Viihde

Voice of Finland -sisarukset Bettina ja Isabella: Löysimme suurimman vahvuutemme; toisemme

Kiistatilanteissa viimeinen sana on Bettinalla. Ellei Isabella perustele kantaansa hyvin. Eikä sekään aina riitä.

Oskari Valtonen

Voice of Finland-kilpailun myötä itsensä kotimaiselle artistitaivaalle ampunut Hammarstenin sisarkaksikko ei ennen kilpailua voinut kuvitellakaan esiintyvänsä yhdessä. Nyt esiintyminen erikseen tuntuisi hölmöltä. Miksi esiintyä erikseen ja hukata yksi suuri vahvuus. Nämä naiset todellakin täydentävät toinen toisiaan lavalla.

– Kilpailun järjestäjä lähetti sähköpostia ja kysyi olisinko kiinnostunut lähtemään mukaan kisaan. Sanoin, että lähden mukaan, mikäli Bettina voi myös osallistua, Isabella Hammarsten muistelee päätymistään mukaan kisaan.

– Mä en lähde enää yhteenkään kisaan oli minun ensireaktio. Isabella kuitenkin uskotteli, että tämä on niin erilainen kuin Idols, että suostuin sitten lähtemään mukaan, Bettina Hammarsten lisää.

Sisaruksia erottaa musiikkimaku. Bettina on konemusiikin ystävä, kun taas Isabellaan iskee löysemmät biitit. Ennen Voice of Finlandia sisarukset eivät olleet esiintyneet julkisesti yhdessä. Lady Marmalade -esitys kuitenkin räjäytti pankin ja sai koko tuomariston taputtamaan heille seisaaltaan. Enää ei voinut perääntyä.

– Kun näimme Lady Marmaladen myöhemmin videolta, tajusimme, ettei tätä voi todellakaan heittää hukkaan.

 

Cover-keikkoja on helppo myydä leipäkeikkoina, mutta siltä tieltä on vaikea päästä pois.”

 

Toistaiseksi nimetön duetto onkin myynyt jo ensimmäiset yhteiskeikkansa. Ohjelmisto on toistaiseksi cover-painotteinen, mutta seuraava virstanpylväs siintää kirkkaana sisarusten silmissä.

– Yritämme mahdollisimman pian päästä vetämään keikoilla omia biisejä. Cover-keikkoja on helppo myydä leipäkeikkoina, mutta siltä tieltä on vaikea päästä pois. Pitäisi ainakin saada joukkoon omia biisejä, tytöt pohtivat.

Lady Marmalade, Proud Mary, Respect ja näissä vallitseva naisenergia ovat Hammarstenien vahvuuksia.

– Selkeästi sellaista tyttöjen bilemusaa vedetään, ei mitään Bon Jovia. Ohjelmistossa ei ole tiettyä tyyliä, vaan jokaisessa biisissä pitää meininki olla kohdillaan.

Seuraavaksi sisarusten pitääkin löytää yhteinen tyyli.

– Ei voi tehdä Bettin tyylistä ja Isben tyylistä, vaan pitää tehdä meidän molempien näköistä. Soulahtavaa voksua, tytöt itse asian ilmaisevat.

Kova-ääniset sisarukset ystävystyivät Voice of Finland kilpakumppaneidensa kanssa.

Eveliina Tammenlaakson kanssa ollaan tekemisissä eniten, kun hän on turkulainen. Lauri, me ja Eve ollaan sellainen neljän poppoo, joka on eniten tekemisissä. Toki siellä on paljon muitakin aivan ihania tyyppejä.

Tytöt kehuvat vuolaasti koko tuotantotiimiä harjoittelijoista toimitusjohtajaan ja kilpailijoihin. Kaikki puhalsivat yhteen hiileen ja kaikilla oli hauskaa. Kilpailun kautta syntyi uusia ystävyyssuhteita

– Omaa putoamista kovempi paikka oli koko kilpailun päättyminen, Isabella kertoo.

 

Meidän piti treenata, mutta Isabella puhui vain puhelimessa. Tottakai meni hermot.”

 

Temperamenttiset sisarukset eivät juurikaan keskenään riitele. Erimielisyyksiä on, mutta ne eivät menoa haittaa. Hermot menee joka päivä, mutta se on arkea.

– Eilen viimeksi, kun piti treenata ja toinen puhui tunnin puhelimessa, niin tottakai meni hermot, Bettina sanoo tyynesti.

– Meteliä on aina, me huudetaan normaalistikin toisillemme keskimääräistä enemmän. Asioita ei kaunistella vaan ne sanotaan suoraan, hän jatkaa.

– Mä en uskalla sanoa sulle suoraan, kun pelkään että sä lyöt mua, Isabella nauraa.

Viimeisen sanan sanoo usein siskoista vanhempi, Bettina.

– Jos ollaan asiasta eri mieltä, niin siihen saakka minä olen oikeassa, kunnes Isabella pystyy perustelemaan oman kantansa tosi hyvin, Bettina sanoo jämäkästi.

Aina ei kuitenkaan pelkkä perustelukaan riitä kääntämään Bettinan päätä.

– Vaikka olisinkin oikeassa, sä sanot kuitenkin, ettei kiinnosta, pikkusisko kuittaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu