Romanit ja kaupunkilaiset leiriytyvät Senaatintorille

Romanikatusoittajat Ilie Sile, Dumitru Stanciu, Ion Luca, Calin Marian, Robina Stanciu ja Kimmo Pohjonen esiintyvät yhdessä Espalla.

Amnesty International / Mari Waegelein

Romanisiirtolaisia tukevat kaupunkilaiset leiriytyvät yhdessä romanisiirtolaisten, Vasemmistonuorten ja Vapaa liikkuvuus –verkoston kanssa Senaatintorille perjantaista 11. toukokuuta sunnuntaihin 13. toukokuuta.

Leiriytymällä he osoittavat mieltään Helsingin kaupungin romanivastaisia toimia vastaan.

Mielenosoitus vaatii Helsingin kaupunkia luopumaan romanien oleskelun häiritsemisestä Helsingissä ja järjestämään romaneille inhimilliset majoitusolot.

– Kaupungin johto on jo pitkään yrittänyt karkottaa romanit Helsingistä purkamalla leirejä. Viime kesänä poliisi hääti leirejä erityisenaktiivisesti kaupungin pyynnöstä. Olemme nähneet että tämä linja on hölmö. Köyhyys ei katoa katukuvasta häätämällä. Mitä nopeammin Helsinki ottaa järjen käteen ja järjestää paikan missä romanit ja muut köyhät asunnottomat voivat leiriytyä sen parempi meille kaikille, arvioi kaupunginvaltuutettu Thomas Wallgren (sd).

Euroopan ihmisoikeuskomisaari Thomas Hammarberg kritisoi helmikuussa ilmestyneessä raportissa EU-maita laajalle levinneestä romanivastaisuudesta.

Hammarbergin mukaan monissa Euroopan maissa romaneilta ja kiertolaisilta puuttuu perustavat ihmisoikeudet ja he joutuvat järkyttävän rasismin kohteiksi.

– Helsinki ei voisi nyt nousta näyttämään positiivista esimerkkiä muille Euroopan suurkaupungeille, ehdottaa Eetu Viren Vapaa liikkuvuus -verkostosta.

Viikonlopun aikana Senaatintorilla pitävät puheenvuoron muun muassa kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto (vihr) ja Anna Kontula (vas).

Esiintymässä ovat muun muassa Yona, SuperJanne, Niko ja Tapsa sekä Jaakko Laitinen ja väärä raha.

Lauantaina järjestetään muun muassa taiteilija Kaisa Salmen Kukkia ja kerjääjiä -tapahtuma. Siinä osallistujat kerjäävät rahaa romanisiirtolaisille ja helsinkiläisille asunnottomille ja romanit antavat kukkia ohikulkijoille.

Lauantai-iltapäivänä järjestetään romanien oikeuksia koskeva keskustelu.

 

<p><iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/tJTP4h840GU" width="560"></iframe></p>
SYSTEMAATTISTA SYRJINTÄÄ Romanien ihmisoikeuksien edistäminen on Amnesty Internationalin toiminnan painopisteitä Euroopassa. Euroopan unionin alueella elää noin 10–12 miljoonaa romania. He ovat monessa maassa merkittävä vähemmistö, esimerkiksi Romaniassa romaneja on noin 10 prosenttia väestöstä. Systemaattinen syrjintä ja rasistiset asenteet pitävät Amnestyn mukaan yllä romanien köyhyyttä. Heidän työllistymisensä on erittäin vaikeaa. Laittomia pakkohäätöjä tapahtuu jatkuvasti eri puolilla Eurooppaa. Romanilapsia sijoitetaan edelleen perusteettomasti erityiskouluihin ja heitä syrjitään opetuksessa. – Amnestylla ei ole yksinkertaisia ratkaisuja liikkuvien romanien tilanteeseen. Pyrimme vaikuttamaan viranomaisiin mm. Romaniassa laittomien pakkohäätöjen lopettamiseksi. Uudenlainen yhteistyö suoraan romanien kanssa on vahvistanut näkemystä, että romanien syrjintä on EU-maiden yhteinen ihmisoikeushaaste, sanoo Amnestyn Suomen osaston ihmisoikeustyön johtaja Päivi Mattila.

