Naku-uimalan sekapäiviksi tulee uima-asupakko

Seurasaaren naku-uimalaan voivat kesällä mennä kahdesti viikossa hekin, jotka eivät halua olla rannalla alasti. Miesten ja naisten yhteiskäyttöpäivinä on uima-asupakko.

Sirpa repo

Remontoidussa Seurasaaren naku-uimalassa palvotaan aurinkoa ja polskitaan kesällä myös sekavuoroissa.

Uimalassa ei kuitenkaan saa nakuilla naisten ja miesten yhteiskäyttöpäivinä, vaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin on uima-asupakko.

Helsingin liikuntalautakunta päätti uimalan uusista käytännöistä 15. toukokuuta.

Uusi linjaus johtuu siitä, että liikuntavirastoon on vuosien varrella tullut runsaasti yhteydenottoja uimalan käyttöjärjestelyistä. Uimalan naturismia ja sukupuolten toisistaan erottamista kannattavat vanhat käyttäjät ovat tahtoneet säilyttää uimalan käytön entisellään. Ei-naturistit taasen ovat hekin halunneet mahdollisuuden kokea Helsingin ainoan säilyneen meriuimalan tunnelma.

Nyt uimala saadaan laajemman käyttäjäkunnan piiriin. Päätöksen perusteluissa mainitaan myös, että Seurasaaren uimala on ainoa naturistien uimapaikka Helsingissä, missä miehet ja naiset ovat erillään, eikä tätä mahdollisuutta tule lopettaa. Itäisellä Pihlajasaarella on naturisteille varattu yhteiskäyttöalue.

Samalla liikuntavirasto otti uimalan hoitaakseen tulevana kesäkautena, ennen remonttia uimala oli Helsingfors Simsällskapin hoidossa, sitä ennen sitä hoiti Helsingin Uimarit.

Remontissa korjattiin uimalan sisätiloja sekä rakennettiin uimalan ensimmäiset vesivessat.

Uimalan kesäkausi alkaa 4. kesäkuuta ja jatkuu 12. elokuuta asti. Uimala on avoinna joka päivä kello 10–18, ranta on valvottu.

Käyttäjän Jussi Vehkasalo kuva