”Tulkaa kaikki kiinalaiset Angry Birds Landiin!”

Harri Koponen ja Miikka Seppälä esittelivät Angry Birds Landia.

Petteri Mäkinen

Särkänniemen huvipuiston Angry Birds Land avattiin huhtikuun lopussa.

Petteri Mäkinen

Huvipuistossa kohtaa peleistä tutut hahmot.

Petteri Mäkinen

Tarjolla on eri-ikäisille sopivia seikkailuja.

Petteri Mäkinen

Huvipuistoon asennettiin myös pelejä.

Petteri Mäkinen

Kuvitelkaa!

Kaksi tai useampia päivittäisiä lentoja Kiinan Shanghaista Tampere-Pirkkalan lentokentälle.

Tuntuuko utopistiselta? Harri Koposesta ei tunnu.

Rovion myynti- ja markkinointijohtaja uskoo, että yhtiön pelihitin vihaiset linnut vetävät myös huvipuistoon lennätettynä.

– Toivottavasti Angry Birds Land avaa charter-koneiden virran Kiinasta Tampereelle. Ei pidä olla liian vaatimaton, eikä ajatella rajoittuneesti.

– On meillä ollut upea puisto jo tähän asti, mutta tällä brändille houkutellaan turisteja ulkomailtakin. Odotamme merkittävää kasvua kävijämääriin, hykertelee Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

 

Olemme olleet Särkänniemelle pain in the... jossain.”

Angry Birds Land on valmistunut keväällä liki minuuttiaikataululla.

 

– Takatalvi aiheutti haasteita esimerkiksi maatöiden tekemiselle. Koko alue on uusittu kalusteineen ja istutuksineen, taustoittaa Seppälä.

Puolen hehtaarin Angry Birds Landissa on kaksi uutta huvipuistolaitetta Angry Birds Ride ja Majakka. Lisäksi alueelle tulee Angry Birds -henkisiä pelejä, ruokailupaikkoja ja kauppa. Kesän aikana alueelle tulee myös paikka, josta vierailija saa lisä ominaisuuksia peliinsä.

Alueen näyttävin osa on leikkipuistovalmistaja Lappsetin kiipeily- ja seikkailurata.

– Meillä on sopimukset muun muassa Espoon, Porin ja Rovaniemen kaupunkien kanssa, mutta huvipuistomaailmaan mukaan lähteminen on meille strateginen linjamuutos, sanoo varatoimitusjohtaja Tero Ylinenpää.

Seppälä ja Koposen mukaan Angry Birds Land on herättänyt suurta kiinnostusta ennen kaikkea Kauko-idässä. Keskiviikon julkistustilaisuudessa oli paikalla kiinalaisia toimittajia ja kuvausryhmä.

– Me haluamme, että kaikki 1,5 miljardia kiinalaista tulevat Tampereelle. Kertokaa se, kun palaatte kotiin, evästää Koponen.

Koposen mukaan Angry Birds Land ei ole Roviolle vain pieni lisäbisnes. Hommaa on tehty tosissaan, ja mukaan on valjastettu muun muassa yhtiön graafikot, animaattorit ja musiikintekijät.

– Olemme hyvin tarkkoja tuotteemme käytöstä. Olemme olleet Särkänniemelle pain in the... jossain.

Angry Birdsien saamiseen huvipuistoon tuli paljon kyselyitä eri puolilta maailmaa. Kumppani haluttiin kuitenkin Suomesta.

– Etsimme itse aktiivisesti kumppania kotimaasta. Tällainen tulee varmasti johonkin muuallekin, mutten ota kantaa, että minne, sanoo Koponen.

Angry Birds Landin virallisia avajaisia vietetään perjantaina 8. kesäkuuta. Alue on kuitenkin auki sitä ennenkin kaikkina huvipuiston aukiolopäivinä.

Käyttäjän Petteri Mäkinen kuva