Kommentit

Eipä tule ainakaan helpolla mitään yhtä pöljää mieleen kuin senaatintorille leiriytyjät. Toivottavasti viikonloppuna sataa rankasti.

sivullinen

Onnea Helsinki, uusi low cost matkailun kiintotähti on syntynyt!
Kisaturistit ja mediaväki välittävät ilosanoman nettiin ja edelleen maailman low cost matkailijoille jo viikonlopun aikana.

Kettunen

Vasemmistonuoret ja Vapaa liikkuvuus -verkosto toteutavat tässä Pajusen ja Helsingin Kokoomuksen toiveen matkailijamäärien kasvusta.

Kettunen

Avatkaa nyt ne rajat lopullisesti ja ajetaan tämä maa perikatoon laakista. Ei tässä ole enää mitään järkeä. Se nyt näköjään on Suomen kansa valittu laittamaan Romanian(kin) ongelmat ojennukseen. Integroidaan tänne vielä joku 50 miljoonainen kiinalainen sorsittu kansanosa. Kohta tulee verokarhullekin karvanlähtö. Rahat loppuu tähän hyysäämiseen.

makkara loppuu leivänpäältä

Nyt jos koskaan on viimeiset hetket alkaa puolustaa maata. Mitä tekee Puolustusvoimat? Ei yhtään mitään! Mielestäni tässä on aika lailla maanpetturuuden merkkejä olemassa kun poliitikot eivät tee mitään ja armeijakaan ei yhtään mitään. Armeija pitäisi kutsua paikalle jotta saataisiin maahantunkijat pidätettyä ja poistettua maasta!

Ei jaksa tämmöistä

Täysin samaa mieltä asiasta, kohta ne jo kantaa Iso-Putinin kuvia mukanaan. Eikö tästä kommunistien hyysämisestä koskaan päästä tässä sarvikuonojen maassa. Meillä on omia huolia ihan tarpeeksi onko nämä nykyhörhöt sokeita vai nuppiko umpiluuta? Että meillä täytyy kaiken keskellä vielä alkaa hyysätä Romanian mustalaisia. Keitä ne seuraavaksi tänne vetää elätettäväksi? Ei Suomi kestä tallaista touhua kyllä nyt pitää jonkun tahon vaikka armeijan ottaa järeämmät otteet!!!

Linssinviilajat

Sori nyt vaan mutta eikö Anna Kontula ja Outi Alanen ole politikkoja.Kyllähän he tekevät,oikein pitävät puheen romanialaisten puolesta ja että majoitusta pitää järjestää kaupungin taholta.Sairasta sairasta.... 90% suomalaisista vastustaa kerjäämista ja tämän porukan oleskelua Suomessa.Käsittämätöntä että olemme valinneet nämä ihmiset eduskuntaan ja kaupunginhallituksiin edustamaan meitä suomalaisia ja meidän arvoja.

romanov

Syksyllä on vaalit ja valitaan kaupunginvaltuustot ja hallitukset.
Äänestäjien on hyvä muistaa myös tämä asia kun raapustaa numeroa äänestyslappuun ja
muistaa myös käydä äänestämässä.
Yhdenkään kaupungin kukkaro ei pysty maailmaa pelastaa.
Omissa asioissa riittää tehtävää aivan tarpeeksi.

Juha Simonen

"Sori nyt vaan mutta eikö Anna Kontula ja Outi Alanen ole politikkoja."
Kyseessä ovat uustaistolaiset.
Tshekkoslovakian miehityksen (1968) jälkeen Suomen kommunistit jakaantuivat Neuvostoliiton myötäilijöihin ja Neuvostoliittoon kriittisesti suhtautuviin.
Kommunistien myötäilysiipeä johti Taisto Sinisalo, minkä vuoksi heitä nimitettiin taistolaisiksi.
Kulttuuriväen ja yliopisto-opiskelijoitten piiristä hörhösuuntautuneet uskoivat sokeasti propagandan Neuvostoliiton ihanasta ja oikeudenmukaisesta valtiosta ja niinpä heikäläiset muodostivat taistolaisliikkeen 1970 -luvulla.

