Hevosen ja ihmisen yhteistyö valkenee Laaksossa

Pete Perkiö on nuori, mutta kansainvälisestikin jo menestynyt lännenratsastuksen reiningin taitaja.

Your Move

Ben Simonsen näyttää mallia valjakkoajoon.

Anna Aalto

Kouluratsastaja Stella Hagelstam kertoo tiistaina Laaksossa yhteistyöstä hevosen kanssa.

Ulla Lindgren Fager

Hevosen ja ihmisen yhteistyöhön pääsee tutustumaan kolmella tapaa Laakson ratsastusstadionilla Helsingissä tiistaina 22. toukokuuta. Silloin voi kello 14–15.30 seurata kouluratsastusta, lännenratsastusta ja valjakkoajoa.

SM-koulukisojen vahva mitaliehdokas Stella Hagelstam ja Lontoon maapaikan Suomelle ottanut kansainvälinen huippuratsastaja Mikaela Lindh kertovat yhteistyöstä hevosen kanssa. He selvittävät, kuinka siitä saadaan innostunut ja motivoinut kilparatsu ja treenikumppani. Hagelstamilla on mukana esityksessä 7-vuotias tamma, josta on parhaillaan kehkeytymässä tulevaisuuden GP-ratsu, joka hallitsee jo osan vaativista liikkeistä.

Pete Perkiö on nuori, mutta kansainvälisestikin jo menestyksekäs lännenratsastuksen reiningin taitaja. Hän näyttää Fritzin kanssa, miten herkille avuille hevonen voidaan kouluttaa, ja miten koskettavan syvä on parhaimmillaan ratsastajan ja ratsun välinen luottamus.

Läheistä yhteyttä kaukaa havainnoi kokenut MM-tason valjakkokuski Ben Simonsén. Hän esittää käytännössä, kuinka hevoseen ja parhaimmillaan kahteen tai neljäänkin saavutetaan läheinen yhteys vaunuilta käsin.Hän myös puhuu lajin haasteista ja selvittää kouluohjelmien kiemurat.

Tilaisuuden, joka on maksuton ja kaikille avoin, järjestää Suomen Ratsastajainliitto.