Siilitien tappajakoirien omistajat oikeuteen - Tahvo-koiran omistaja vaatii 7 000 euron korvausta

Syytetyille luettiin rikosnimikkeinä muun muassa laiton uhkaus ja eläintenpitokielto. Vanhempi mies peitti kuvauksen ajaksi kasvonsa. Toinen syytetty, miehen poika ei välittänyt kuvaajista.

Helsingin käräjäoikeus aloitti tänään käsittelyn Siilitien tappajakoirien omistajien rikosvyyhdistä. Kihlakunnansyyttäjä vaatii noin 50-vuotiaalle miehelle ja hänen 19-vuotiaalle pojalleen eläintenpitokieltoa sekä koirien menettämistä valtiolle.

Vyyhdin purkautuminen alkoi  huhtikuussa, kun nuoremman syytetyn Aku-niminen rottweiler tappoi Tahvo-koiran Herttoniemen koirapuistossa. Syyttäjän vaatimuksien lisäksi Tahvo-koiran omistaja vaati 5 000 euroa henkisestä kärsimyksestä sekä 2 000 euron korvausta koiransa arvon mukaisesti.

Tahvo-koiran omistajan lisäksi koirapuistossa ollut mies vaati rottweilerin omistajalta laittomasta uhkauksesta korvaukseksi 200 euroa. Epäilty oli uhrin mukaan uhkaillut häntä väkivaltaisesti.

Tahvo-koiran kuoleman lisäksi käsittelylistalla oli neljä muuta rikosta. Oikeudessa kuultiin useita todistajia. Heistä osa oli itse joutunut myös uhkailun kohteeksi.

Noin vuosi sitten toista rottweilerin omistajaa eli isää kohtaan tehtiin ensimmäinen rikosilmoitus. Asianomistajan mukaan koira oli purrut häntä neljästi taloyhtiön pihalla. Asianomistajalla oli ollut pieni Petu-niminen koira sylissä, joka sai myös puremahaavoja. Uhri kertoi oikeudessa, että epäiltyn koira ei ollut kytkettynä. Asianomistaja vaatii henkisestä kivusta, kärsimyksestä ja pelosta 3 000 euron korvausta. Uhri kertoi oikeudessa kärsivänsä muun muassa selkäkivuista puolen vuoden ajan.

Oikeudessa kuultiin myös Siilitien Siwa-myymälän työntekijää asianomaisena. Hän oli tehnyt miestä vastaan rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta. Epäilty oli esiintynyt asianomistajan mukaan myymälässä päihtyneenä ja koira oli ollut mukana. Kehotuksista huolimatta epäilty ei poistunut kaupasta ja asiasta tehtiin rikosilmoitus. 

Viikon päästä  tapauksesta epäilty oli uhkaillut asianomistajaa kaupan ulkopuolella usuttamalla rottweilerin hänen kimppuunsa. Myyjä oli päässyt piiloon kaupan takana olevaan varastoon. Asianomistaja ei esittänyt korvausvaatimuksia.

Oikeus antaa yhtenäisen tuomion ensi viikon maanantaina.

 

Käyttäjän Vera Miettinen kuva