Nykyajan uustaistolaiset joittenkin vihreitten ja vasemmiston poliitikkojen johdolla uskovat, että Balkanin romanien ongelmat helpottuvat ja ratkeavat, kun romanit sankoin joukoin lähtevät muualle Eurooppaan kerjäämään, katusoittajiksi, romunkerääjiksi ja pihistelemään tavaroita. He uskovat myös, että romanit lähtevät vapaaehtoisesti näille matkoille, ja että romanien tulevaisuus paranee näillä keinoin.

Todellisuudessa balkanilainen järjestäytynyt rikollisuus pakottaa sikäläiset romanit Euroopan kiertueille ja ansiot menevät järjestäytyneelle rikollisuudelle (http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/pages/DD246162688C7D9CC22578A... ). - Jotkut romanit pakotetaan prostituoiduiksi. Tästä oli äskettäin lehtijuttu (http://www.lansivayla.fi/keskustelut/107887).
Eivätkä Balkanin romanit tule Suomeen elämään vapaaehtoisesti kurjissa olosuhteissa. Esim. n. 10 henkeä saunamökissä ilman vessaa (http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/99332-hometalossa-majaileva-roman...). Tai elämään siten, että etsivät ruokaa roskapöntöistä.

hörhöillä on sokea usko

vasemmistonuorilla varmaankin löytyy kotoaan tilaa majoittaa tämä pieni ryhmä, voivat vaikka tehdä peiniä kotiaskareita majoitusta vastaan siivousta ym.

rane

Vasemmistonuoret ja vapaa liikkuvuus hörhöt, viekää noi romanit kotiinne ja hyysätkää niin paljon, kun haluatte. Älkä tuoko niitä yleisille paikoille kansalaisten riesaksi ja oikean turistin pelotteluksi. Elättäkää niitä niin katsotaan kauanko kukkaronne kestää, niiden säkit on pohjattomia!!!

Xantippa

Vasemmistoliiton nuorilla ja vapaan liikkuvuuden- verkostolla on näköjään ylimääräisiä euroa runsaasti käytettävissä kyseiseen toimintaan. Minulla eikä Helsingin kaupungilla ei ole. Kannatan myös ajatusta. että tämäntyyppiseen toimintaan osallistujat majoittavat kyseiset romanian romaanit omiin koteihinsa. Ei Helsingin kaupungilla ole minkäänlaista velvoitetta majoittaa tai huoltaa kyseisiä henkilöitä, koska hehän ovat Suomessa vain "turisteina".

Helsingiläinen veronmaksaja

"Lauantai-iltapäivänä järjestetään romanien oikeuksia koskeva keskustelu."
HALOO! JOS ne on kerran turisteja,niin turistilla PITÄÄ olla RAHAA jotta voi selvitä maassa...niin muistan lukeneeni jostain, oiskos ollut tullin sivuilla!

saita-iita

Ministeriainesta
Valtion tukemaa poliittista nuorisotoimintaa ei pidä väheksyä. Muistelkaapa missä tehtävissä esim. Koijärven aktivistit vaikutavat tänä päivänä.

Kettunen

Olet kuule Kettunen melkoinen ketunhäntä kainalossa. Näinhän se menee ensin nuorena hörhönä uhotaan täyttä hevonpaskaa ajattelematta nenäänsä pitemmälle ja samaan aikaan aletaan kerätä omaa hyvinvointia ja "vanhuudenturvaa". Katsokaa sinne radikaaliaikaan, kun Tuomioja oli joukkioineen "kivittämässä" Shaahia ja Shaahitarta, kun ne niin huonosti kohtelee kansaansa! Sitten Shaahi saatiin maanpakoon ja tilalle tuli Khomeini. Ja sen seurauksena pallokentällä teloitettiin Persian naisia!! Että antakaa valta höröhöille niin pahaa on jälki!!

