Islamilaisen kulttuurikeskuksen johtaja: ”Ennakkoluulot ovat hälventyneet”

Kulttuurikeskuksen kirjaston arabiankielisessä kyltissä lukee "Jumalan armeliaan armahtajan nimeen". Kuvassa islamilaisen yhdyskunnan puheenjohtaja Paula Kemell.

Lotta Kvist

Entiseen liikehuoneistoon Mellunmäessä valmistuneessa islamilaisessa kulttuurikeskuksessa vietettiin avajaisia reilu viikko sitten.

Laajasalosta 250 neliön tiloista 700 neliön tiloihin muuttaneen keskuksen avajaiset myöhästyivät noin vuodella vesivaurion vuoksi.

Rakennuksen ikkunoita rikottiin heti tilojen omistajan vaihdoksen jälkeen joulukuussa. Tästä syystä kulttuurikeskuksen väkeä huolestutti, miten heidät otetaan vastaan.

Sittemmin he ovat kuitenkin saaneet olla rauhassa.

Resalat Islamilaisen Yhdyskunnan puheenjohtaja Paula Kemell iloitsee, että noin 300 vieraan avajaisissa piipahti myös paljon kantasuomalaisia naapureita.

– Nuoret pojat tulivat kysymään, että saavatko he tulla katsomaan, mitä täällä tapahtuu. Sitten kun he tulivat sisään, he huomasivat, ettei täällä olekaan mitään ihmeellistä, Kemell kuvaa.

Läsnäolollaan ilahduttivat myös valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen, väkeä opetusvirastosta, sosiaalivirastosta, Mellunmäki-yhdistyksestä, kristillisen kirkon edustajia sekä lähipoliisi.

– Se osoittaa sen, että islam on osa tätä yhteiskuntaa ja monikulttuurista Suomea. Meidän ihmisille on hirveän tärkeää tietää, että olemme hyväksyttyjä ja voimme vapaasti harjoittaa omaa uskontoamme.

Kemelin reilu vuosi sitten Helsingin Uutisille perään kuuluttama sillanrakennus muslimien ja kantasuomalaisten välille on sujunut muutenkin mallikkaasti:

Resalatin väki on saanut kutsuja erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin, kuten esimerkiksi Myllypuron virtuaalikirjaston avajaisiin ja Alppilan kirkkoon uskontojen vuoropuheluun.

– Tämä osoittaa eri tahojen aitoa kiinnostusta ja halua rakentavaan yhteiseloon.

Nyt kulttuurikeskuksessa on suuren salin lisäksi kaksi valmista luokkahuonetta, toinen toimisto ja keittiö, joita pieneksi käyneestä Laajasalon keskuksesta ei löytynyt.

– Täällä voi pitää vaikka muistotilaisuuksia ja tehdä täällä niihin ruoan, Kemell iloitsee.

Lisäksi kirjasto on laajentunut. Heidän insinööriksi valmistunut jäsenensä Maryam Mehrzad teki vastikään kirjasto-ohjelman, jolla voi lainata pääasiassa arabian-, persian- ja englanninkielisiä kirjoja kaikkialta Suomesta.

Laajasaloon verrattuna uudet tilat ovat helpot saapua myös vanhoille ihmisille ja pyörätuolilla, sillä nyt he sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa.

Kemell muistuttaa, että uteliaat ovat edelleen tervetulleita katsomaan, mitä muslimit keskuksessaan tekevät.

Mikä Resalat?

Resalat Islamilainen Yhdyskunta on perustettu vuonna 2001.

Sillä on reilut 800 shiiamuslimijäsentä.

Kulttuurikeskuksessa järjestetään perinteistä ohjelmaa, kuten perjantairukous ja Koraanin opetusta.

Yhdyskunta pyrkii edistämään muslimien kotiutumista Suomeen.

Resalat on mukana valtioneuvoston asettamassa Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO:ssa.

Lisäksi Resalat osallistuu uskontojen välisiin vuoropuheluihin.

Se tekee opetusministeriön kulttuurilehtitukea saavaa Salam-lehteä.

Lähde: Paula Kemell

Kommentit

Ruotsissahan esitettiin äskettäin aika kiinnostava ohjelma. Siitä kerrottiin esimerkiksi Helsingin Sanomien uutisessa http://www.hs.fi/ulkomaat/Ruotsin+TV+paljastaa+imaamien+lainvastaiset+ne... mikä on ihan täyttä asiaa.

Monikulttuurisuus ei kuulu Suomeen ja suurin osa ihmisistä vastustaa monikulttuurisuutta kun se tarkoittaa käytännössä vain suomalaisuuden hävittämistä. Monikulttuurisuuden ei pidä olla mikään itseisarvo mihin pitäisi pyrkiä ilman mitään syytä. Oman maan kristillistä kulttuuria pitää tukea, mutta muita uskontoja ei. Varsinkaan jos ne eivät kuulu tähän maahan.

Suomi on kaksikielinen maa jossa puhutaan virallisesti suomea tai ruotsia, eikä mitään muuta. Jokin päivä kaikki suomalaiset naiset joutuvat vielä pukeutumaan kaapuihin sen takia että muualta tulleet ovat enemmistönä määräämässä ja kantasuomalaiset vähemmistössä. Silloin on kyllä asiat todella pahasti ja nykyisiä kukkahattutätejä kyllä kaduttaa mitä ovat menneet tekemään.

Kannattaa tulevissa kunnallisvaaleissa todellakin miettiä mitä puoluetta aikoo äänestää. Ja katukuvaan en hyväksy kylläkään mitään muita kuin kristillisen uskontoon kuuluvia rakennelmia, oli muut sitten asiasta mitä mieltä tahansa. Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa ollut kasvussa viime vuosina ja muutenkin yhteiskuntaa ollaan antamassa ulkomaalaisille. Tämänkö vuoksi sotaveteraanit pelastivat suomalaiset toisen maailmansodan aikana?

En vastusta monikulttuurisuutta, mutta pidettäköön kulttuurit ja maat erillään koska jo nyt on nähtävissä slummiutumista ja ihmiset muuttavat pois paikoista joissa on naapureina epämiellyttäviä ihmisiä. Juuri tämän takia on olemassa erillisiä valtioita kun monikulttuurisuus ei koskaan tule toimimaan muulla tavalla.

Koti, uskonto ja isänmaa

Entäs henkilöt kuten Paula Kemell jotka ovat syntyneet Suomessa suomalaisille vanhemmille. Ehdotatko että heidät pitäisi karkoittaa omasta maastaan ja kodistaan, jonka puolesta heidän vanhemmat sotivat? Mikä tekee sinusta oikeutetumman? Millä perusteella jokin uskontoo "kuuluu" maahan ja toinen ei.

Uskon, että päinvastoin monikulttuurisessa tulevassa globaalissa yhteiskunnassa ei ole kotoa eikä paikka sinun fasisitiselle ideologialle.

Isänmaani ei kuulu vain sinulle

Sori vaan, mutta "ennakkoluulot" eivät ole hälvenneet mihinkään. Pikemminkin päinvastoin, sanoisin! Mitä enemmän terrori-iskuja, kunniamurhia ja muita ihmisoikeusrikkomuksia tapahtuu ja mitä lähemmäs ne tulevat Suomea, sitä enemmän islamisaatiolle tulee vastustusta kansan riveissä, ja ihan oikeutetusti!

Pohjoisen tyttö