" width="555"></embed></object> <p><a alt="filmtrailer.com" href="http://fi.filmtrailer.com/" style="font-family: verdana; color:cccccc; font-size: 8pt; text-decoration:none" target="_blank">Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa</a></p>
Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis