Säälistä on tullut sairautta

Kuinka pitkään ja kuinka suurilla summilla pitää auttaa sitä, joka ei halua auttaa itseään?

Kuntalaiset ovat polttaneet edustajiensa välityksellä miljoonia euroja rakentaakseen uimahalleja, kouluja, kunnantaloja, teattereita ja terveyskeskuksia. Velkaa on otettu, jotta äänestävät saisivat haluamansa ja valtuutetut saisivat hallita kuntaa. Himo on voittanut itsehillinnän.

Velkakuntien asukkaat ja kreikkalaiset ovat demokraattisesti äänestäneet itsensä konkurssiin. Nyt ylivelkaiset kuntalaiset ja kreikkalaiset olettavat, että heidät pelastetaan vararikolta kuten pankit, aina uudelleen ja uudelleen.

 

Velkaantuneet kuntalaiset ja kreikkalaiset odottavat, että heidän pelastetaan vararikolta kuten pankit, aina uudelleen ja uudelleen."

Pelastus ja apupaketit ovat holtittomasti eläneiden mielestä solidaarisuutta ja hyväsydämisyyttä. Heidän mielestään sivistys ja omatunto edellyttävät uhkapelureiden pelastamista ja hyväksikäyttäjien armahtamista.

 

Saksalaiset äänestivät itsensä poliittiseen, taloudelliseen ja inhimilliseen tuhoon päästäessään natsit valtaan 1930-luvulla. Sen jälkeen heitä ei ole säälitty, vaan he ovat maksaneet täysimääräisesti isiensä teoista. Virolaiset vapautuivat neuvostoikeestä 20 vuotta sitten ja joutuivat rakentamaan valtionsa uudelleen. Virolaisia ei ole säälitty eikä autettu tarpeeksi, vaikka olisi pitänyt.

On kohtuutonta sääliä kreikkalaisia, sillä he ovat itse valinneet tiensä. Maailma, Eurooppa ja Suomi ovat peruuttamattomasti siirtyneet omavastuun aikaan. Jokainen äänestäjä, kunta, valtio ja talousliitto joutuvat itse vastaamaan harjoittamastaan politiikasta ja päätöksistä. Kreikkalaiset ovat synnyttäneet ilmapiirin, jossa auttamisesta on tullut sinisilmäistä tyhmyyttä.

Uutta rahaa ei enää heitetä pilaantuneen perään. Kompuroiva kuntauudistus osoittaa, etteivät hyvässä kunnossa olevien kuntien asukkaat halua pilata tulevaisuuttaan liittoutumalla ylivelkaantuneiden kanssa. Siksi olisi kohtuutonta, että hyvien euromaiden rahat jaettaisiin ylivelkaisille maille. Tämä säälittävä ehdotus sisältyy Ranskan presidentin suunnitelmaan, jolla EU-maiden velat niputettaisiin yhteisillä velkakirjoilla, eurobondeilla suureksi velkapotiksi, josta kaikki olisivat vastuussa.

Kommentit

Koiria koulutetaan ehdollistamalla. Oikeasta käyttäytymismallista palkitaan ja virheellisestä suorituksesta rangaistaan. Suomalainen yhteiskunta toimii juuri päinvastoin. Mitä huonommin asiasi hoidat sitä hellemmin sosiaalitädit halaavat sinua hengiltä. Kaikki ongelmat on ulkoistettu ja syyllinen on aina yhteiskunta. Jokaisen suuren ongelman jälkeen tulee esiin rahaa kinuavien vyöry. Jokainen mahdollinen taho käyttää tilaisuutta hyväkseen omien resurssiensa kasvattamiseksi. Pitäisikö toimintamalli kääntää uuteen asentoon. Ja se mitä tapahtuu täällä on pientä siihen verrattuna mitä tehdään vanhoissa "sivistysvaltioissa".

Rahanreikiä löytyy

On sekin säälittävää että Saksa,Ranska lainanut paljon rahaa Kreikkalle mutta pistää muut euromaat maksamaan heidän holtitonta velan antoa.Eu ei taida perustua kohtullisuuteen eikä reilluuteen vaan mätäpaise on koko Eu laitos missä kaksi maata määrä kaikkesta ja muut maksaa heidänkin viulut.Jos katsoo pohjosmaiden histooria pitkälläkin aikavälillä niin Suomi on jotenkin aina vähän väärässä seuraassa ja kalliiksikin se on tullut,miten se on mahdollista että muut pohjoismaat pärjäävät ilman euroa ja me emme ja nyt tuli jopa tutkimustulosta talouden hoidosta maista jotka eivät ole eurossa niin siinä todettiin että Ruotsi on aivan ylivertainen taloudenhoidossa ja yksikään euromaa ei pärjäisi vertailussa kaikkilla mittareilla mitattuna.Onko todettava että Suomi kaipaa jonkunlaista holhousta tai eikö haluta kantaa vastuuta meidän taloudesta vaan ohjeet pitää aina tulla muualta ja nyt sitten kävi taas näin että ohjeet eu.ssa pistää meidät perikatoon kun ei uskalleta irtaantua moisesta roskasta ajoissa vaan jädään takaamaan kaikkia konkurssimaita.Itsetunto on edelleen Suomalaisten suurin ongelma mistä pitäisi jo koulutusta saada että opittaisiin seisomaan omillakin jaloillamme koska muuten me ei selvitä kun euro kaatuu ja ajaudumme silti pois eurosta ja ilmeisesti myös Eu.sta.Ei se oma valutta nyt katastroofi ollut vaikka näin halutaan muistaa 90luvun lamasta kyllä suurin ongelma oli 90 luvun lamassa että kaikki sai lainata rahaa ilman vakuuksia ja siitä seurasi holtiton soppa mistä syytetään vaan markkaa ja se ei ole oikein. Olen elännyt 90luvun laman niin tiedän mistä puhun missä yrityksiä ja ihmisiä kaatui ylivelkantumiseen ja myöhemmin jopa tervetkin yritykset meni nurin kun tuli korko shokki seuraksunena huonosti hoidetusta taloudesta missä korot jopa 20% ja niin edelleen ja sitä tämä Viinasen raukka joka sanoi että ei devalvoida ja silti sekin tehtiin ja valuttalainoista tuli enemmän kuin shokki koska niistä tuli moninkertaisia maksettavaksi.Älä luota politiikoihin olisi hyvä slougan koska Viinasen vakutellu että ei devalvoida maksoi 30-40 tuhannen yrityksen konkurssiin kuin hän oli niin vakuttava että yritykset eivät ehtineet vaihtaa lainansa markka sidonaiseksi.Toivottavasti politiikkot olisi rehellisempiä euron kohdalta ja ilmoittaisivat rehellisesti että milloin erotaan siitä valutasta että ei tule Viinasen kaltaisia yllätyksiä,vaan ihme voi pelastaa euron on silti se totuus millä nyt mennään.

Yrittäjä

Et ilmeisesti tiennyt että Iiro Viinanen on (kiero) savolainen.

Sinun höpö höpö juttujasi on, taas, että kaikki sai lainaa ilman vakuuksia -90 luvun lamassa. Ei pidä alkuunkaan paikkansa. Eikä ne terveet ja vakavaraiset yrityksetkään kaatuneet -90 luvun lamassa vaan porskuttavat iloisesti vielä tänäänkin.

Sinulla on ihme tapa vetää mutkat suoriksi lähestulkoon joka asiassa. No, eipä ole kovin vaikea arvuutella mistä moinen johtuu...

RAN€

Totta, ja etenkin näiden sääliä kerjäävien vanhusten, vammaisten ja muuten vaan eläkettä nauttivien kohdalla. Toiset ovat hankkineet useamman jälkeläisen, joista aina joku asettuu hoitamaan vanhuksensa. He ovat toimineet vastuullisesti ja keränneet sukan varteen rahaa voidakseen maksaa itse lääkärinsä, lääkkeensä ja vaippansa. Miksi ihmeessä hyvin asiansa hoitaneiden pitäisi maksaa hunsvottien vaipat, hoidot ja lääkkeet?

Kaikkinaiset tulontasaukset yleensä ja erityisesti pakollinen ja yleinen sosiaalivakuutus, kuntien kesken tehtävät verotulojen tasaukset, EU-tuet ja kansalliset tuet viljelijöille, kehitystuet yrityksille, kehitysmaatuet ym. pitää lopettaa. Ja ennen kaikkea lehdistötuki - katsokaapa asiansa hyvin hoitanutta Murdochia, siinä on mies, joka tukea ei kerjää vaan päin vastoin hän tukee poliitikkoja.

Tuet roskikseen ja enemmän etuuksia vehviläisille, taxelleille, liliuksille, kanerville, kaikkosille ym, jotka ovat asiansa hyvin hoitaneet ja palkintonsa ansainneet.

Oikeudenmukaisuus kunniaan

Olen tehnyt vuosikymmenen palkatonta lähes kokopäiväistä työtä vammaisten hyväksi, ja voin vakuuttaa, etteivät he kuulu hengiltä halattujen joukkoon. Oikeudenmukaisuudesta puhuva valtiovarainministeri on unohtanut, että hallitus vähentää lääkekorvauksia. Se niistä demareista, jotka väittävät olevansa pienen ihmisen asialla. Lääkekuluja ei voi vähentää verotuksessa niinkuin ay-jäsenmaksuja, joilla hankitaan huoneistoja, joihin tehdään elinikäiseksi tarkoitettuja vuokrasopimuksia sihteerille ja tämän äidille.
Vanhuksetkin maksavat enemmän veroja kuin työssä käyvät, ja eläkeläisillä on takanaan koko aikaisemman iän kestänyt veronmaksu.
Sen sijaan meillä on kasvava joukko kokopäivätoimisia oman identiteettinsä toteuttajia, jotka eivät pane tikkua ristiin muiden hyväksi.
Nimimerkin viimeisessä kappaleessa mainitsemat henkilöt ovat kaikkiviisaiden poliitikkojen virkaan nimittämiä tai kansan vaaleissa valitsemia.

rahanreikiä löytyy

Saattaa olla, että sääli on sairautta. Vaan missä luuraa empatia, myötäelämisen kyky? Otteet vaan kovenevat ja kansa käy silmät tapilla sen perässä, joka eniten lupailee heille itselleen etuja ja rahaa. Tällä hetkellä lammaslauman johdossa on kokoomus. Jälki näkyy, yksittäisellä ihmisellä ei ole mitään väliä. Paitsi tietysti silloin, jos hänestä saadaan vielä vähän pumpatuksi varoja irti.

Myy

Rane sinä kerroit jo kaikken mitä tiedät ehkä et ollut edes syntynyt 90 luvulla.Ei voi muuta sanoa että jopa joo ja lamaa ei ei ollut 90 luvulla ollenkaan eikä muitakan ongelmia ranen mielestä vaikka .Haka ja Skop pankki meni nurin ja Kop melkein perässä ja muutama muu abaut 40000 yrityskonkurssia ja perustettiin roskapankkeja ja Suomen valtio joutui tukemaan pankkeja valtavilla summilla .Ranen kanattaisi ihan ruveta lukemaan tietolähteitä kunnolla,aloita vaikka wikipeedialla jos osaat edes sitä hakea.90 luvun lamassa ei ihan terveitä yrityksiä ollut ja työttömyys huiteli 4000-5000 tuhannen paikeilla mutta kyllä rane senkin kieltää.Mutta ainahan joku selvisi lamasta mutta suurin osa ei.

Yrittäjä

Ei ole tarvis wikipeeedialla virkistää muistia.

