Viidakkotarha ihastuttaa Helsingin asemalla

Helsingin päärautatieasemalle on noussut satumainen Viidakkorata -puutarha.

Helsingin päärautatieasemalle noussut Viidakkorata on nyt täydessä loistossaan.

Suomalaiseen miljööseen sopiva, kerroksellisesti ja kolmiulotteisesti eri puolilla asemalaituria seikkaileva puutarha rikkoo totuttuja rajoja ja käsityksiä viherrakentamisesta. Puutarha on kunnianosoitus arjen kauniiksi tekemiselle ja 150-vuotiaalle VR:lle. Viidakkotarha sopii myös Helsingin designpääkaupunkivuoden henkeen.

Viidakkorata ihastuttaa kasviloistollaan aina kesäkuun alkupuolelle saakka.

Viidakkorata on kuuden puutarha-alan osaajan taidonnäyte. Tiimiin kuuluvat Hämeen ammattikorkeakoulun maisemasuunnittelun aikuisopiskelijat Hannele Jasu, Jarmo Honkanen, Maarit Elo-Valente, Tuula Muranen, Jukka Järviniemi ja Terho Marttila.

– Kaikki vaivannäkö ja työ kannatti, sillä suunnitelmamme onnistui yli odotusten: asemalaituri muuttui kolmessa päivässä harmaasta urbaanimiljööstä värikkääksi ja jännittäväksi suomalaiseksi viidakoksi, Hannele Jasu kertoo.

Kommentit

Ihan mukava sinänsä. Mutta koko homma on rahoitettu GrowHow-tuotteita markkinoivan Bernerin toimesta ja tv:ssäkin tämä Bernerin täti puhui enemmän lannoitteista kuin vihreästä ympäristöstä. Lannoitteet ovat kemikaaleja.

GrowHow on puolestaan Kemiran vanha kotilannoitteiden tuotemerkki. Ja Kemira on firma, jonka ansiosta Pohjanlahden silakat syntyivät ennen vanhaan silmättöminä. Tämä on pahimman luokan viherpesua ja hämäystä koko homma. Tietysti VR:nkin konepajat ovat maaperältään täynnä vanhoja öljyjä ja muuta saastaa, joten sinänsä tämä "lannoittaminen" sopii hyvin perinteeseen, mutta oikeasti tämä on esimerkki pelkästä viherpesusta. Samasta syystä VR vaihtoi vanhan punaisen raidelogonsa ihananvihreään.

Tsemppiä maisemasuunnittelun aikuisopiskelijoille, en syytä teitä. Muistakaa vain varoa kemikaalikauppiaita.

Peksujeff