Reino Nordin: Iholla-sarja on meille jo menneisyyttä

Reino Nordin esiintyy tulevana kesänä Bongo Rock-duonsa kanssa yhdessä idolinsa Cornell Campbellin kanssa Flow festivaalilla. Kuvassa puolivirallinen Bongo Rock -käsimerkki.

Toni Tervo

Viime kuukausina näyttelijä ja muusikko Reino Nordin on esiintynyt lehtien palstoilla enemmän kuin haluaisi – tai ainakin eri syistä kuin mies toivoisi. Näyttelijän ja hänen vaimonsa Maria Nordinin esiintyminen Iholla-sarjassa on nostattanut paikoitellen kiivastakin keskustelua. Mies itse on kurkkuaan myöten täynnä yksityiselämästään puhumista.

– Ei voisi enää vähempää kiinnostaa koko juttu. Se oli sellainen ihmiskoe, joka on nyt meille jo historiaa. Tämä aihe on minulle ihan pannassa, Nordin lataa.

Asia selvä. Puhutaan musiikista. Nordinin yhtye Reino & The Rhinos julkaisee kesäkuussa uuden levyn.

– Uusi materiaali on aika pitkälti samasta laatikosta kuin edelliselläkin levyllä. Aiheet kertovat rakkaudesta ja elämästä. Voisi sanoa, että tulossa on taattua laatua, Nordin sanailee.

Rhinosin lisäksi Nordin tekee musiikkia myös Bongo Rock -duossa yhdessä DJ-Herkulesin kanssa nimellä Bongo Rhino. Tulevana kesänä miehet esiintyvät Flow-festivaalilla yhdessä jamaikalaisen Cornell Campbellin kanssa.

– Hän on yksi laulullisista idoleistani ja on aivan uskomatonta, että Flow:n keikkatiedotteessa lukee Bongo Rock featuring Cornell Campbell. Siistiä, Nordin hehkuttaa.

– Flow on jo muutenkin yksi kesän parhaimmista festareista. Olimme siellä Rhinosin kanssa viime vuonna ja se oli eräänlainen kesän kliimaksi, näyttelijä fiilistelee.

Laulamisen lisäksi Nordin on tutustunut musiikin tuottamiseen.

– Bongo Rock -tuotanto on ollut poikkeuksellisen hauskaa, koska siinä ei ole ollut tuottajaa mukana. Se on ollut mielenkiintoinen matka musiikkiin ja itselle vähän niinkuin opinnäytetyö siitä, osaanko esimerkiksi miksata itse.

Muille artisteille tuottaminen ei ole myöskään pois laskuista.

– Miksikäs ei. Musiikin tuottaminen ja ylipäätänsä kaikki musiikki kiinnostaa. Se on yhä se lempilapsi.

Flow on yksi kesän parhaista festareista, eräänlainen kliimaksi.”

Nordin ei kuitenkaan ole jättänyt näyttelemistä. Hänet nähdään vuoden lopussa ensi-iltansa saavassa Timo Koivusalon elokuvassa Vuonna 85. Teatterin lavalle näyttelijä nousee ensi syksynä, kun hän tähdittää Espoon Kaupunginteatterin Fingerpori-musikaalia.

– Esitän ainakin mustanaamiota, mutta enköhän tule näyttelemään myös muutamaa muuta hahmoa, Nordin sanoo.

Reino & The Rhinosin uusi levy Kohti Huomista julkaistaan 6.6.

Käyttäjän Toni Tervo kuva
Toni Tervo