Xantippa

Mennään me ensin ulkomaille ja harrastetaan ihmiskauppaa ja kerjäämään ja sitten järjestetään mielenosoitus niin katsotaan miten käy. Suomessa vas, vih ja muut hörhöt halailee toreilla ja tukee lain suomaa toimintaa.

JoOnElettyAikoihin

Vasemmistonuoret ja muut hyysääjät voivat lähteä sinne Romaniaan puolustamaan näitä "vähäosaisia". Viekää romanit sinne mukananne, älkääkä tulko enää takaisin.
Eikö päättäjät ja viranomaiset todellakaan voi lopettaa tätä pelleilyä? Puuttuuko halual vai kykyä?

asukas Matarista

Apu siellä on nimenomaan lähempänä.Vas ja vih ja mm.Kimmo Pohjonen voivat siellä pysyvästi saada hyvää aikaa noille romaneille.Helppo täällä on huudella ja mennä takaisin kotiin ja jättää huolet muille.Tyypillistä vastuutonta toimintaa.

OikeusOppinut

Romaanit ovat mm arvostelleet suomalaista ruokaa! En tiennytkään että he ruokailevat ravintoloissa.Arvostelleet mm meitä kylmiksi ihmisiksi.No miksiköhän.Huutelevat suomeksi.vi..tu rasisiti ja lainaavat tavaraa pihoista ja etuseteleitä postilaatikoista.Ei voi kun ihmetellä miksei eräät näe todellisuutta.

Kyläpäällikkö

Eikö olisi aika keskittyä omien nuorten elämän kehittämiseen,olisi työsarkaa lähempänäkin. Eipä vas eikä vih tanssi niiden eteen toreilla.Nuorissa on tulevaisuus ei romanian romaneissa.

Vinkkarit Ruttuun

Et oikeammassa voisi olla, kuka ja koska vasemmistohörhöistä olisi todella ajanut suomalaisen nuoren asiaa tai osoitellut mieltänsä syrjäytyneiden nuorten puolesta. Tuntuu maanpetokselta tällainen toiminta.

Xantippa

Nyt on muotia ottaa esille Avohoitolat sekä Romanian romaneiden itsensä hankkimat ongelmat. Veronmaksajien edut, asuinmukavuudet on siirretty sivuun näiden ed mainittujen kustannuksella.

Vinkkarit Ruttuun

Jippii.Saatiinhan me niitä maksavia turisteja tänne.Tätähän kokoomus ja Pajunen halusi.Nyt vaan lisää rakentaa asuntoja,koska nämä ovat niitä potentiaalisia veronmaksajia.Veikkaanpa ,että näistä moni haluaa muuttaa Suomeen ja perustaa pienyrityksiä ja palkata suomalaisia työttömiä töihin.EU ja schengen siis toimii.

K.e.leee

Eikös nämä Romanian romanit olisi tarvinnut sitä Guggenheim museota esim yöpymisiin joten oilisi ainakin ollut jotain käyttöä sillekin.
Ei nämä ongelmat vaaleja ratkaise.Viranomaisilla ja politikoilla on oma järkkymätön kantansa mitä ei näillä kirjoituksilla muuteta.Me ollaan häviäjiä.Yksi puolestapuhuja menee meistä ohi ja se ääni kuuluu.Valitettavasti.

Apulaisveronmaksaja

Helsingin kaupunginhallituksessa Guggenheim -hanke kaatui niukasti 8-7 (http://yle.fi/uutiset/helsingin_kaupunginhallitus_torppasi_niukasti_gugg...).
Mutta tapaus osoitti, että Helsingin johdossa on paljon poliitikkoja, joita on helppo höynäyttää kalliisiin ja melko hyödyttömiin projekteihin - ainakin, jos on kyse veronmaksajien rahoista.
Nyt sitten romanien Euroopan kiertueista hyötyvät tahot ovat löytäneet kourallisen poliitikkoja, jotka ovat valmiita julkisuudessa tukemaan romanien Euroopan kiertueita.

hörhöyttä tämäkin

Ihanaa, ei ollut raitilla tänään yhtään hanurinvääntäjää eikä kyykkämummoa,persaluspussi ja muki oli vaan jäänyt kirkon lähellä olevan puun alle kun kyykkä oli kiiriuhtanut junaan ja senatintorille.

romanov

Ylempänä on uutinen ettei vanhainkodin asukkaat pääse ulos nauttimaan keväästä kun ei ole henkilökuntaa/ulkoilluttajia. Mitä tekee virheät ja vasurit, itkevät ettei romani"turisteja" hyysätä tarpeeksi. No on nyt ainakin tiedossa ettei edellämainitut ole äänestäjien asialla, vaan tukevat rikollisuutta/kerjäämistä.