-90 luvun lamassa oli paljonkin terveitä yrityksiä, ei kaikki olleet persaukisia, joskin eräs "yrittäjä" selvästikin oli sitä jo silloin. Olet selvästikin talousnero vailla vertaa ts. satuileva taloustollo.

RAN€

Lankaan menit sun piti kommentoida.Kyllähän kaikki tietää että työttömyys oli 4-5 satatuhatta.Vauhtihan on kirjoituksissa seuraava,Yrittäjä ja heti rane perään muutamalla lauseella.Ranen tietopankki tietää että 90luvun lamaa ei ollut hän oli ilmeisesti Harvaardissa opiskelemassa silloin ja olen tunnustanut että minullakaan ei mennyt hirveän hyvin 90luvun lamassa mikä tuntuu olevan hirveän hauskaa ranen mielestä hänhän suorastaan nauttii siitä että jollain olisi mennyt huonosti. Tälläinen on kyllä vahva osa Suomalaista identiteettiä tämä kateus ja nauttiminen toisen huonolla onnella tai menestyksellä varsinkin jos tyyppi sattuu olemaan yrittäjä.Rane sen minkä unohdin kertoa oli se että olin lainarahalla ostanut melkoisen hyviä sijoituksia ja sain lainaa vielä viime metreillä 90luvun lamassa ennekuin hanat meni kiinni minun kohdalta ja sitten alkoi muutaman vuoden sopiminen ja kitkutellu jossa pärjäsin melkoisen hyvin ja sain pitää sijoitukseni koska pankki uskoi minun vaikka koronmaksulla oltiin koko ajan liikkenteessä kun ei ollut fyrkkaa millä lyhentää.Mutta se juttu oli seuraava kuin möin ensimmäisiä sijotuksia pois 1999 niin suhde oli seuraava kun sijoitusyhtiöltä arsenaalilta oli ostettu määräntynlaisia oakkeita jotka oikeutti sellaisiin asioihin mitä autoilijat tarvitsee ja muutakin omaisuutta(en viitsi tarkemmin sanoa muuten tunnistetaan)niin ostohinnat oli ollut 3500markkaa kpl ja myyntihinnat oli 70000markkaa 1999 kun ensimmäiset osuudet myytiin,niin tällä tarinalla oli niin hyvä loppu joka johtuu arvon noususta ja riskinottosta .Velat maksettiin pois ja voittoa jäi ja elämä on ollut aika laadukas ja monta unelmaakin on toteutettu sen jälkeen vaikka alku oli persaukista.

Yrittäjä

Juu juu. Kukin toteuttaa unelmiaan tavallaan, Laskutaitoa sun kannattais kyllä vähän vielä harjoitella, ei nimittäin selvästikään ole ihan sun vahvimpia puolia.

Ps. Yksi asia meitä yhdistää: Äidinkieli ei ole kummallakaan suomi.

RAN€

"Kuntalaiset ovat polttaneet edustajiensa välityksellä miljoonia euroja rakentaakseen uimahalleja, kouluja, kunnantaloja, teattereita ja terveyskeskuksia. Velkaa on otettu, jotta äänestävät saisivat haluamansa ja valtuutetut saisivat hallita kuntaa."
Joissakin kunnissa, en sano nimeä enkä osoita sormella, rahaa syydetään isoihin, olemattomiin kuoppiin joihin tulee ei mitään. Eikä koira perään hauku, tai jos haukkuu, koiraa viskataan saappaalla.

saiturimokoma

Terve Toverit
Sunnuntai 3.kesäkuuta

Älä sairastu Amerikassa!
Dokumentti on kauhutarina Yhdysvaltojen terveydenhuollosta
katso SICKO, MTV3 klo 14.35

Työmiehen kaveri

Olen ominut John F. Kennedyltä lauseen: "Älä kysy mitä Vantaa voi sinulle antaa - kysy mitä sinä voit Vantaalle antaa."

Ei taida upota suomalaisiin?
Minä en sääli.
Minä autan.
Tärkeintä on nostaa avustettava avustamaan...

Timo K. Perttilä