Kaupunginhallitus äänesti Kumpulan bussikadusta

Tältä Kumpulaan suunniteltu bussikatu näyttäisi luonnossa.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina äänestyksen jälkeen Vallilanlaakson ja Kumpulan kartanolaakson bussikadun asemakaavan.

Kaava etenee seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Kaupunginhallituksen kokouksessa vihreiden Elina Moisio teki Outi Ojalan (vas) kannattamana asemakaavan hylkäysehdotuksen. Hylkäysehdotus hävisi äänestyksessä äänin 6-9.

Bussikadun hylkäämisen kannalla olivat myös vihreiden Annika Andersson, Ville Ylikahri, Vesa Peipinen sekä Rkp:n Jan D. Oker-Blom.

Asemakaavan hyväksymisen puolesta äänestivät kokoomuksen Risto Rautava, Juha Hakola, Sirpa Asko-Seljavaara, Laura Rissanen, Tatu Rauhamäki, Sdp:n Risto Kolanen, Osku Pajamäki ja Tarja Kantola sekä Perussuomalaisten Jussi Halla-aho.

Kaupunginhallitus käsitteli kaavan hyväksymistä nyt toisen kerran, koska Uudenmaan Ely-keskus on antanut kaupunginvaltuuston viime joulukuisesta päätöksestä oikaisukehoituksen. Ely-keskuksen mukaan bussikadun asemakaava rikkoo yleiskaavamääräyksiä. Valtuusto hyväksyi joulukuussa asemakaavan tiukan äänestyksen jälkeen, mutta kaava palaa nyt valtuustoon uudestaan.

Kommentit

Yleiskaavassa Vallilanlaakson ja Kumpulanlaakson alue on merkitty kaupunkipuistoksi. Miten on mahdollista, että kaupunginhallitus nyt hyväksyy tällaisen kaavan, joka on Uudenmaan Ely-keskuksen mukaan yleiskaavan vastainen?

Bussikatu puistoon?

Voi jösses, minkä havainnekuvan kaupunkisuunnitteluvirasto on meille piirtänyt. Toivottavasti bussinkuljettajat eivät ole siitepölylle allergisia. Voisiko bussit vielä maalata vihreiksi?

Vihreä linja

Puistohan on helposti kierrettävissä Arabian suunnalta Sturenkatua ja Mäkelänkatua pitkin, missä on jo raitiokiskotkin valmiina. Ei tarvitse rakentaa tunneleita eikä joukkoliikenneväyliä keskelle puistoa.

Jos taas haluaa päästä Kalasatamasta Pasilaan, ei tarvitse kierrellä missään Kumpulanlaaksossa. Suorin reitti on Mäkelänkatua tai Teollisuuskatua pitkin, kuten jokainen voi kartasta todeta.

Turhaakin turhempi katuhanke