Silli

Mitä sitä vassarinuori tai viherpiipertäjä nyt vanhuksista tai muista heikossa asemassa olevista välittää. Kuka sitä nyt suomalaisesta vanhuksesta tai vammaisesta alkais huolta kantaa, ei anakaan vassari. Kommunistimaasta sen olla täytyy, sitten punalippu liehuu!! Ja esikuvana Lenin ja Stalin kansan ja tsaarin murhaajat!!

Xantippa

Miten hemmetissä romaneja hyysätään. Saavuimme perheemme kanssa laivalta Helsinkiin ja laivassa oli kaksi Romani kerjäläisnaista vain kasattavat muovipenkit, huivit päässä ja huonot vaatteet päällä ja heidän mukanaan kaksi upeasti pukeutunutta miestä jotka kovaan ääneen hissi-aulan syvennyksessä ennen maihin nousua puhuivat heille kovaan ääneen ja naiset vain nyökkäilivät. Miehillä oli salkunnäköiset laukut molemmilla ja naiset ilman matkatavaroita ainoastaan ne vaatteet yllä ja likainen muovijakkara. Selkeästi heidän on pakko kerjätä ympäri eurooppaa kun kerran on varaa kuljettaa Silan laivalla naisia. Törkeää ja sitten luullaan että he tarvitsevat apua ei vaan he kerjäävät rikkaille ja itse saavat vain jämät onko tämä oikein ei. Nyt kyllä tuetaan rikollisuutta joka ei todellakaan ole oikein pitäisi enemmän ottaa asioista selvää mihin ne rahat menevät. Kyllä siinä usea perhe ihmetteli ko.toimintaa................. Takaisin kerjäläiset kotimaihinsa ja apu niille joille se kuuluu siellä omassa kotimaassa, täällä avuntarvitsijoita on paljon!!!!!

Tiina siljalta

Kai nämä turistit myös siivoavat jälkensä, etenkin minkä ikinä nurkan, pusikon tai porraskäytävän ottavatkaan käyttöön vessaksi.

huuumanisti

Ei hyvää päivää Saatana.... pitäisi varmaan ihan asunnot järjestää iloisille katu-muusikoille... lyödä siihen päälle pari tonnia kuussa toimeentulotukea. Kreikkalaisiakin olisi tulossa pilvin pimein, ja kyllähän tänne vielä somaleitakin sopisi...

Touko-housu

Lainaus jutusta: "Mielenosoitus vaatii Helsingin kaupunkia luopumaan romanien oleskelun häiritsemisestä Helsingissä ja järjestämään romaneille inhimilliset majoitusolot."

Minä vaadin romaneita luopumaan kaupunkilaisten ahdistelusta, varastamisesta, ihmiskauppaan rinnastettavasta prostituutiosta, jättämään vanhuksemme rauhaan, jne.
Myös vaadin EU-turistien itse hoitavan majoituksensa kuten muutkin tänne saapuneet turistit.

KHT

Riittää kun vilkaisee tätä palstaa kilometrin päästä niin selviää, että Vapaa liikkuvuus –verkoston vaatimus rasismin lopettamista on perusteltu. Rasismi on todella lyönyt itsensä läpi. Suomi on muuttumassa vaihtoehdottomaksi, häpeälliseksi monokulttuuriksi. Yksikään yllä olevien törkypuheenvuorojen esittäjä ei uskalla esiintyä omalla nimellä. Ylläpidon pitäisi poistaa kaikki puheenvuorot. Lähes joka toinen pitäisi asettaa vihaa lietsovista puheistaan rikosvastuuseen.

