Vantaan Jukola rikkoo kaikki ennätykset

Venlat saavat tuttuun tapaan avata Jukolan lauantaina iltapäivällä 16. kesäkuuta. Yli 1600 miestä päästetään metsään vasta ennen puoltayötä.

Aki Saranen

Vantaan Valio-Jukolasta tulee odotusten mukaisesti kaikkien aikojen suurin Jukolan viesti ja Suomen suurin aikuisurheilukilpailu. Pihkaniskojen ja Keravan Urheilijoiden järjestämään Valio-Jukolaan on ilmoittautunut 23 maasta yhteensä 1 245 Venla-nelikkoa ja 1 654 Jukola-seitsikkoa. Joukkueisiin mahtuu 16 558 suunnistajaa.

Edellinen Jukola-ennätys tehtiin toissa kesänä Hyvinkään Kytäjä-Jukolassa. Tuolloinen joukkuemäärä merkitsi 15 300 suunnistajan massatapahtumaa.

– Joukkueiden määrän kasvua selittää Jukolan sijainti pääkaupunkiseudulla. Moni joukkue toteuttaa nyt pitkäaikaisen tavoitteensa osallistua Jukolan viestiin. Hyvä sijainti on houkutellut mukaan erityisesti uusia kaveri- ja työporukoita. Toki suunnistuksen suosio näkyy nyt myös kuntorasteilla, tietää Valio-Jukolan pääsihteeri Päivi Luoma.

Ilmoittautuneiden määrä nousee vielä jonkin verran, koska jälki-ilmoittautuminen päättyy vasta 8. kesäkuuta. Ellei omaa joukkuetta ole tiedossa, mutta tekee mieli Jukolaan, kannattaa kysellä vapaata joukkuepaikkaa suunnistajapankista osoitteesta www.jukola.com/2012/kilpailuinfo/suunnistajapankki.

– Me järjestäjät odotamme kilpailijoita innolla ja odotus tiivistyy aina viestien lähtöhetkiin asti. Tavoitteenamme on, että jokainen kilpailija nauttii mukana olosta. Valmistaudumme myös vastaanottamaan Hakunilan urheilupuistoon ennätyksellisen suuren yleisön kannustamaan suunnistuksen huippunimiä ja harrastajia, jatkaa Luoma.

Hakunilan urheilupuistossa ja Sipoonkorvessa suunnistetaan 35. Venlojen viesti ja 64. Jukolan viesti 16.–17.6. Www.jukola.com/2012.