Starbucks laskeutui Seutulaan

Elina Ahlholm ja Terhi Huuskonen myyvät latteja, espressoja ja muita kahvijuomia Helsinki-Vantaan Starbucksissa.

Hemmo Rättyä

Amerikkalaisjätti Starbucks avasi tiistaina ensimmäisen kahvilansa Suomessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Yhden maailman tunnetuimman kahvilabrändin myymälä sijaitsee terminaali 2:n saapuvien aulassa 2B.

– Olemme innoissamme tämän kahvilan avaamisesta, toteaa Arjan Oudejans, Starbucksin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan johtaja.

Syksyllä ketju avaa lentoasemalla toisen kahvilan, joka sijoittuu turvatarkastuksen jälkeiselle porttialueelle.

Starbucksin tulo Helsinki-Vantaalle on vasta alkusoittoa: kahvilaketjun tarkoituksena on perustaa useita uusia myymälöitä Suomeen myöhemmin.

– Suomalaiset ovat olleet kahvinjuojakansaa jo yli 250 vuotta, ja nykyisin kahvia voidaan pitää lähes kansallisjuomana, Oudejans sanoo.

Ketju päätti avata kahvilan Suomessa, koska maan ruokakauppoihin ja kioskeihin lanseeratut kahvituotteet menestyivät hyvin.

Helsinki-Vantaan kahvilan valikoima sisältää sataprosenttisesti Reilun kaupan tuotteita. Tarjolla on espresso-pohjaisia juomia, tuoretta kahvia, teetä ja erikoisjuomia. Ruokatuotevalikoimaan kuuluvat aamiaiset, lounaat ja napostelutuotteet, kuten muffinssit ja muut leivonnaiset, täytetyt leivät ja Starbucks Petites -tuotteet.

Starbucks-ketjun kahviloita lentoasemalla pyörittää sen kumppani SSP.

Maailman suurin kahvilaketju

Amerikkalainen Starbucks perustettiin 1971 Seattlessa.

Nykyisin yhtiö on maailman johtava erikoiskahvin paahtaja ja jälleenmyyjä. Maailman suurimmalla kahvilaketjulla on noin 17 000 myymälää yli 50 maassa.

Starbucks on vuodesta 1971 sitoutunut toimimaan eettisesti hankkiessaan ja paahtaessaan maailman parhaaksi luokiteltua Arabica-kahvia.