Retkeilykausi on nyt virallisesti avattu

Uimaan retkeilijät eivät vielä uskaltautuneet.

Helsingin Latu

Retkeilykauden avaus houkutteli toista sataa henkeä Nuuksioon.

Helsingin Latu

Vaakkoin maasto on monipuolista.

Helsingin Latu

Eväät maistuivat taukopaikalla.

Helsingin Latu

Helsingin Ladun ohjaajat esittelivät retkivarusteita.

Helsingin Latu

Retkeilukausi avattiin mainiossa säässä.

Helsingin Latu

Retkeilykauden avajaisia vietettiin 6. toukokuuta aurinkoisessa säässä Vaakkoilla Nuuksiossa. Helsingin Ladun järjestämään tapahtumaan saapui toistasataa luontoliikunnan ystävää.

Tapahtumassa kuultiin retkeilyn tietoiskuja, testattiin rinkkoja, retkikeittimiä ja telttoja, tehtiin elämyskierrosretki laavulle, seikkailtiin Metsämörrin perhepolulla, suunnistettiin kesärastiradalla, pelattiin pihapelejä ja heitettiin talviturkit Vaakoilampeen.

Miten luonnosta nautitaan?

Retkeilykauden avajaisissa sai vinkkejä teltan valintaan, retkikeittimien käyttöön ja rinkan pakkaukseen.

– Hyvillä ja tarkoituksenmukaisilla varusteilla voidaan vaikuttaa paljon ulkoilun nautittavuuteen ja myös turvallisuuteen. Retkeily ei ole vaadi avaruustiedettä, vaan se sopii kaikille. Luonnosta löytyy sopia retkikohteita perheen pienimmille ja huonojalkaisille, mutta myös riittävästi vaikeusastetta haasteita kaipaaville konkareille, kertoo Helsingin Ladun toiminnanjohtaja Tarja Vartiainen.

– Retkeilyä voi oppia kokemuksen kautta, mutta kaikkea ei retkeilyssä kannata opetella kantapään kautta. Helppo tapa opetella retkeilyä on lähteä ohjatulle retkelle tai mennä retkeilykoulutukseen, vinkkaa Vartiainen.

Vaakkoin tarjoaa haasteita

Vaakkoi on erämainen metsäalue, jota useat lammet ja kalliot rikkovat.

Se on ihanteellinen vaihtoehto omatoimiselle ja retkeilytaitoiselle ulkoilijalle. Maastossa risteilee lukemattomia merkitsemättömiä polkuja, joita ulkoilija voi hyödyntää mielikuvituksensa ja taitojensa mukaan. Kartan ja kompassin käyttö on syytä hallita, koska Vaakkoilla ei ole viitoitettuja ulkoilureittejä, lukuun ottamatta reitti 2000, joka halkoo Vaakkoita.

Reitti 2000 on Helsingin Laaksosta lähtevä 110 km pitkä ulkoilureitti, joka kulkee kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty sini-valkoisin nauhoin puihin. Reitti kulkee muun muassa Luukkaan ulkoilualueen kautta Vaakkoille ja sieltä edelleen Rinnekodin kautta Salmen ulkoilualueelle.

kuvateksti:

Retkeilykauden avajaisia vietettiin Vaakkoilla Nuuksion reunalla sunnuntaina 6.5.2012 aurinkoisessa säässä. Tapahtumassa oli mahdollista muun muassa osallistua Elämyskierrosretkelle, seikkailla Metsämörripolulla, suunnistaa kesärastiradalla ja kuulla retkeilyn tietoiskuja. Tapahtuman järjesti Helsingin Latu.

Kommentit