Kannustan sekä lähimmäisestä että ympäristöstä vastuunsa tuntevia kansalaisia vastustamaan kasvavaa sosiaalista eroarvoisuutta ja ympäristötuhoa. Jos ei halua mennä tukemaan romanisiirtolaisia (11.-13.5.), kortensa voi kantaa kekoon ottamalla osaa 15M ja Occupy-liikkeen koolle kutsumaan kansainväliseen 12M-mielenosoituspäivään huomenna lauantaina (12.5.), jolloin kansalaiset kokoontuvat Helsingin Paasikivenaukiolle open mic –hengessä. Torikokouksen valtaamalla Kansalaistorilla alkaa klo 18.00 kaikille avoin, päihteetön, musiikkipitoinen toritapahtuma.

Keskiviikkona 16.5. klo 15.30 on mahdollista ottaa osaa MUMMO PAPPA WALK –mielenilmaukseen. Omaiset, ystävät, hoitajat, mummut ja papat järjestäytyvät Kampin Palvelukeskuksessa protestikulkueeksi, joka etenee (hitaasti) klo 16.00 Mannerheimintietä pitkin Eduskuntatalolle, jossa open mic. Mukaan oma banderolli, kyltti ja/tai rollaattori.

Huomaan lukevani Vantaan Sanomien mielipidepalstaa yhä harvemmin. Sosiaalinen paine on tehnyt tehtävänsä. Kukaan ei uskalla sanoa testosteronia ja kelvotonta ajattelua uhkuville sammakkoprinsseille, että roska on ainoastaan roskaa. Ei mitään muuta.

Jouko Kämäräinen
Vastaava päätoimittaja, Elonkehä-lehti
Torikokous – Occupy Helsinki
Kansalaisaktivisti
Vantaa

Jouko K

Mistä ihmeen rasismista tässä puhutaan, eihän tämä kerjäläisten järjestyssäännön vastaisen leiriytymisen estäminen ole mitään rasismia tai "romanien vastaista toimintaa", kyseessä on normaali järjestyksenpitotoiminta ja leiriytyminen ei ole sallittua kenellekään. Se olisi rasismia jo yhdelle vähemmistölle annettaisiin sellaisia oikeuksia joita ei ole muilla.

Ei jonkun Jouko Kämäräisen väite rasismista tee järjestyksenpidosta rasismia, vaikka kovasti hän niin toivoisi. Pikemminkin tällainen ihmisten leimaaminen rasisteiksi on rikos ja toivottavasti joku tekeekin tutkimuspyynnön poliisille näiden rasismiväitteiden esittäjistä.

ulkomailla syntynyt

Joukolle tiedoksi, että jos ei siedä meitä tällä palstalla niin häipyy täältä lopullisesti vaikka Romanian perukoille, kulku on vapaa. Sinä se vasta rasiti olet, kun oman maan kansalaisilta haluat kieltää sananvapauden!! Katso peiliin hörhö!

Xantippa

On vaan ihmeellinen asia että kaikki kritiikki joka kohdistuu " siirtolaisiin" on jonkun mielestä rasismia.Enemmistö suomalaisista ei halua elättää kerjäläisiä verovaroin.

romanov

Viherpiipertäjät niitä suvaitsemattomia ovat. Eivät hyväksy yhtään eriävää mielipidettä omastaan. Jos et ole vegaani niiin olet rasisti.

makkara loppuu leivänpäältä

Juu ja lista on pitkä, tuli tässä mieleeni, että täytyy myöskin olla likainen niin silloin on oikein hyväksytty! ! Peseminen kuluttaa niin kamalasti ja suuri jalanjälki jää!!
Lentäminenkin on kielletty muilta paitsi viherpiiperöiltä itseltään!!!!

Xantippa

Hyvä Jouko & Co,
on olemassa vähäosaisia ja järjestäytyneen rikollisuuden uhreiksi olosuhteiden pakosta ajautuneita vähäosaisia. Vähäosaisista huolehtimista pidetään kulttuurissamme tunnetusti arvossa. Mutta tämän tietää myös järjestäytynyt rikollisuus. Rikollinen on myös aina keksinyt keinot hyödyntää tällaisia tilaisuuksia.

