Paula Koivuniemi hämmentyy nuorten miesten huomiosta

Paula Koivuniemi kertoo, että esiintyminen jännittää yhä. - Joskus keikalla yllätyn, miten nuorta yleisö on ja mietin, olenko täysin väärässä paikassa. Sitten tajuan, että olen Queen ja hoidan tämän, Koivuniemi hymyilee viitaten uutuuslevynsä kappaleeseen.

Mikko Harma

Suomalaisen iskelmän kiintotähti Paula Koivuniemi on nähnyt ja kokenut urallaan paljon, mutta tänä keväänä hän löytänyt itsensä aivan uusista tilanteista.

Vanhat rutiinit ovat rikkoutuneet uutta Matka-albumia tehdessä, kun Koivuniemi on tulkinnut nuoren sukupolven artistien, kuten Anna Erikssonin ja Regina-yhtyeen Iisa Pykärin, kirjoittamia tekstejä.

Vaikka kirjoittajat ovat ammattilaisia, kertoo Koivuniemi jännittäneensä, kuinka nuorten naisten sanat sopivat hänen suuhunsa.

– Hyvin niistä selviydyin, ovathan he kuitenkin kirjoittaneet sanat nimen omaan minulle. On mukava, että sanat ovat nyt vähän nuorekkaampia, aiemmin paljon Ilkka Vainion sanoituksia tulkinnut Koivuniemi kehuu.

Albuminauhoitusten ja keikkailun ohella Koivuniemen aikatauluun on pitänyt puristaa Voice of Finland -ohjelman kuvaukset. Oma vapaa-aika on jäänyt vähille.

– Yleensä olen viettänyt alkuvuonna 5–6 viikkoa Floridassa ja ottanut täysin rennosti. Nyt tuo matka jäi tekemättä, laulaja kertoo.

Koivuniemi ei silti ole harmissaan. Nuoreksi sieluksi itseään nimittävä Koivuniemi sanoo tulleensa hyvin juttuun Voice of Finland -valmennustiiminsä kanssa. Hän kertoo lähettäneensä heille juuri henkilökohtaiset kirjeet, joissa puntaroi jokaisen vahvuuksia ja kehittämisalueita.

– Kuulin juuri, että Jesse Kaikuranta on finalisteista kuunnelluin. Hänessä on mielestäni aineista uudeksi Elton Johniksi, kuvailee Koivuniemi ylpeänä suojattiaan.

Vasta 30-vuotiaana läpimurron tehnyt Koivuniemi ei huolissaan siitä, että televisioformaatit nostaisivat ihmisiä parrasvaloihin liian nuorina.

– Uskon siihen, että jokaisella on omat taustajoukkonsa, jotka pitävät huolta. Minulle ne ovat olleet pelastus. Myös levy-yhtiöt katsovat nykyään perään ja usein jopa minun mukanani kulkee avustaja haastatteluissa.

– Tietysti on varjoilmiöitä enkä minäkään lue (ikäviä) nettikeskusteluita. Oikeastaan käytän nettiä vain sähköpostin lukemiseen ja laskujen maksamiseen. Mieluummin ulkoilutan kissaa kuin istun koneella.

Voice of Finland toi esiin toisen puoleni, herkkyyden.”

Omaan suosioonsa Voice of Finland ei Koivuniemen mukaan ole juurikaan vaikuttanut. Jotain se on silti tehnyt hänen artistikuvalleen.

–  Esiintyjänä mun ulkoinen habitus on ollut raju ja luulen, että ihmiset ovat vähän pelänneetkin sitä. Ohjelman kautta toinen puoleni, herkkyys, on tullut esiin. Enhän itse lavalla ollessani voi itkeä.

Entä tulevatko nuoret miehet juttelemaan helpommin tv-julkkikselle?

–  Esiinnyn nykyisin opiskelijabileissä, joissa käy 20–25-vuotiaita kuulijoita. Kyllä nuoretkin miehet lähestyvät minua luontevasti ja tietysti aina hämmennyn moisesta. Eivät he kuitenkaan yleensä tule iskemään, ja jos tulevat, niin otan sen huumorilla.

Käyttäjän Mete Sasioglu kuva