Kestävyysjuoksijoiden kissanpäivät

Penkkiurheilijat voivat nautiskella touko-heinäkuussa Helsingissä järjestettävistä jääkiekon MM-kisoista ja yleisurheilun EM-kisoista. Kunnostaan huolehtiville sportin töllöttäminen ei riitä.

Kestävyysjuoksusta pitävillä on samoihin aikoihin kissanpäivät, eikä tätä nautintoa latista edes koiranilma. Lauantaina 5. toukokuuta saa sitkistellä puolimaratonin Helsinki City Runilla (HCR), 19. toukokuuta Extremerunin Hakunilan urheilupuistossa ja 16.–17. kesäkuuta Jukolan Viestin samassa paikassa.

Puolimaratonin taittaminen on monille kova haaste, mutta Extremeruniin ja Jukolan Viestiin verrattuna tasaamalla hölkkäily on lasten leikkiä. Extremerunilla rasitusta lisää lähes 40 estettä 2 x 8 kilometrin radalla.

Löytääkseen rastit Jukolan Viestissä, pitää taas osata suunnistaa Sipoonkorvessa päivänvalossa tai yön hämäryydessä. Kun Jukola edelliskerran suunnistettiin Sipoonkorvessa, möyrysi Äänekosken Sarjakuvaseuran kakkosjoukkueen kolmososuuden suunnistaja maastossa 8 tuntia ja 21 minuuttia.

Suomen suurin juoksukisa HCR houkuttelee jo lähes 16 000 osallistujaa. Extremerun saa erikoisuudestaan huolimatta tai sen ansiosta 3 000 rämpijää. Suomen isoimmaksi aikuisliikuntatapahtumaksi mainostettuun Jukolaan odotetaan ennätyksellisesti noin 17 000–18 000 pihkaniskaa. Toki tapahtumia saa katsoakin, ellei halua koettaa.

Bisneksenä HCR on ylivoimainen. Merkatun reitin kiertämisestä veloitetaan 35–70 euroa. Extremerun pyytää osallistujalta 50 euroa ja ylivoimaisesti työläin tapahtuma Jukolan Viesti 29–59 euroa ilmoittautumisajankohdan mukaan.

Mikäli jalankulku ei sovi vartalolle, sopii kestävyyskunnon testaukseen sunnuntaina 27. toukokuuta ajettava ja 54–70 euroa maksava uutuuspyöräily Giro d’ Espoo. Seurana on tuhatkunta kuljettajaa.

Jos taas juoksun ja pyöräilyn yhdistäminen innostaa eikä uinti ja kilpailu pelota, mars triathlonin SM-kisoihin Vantaan Kuusijärvelle sunnuntaina 1. heinäkuuta!

Käyttäjän Aki Saranen kuva
Aki Saranen