Paula-tyttö: Muista pestä myös kahvinkeitin

Pauligin Paula lupaa makoisia kahvihetkiä puhtaasta kahvinkeittimestä. Ruokasoodalla saat kahvinkeittimestä rasvan irti ja sitruunahapolla irtoaa kalkki.

Paulig

Missä on vika, kun kahvi maistuu tunkkaiselta? Kahvissa vai keittimessä?

– Puhtaus on yksi makunautinnon tärkeimmistä edellytyksistä, sanoo Pauligin Paula, joka jaksaa eri tilaisuuksissa kiertäessään muistuttaa kahvinkeittovälineiden puhdistamisesta.

Kahvinvalmistusvälineet olisi hyvä pestä joka käytön jälkeen. Varsinkin lasipannu ja suodatin olisi pestävä aina valmistamisen jälkeen.

– Kahvi on luonnostaan rasvainen, eikä kahvirasva lähde pelkällä astianpesuaineella. Parhaiten sen saa irti emäksisellä puhdistusaineella.

Paula suositteleekin puhdistamiseen joka kodin kaapista löytyvää ruokasoodaa.

Kahvipannun pesussa toimii parhaiten lämmin ruokasoodaliuos. Ruokasoodalla on myös hyvä puhdistaa itse kahvinvalmistuslaite.

Paulan puhdistusresepti sisältää 3 ruokalusikallista ruokasoodaa 1 litraan vettä. Tällä seoksella laitteen putkistoista ja lämpövastuksista irtoaa hänen mukaansa parhaiten kahvin rasvajäämät.

Toinen vaihtoehto on käyttää kahvinvalmistusvälineiden puhdistukseen erikseen tarkoitettuja aineita.

Suodatinlaitteen putkistot ja lämpövastukset pysyvät parhaiten puhtaina, kun käytät veden annosteluun erillistä vesikannua.

– Varmista, että käyttämäsi vesi on aina puhdasta ja raikasta.

Laitteisiin keräytyy ajan saatossa myös kalkkia, joka kannattaa poistaa säännöllisesti. Kalkin saat mainiosti poistettua esimerkiksi sitruunahapolla.

Lasipannua ei pidä suinkaan pestä astianpesukoneessa.

– Lasipannun saat parhaiten puhtaaksi ja kirkkaaksi, kun peset sen käsin.

Kommentit

"Lasipannua ei pidä suinkaan pestä astianpesukoneessa." Miksei?
Tuon tiedän, että kannattaa annostella toisella puhtaalla astialla vesi, ettei säiliöön tule niitä kahvin rasvajäämiä! Pesen yleensä kaikki irtonaiset osat astianpesukoneessa, miksi ei saisi?

Vilkku33

Minä haluaisin kyllä myös tietää mikä siinä on ongelma jos pesee pannun koneessa? Aina olen pessyt ja pannu on edelleen kirkas ja naarmuton, on kuin uusi. Jos joku tietää miksi ei saisi pestä koneessa, niin avautukoon.

Sanna77

Lasikannussa on kahva kiinni metallivanteella ja siinä kiristysruuvi. Kun sen ruuvin kiristää liian tiukkaan ja laittaa kannun tiskikoneeseen, tulee sirpaleita. Lasilla ja teräsvanteella on senverran poikkeava lämpölaajenemiskerroin. Kokeiltu on!

Nalle

Kyllä kahvi pannun voi välillä pestä vaikka se muistuttaa alpakan antiikkia
jota ei posliini kuppeihin muuten ja laskuppeihin muuten saa kuin jättämällä juoma lasin pesemättä.josta tunteekin pitkään kahvia nauttineen,
koska juoma lasi alkaa muistuttaa alpakan atiikkia tummine juovineen,
antiikki liikkeistä voi löytää aitoja antiikki kahvi kuppeja

toope