Rahankeräysrikoksissa on Suomessa perinteisesti käytetty välikäsinä esimerkiksi puhelinmyyjiä ja yleisesti hyväksyttyjen keräyskohteiden, kuten sotaveteraanien ja pelastushelikopterien nauttimaa arvostusta.

Suomessa vielä vieras, mutta maailmalla hyvin yleinen järjestäytyneen rikollisuuden käyttämä keino hyödyntää tätä kansan avokätisyyttä on vähäosaisien häikäilemätön alistaminen rikoksen välikappaleiksi. Kiristys, uhkailu, väkivalta, ihmiskauppa kaikissa muodoissaan, henkirikoksiakaan pois sulkematta, ovat tämän järjestelmän arkipäivää.

Rikos on tänään liiketoimintaa. Kun rikos kannattaa, toimintaa kannattaa jatkaa ja laajentaa uusille markkinoille, myös Suomeen. Rikoksentekovälineenä käytettäviä kielitaidottomia ja kaikin tavoin puolustuskyvyttömiä vähäosaisia kuljetetaan organisoidusti ympäri eurooppaa tekemään työn likaisin osuus. Tämä kaikki on mahdollista kansainvälisen lainsäädännön kehittymisen hitauden ja kansainvälisen yhteistyön puutteiden ansiosta.

Olen kuluneen vuoden aikana antanut avustusta useisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin kohteisiin. Järjestäytyneen rikollisuuden uhrien asemaa en kuitenkaan pysty kohentamaan lantteja antamalla, tai mieltä osoittamalla. Päin vastoin pahentaisin sitä, koska aina kun liiketoiminta kannattaa jossakin, kadulle kyykytetään heti entistä useampia orjia.

Kettunen

Ei tuonne kaupunkilaiset leiriydy, vaan rikollisten hyysääjät.
Viime vuonna romanian romanit tekivät yli 3500 rikosta mistä jäivät kiinni.

Smoke

Jouko Kämäräinen
Vastaava päätoimittaja, Elonkehä-lehti
Torikokous – Occupy Helsinki
Kansalaisaktivisti
Vantaa
Jos he kerran ovat turisteja maahan saapuessaan, Vapaa Liikkuvus-liikkeen kutsumina, miksi ette itse hoida heitä, järjestä tiloja, kun he kerran ovat"vieraitanne"...ja siinä ei ole mitään rasismia jos varastelevia ja ryösteleviä ja ihmisiä kauppaavia laitetaan kuriin. Niin sanoo Suomen laki noista puuhista.
JA turisteilla kuuluu olla rahaa oleskelunsa aikana, eikös vaan, miksi heillä ei ole? Ja kuinka köyhä ihminen VOI matkustaa puoli Eurooppaa...kysyn vaan, matkustaminen kun ei ole halpaa.
Kysyn vaan.

saita-iita

Kuule häpeä sinä, vaan itseäsi! Aikuistuessasi ja jos satut tulemaan järkiisi niin todella häpeät, ettet tullut ajatelleeksi hölmöjä puheitasi. Hitlerillä ei ole mitään tekemistä näiden asioiden kanssa. Jokaisen kansan velvollisuus on puolustaa oman maansa etuja ja rajoja. Jos niin ei tehtäisi meno olisi, kuin villissä lännessä, ihmiset eläisivät, kuin pellossa. Kyllä meidän suomessa täytyy pitää yleistä järjestystä yllä, vaikka kuinka häpeäisit.

Xantippa

Voi herrrreguuuud sentään että ihan hävettää olla suomalainen,mieti nyt mitä johtopäätöksiä sinun kannattaisi tehdä... jos ei sytytä niin ehdotukseni on,harkitse vakavasti muuttoa vaikka Romaniaan,siellä voit sitten taltuttaa häpeäsi.Ja vielä, vie kaikki kaverisi häpeämästä mennessäsi. Luulen että me tavalliset Virtaset kestämme sen menetyksen.

romanov

Sivut