Nämä helsinkiläiskomistukset kisaavat Mr. Gay Finlandin voitosta

Suuri yleisö tunnistee Niko Saarisen tv:n chat-juontajana ja Big Brother -kisaajana.

Mikko Rasila / MrGayFinland.fi

Ilia Kalioujnov-Salminen haluaisi myös Mr. Gay Finlandina toimia hyvän tahdon lähettiläänä.

Mikko Rasila / MrGayFinland.fi

Janne Tiilikainen haluaa kertoa positiivisista kokemuksistaan homoille ja lesboille, jotka eivät vielä uskalla elää avoimesti.

Mikko Rasila / MrGayFinland.fi

Suomen seuraavan homokuninkaallisen etsintä on täydessä vauhdissa. Kuudesta finalistista kaksi tulee Helsingistä. He ovat Ilia Kalioujnov-Salminen ja Big Brotheristakin tuttu Niko Saarinen.

Pietarissa syntynyt, nykyään helsinkiläinen 29-vuotias Ilia Kalioujnov-Salminen on ammatiltaan musiikkipedagogi. Hän tekee myös poliittista työtä ja etenkin vähemmistökysymykset ovat lähellä sydäntä. Kalioujnov-Salminen haluaisi myös Mr. Gay Finlandina toimia hyvän tahdon lähettiläänä.

– Mr. Gay Finland 2012 toimii suunnannäyttäjänä muille, ajaa kansakunnan, jopa kansakuntien yhteisiä perusihmisoikeudellisia intressejä, Kalioujnov-Salminen kuvailee.

Ahkera bloggaaja ja koiraharrastaja Niko Saarinen asuu nykyisin Helsingissä. Chat-juontajana työskentelevä ja Big Brotherista suurelle yleisölle tuttu 25-vuotias Saarinen osallistuu kilpailuun, koska haluaa seistä sataprosenttisesti oman seksuaalisuutensa takana ja toivoo että kaikki voisivat tehdä samoin.

– Jos voitan, edustusvuotenani haluaisin olla mukana tekemässä hyvää ja auttamassa ihmisiä, Saarinen toteaa.

 

Nykyisin Helsingissä asuva, mutta Joensuusta kotoisin oleva 26-vuotias Janne Tiilikainen työskentelee tradenomiopintojen ohessa kuntokeskuksen vastaanotossa. Kuntoiluharrastusta tukee myös hänen bokserinsa Kerttu.
 
Tiilikainen haluaa kertoa positiivisista kokemuksistaan homoille ja lesboille, jotka eivät vielä uskalla elää avoimesti.
 
- Meillä jokaisella on ainoastaan tämä yksi elämä, joka kaikkien täytyy saada elää onnellisena ja hyväksyttynä!
 

Mr. Gay Finalnd valitaan ravintola Dtm:ssä keskiviikkona 27.kesäkuuta järjestettävässä finaalishow´ssa.

Vuoden 2012 Mr. Gay Finlandin valitsevat Normihomolehti-NHL:n päätoimittaja Maria Seppälä, nykyään Leena Hefner o.s. Herppeenluomanakin tunnettu näyttelijä Armi Toivanen, ohjaaja-käsikirjoittaja Elias Koskimies ja valokuvaaja Mikko Rasila. Kilpailun päätuomarina toimii koreografi Osku Heiskanen ja juontajina nähdään Jarkko Valtee ja Anna Perho.

Illan aikana lavalle nousee myös vuoden 2011 Mr. Gay Finland Jussi Laitinen.

Mr. Gay Finlandiksi haetaan komeaa ja empaattista homomiestä, joka pystyy puhumaan homojen oikeuksien puolesta. Hän suhtautuu ihmisiin ennakkoluulottomasti ja pystyy toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä ja edustamaan Suomea maailmalla. Kilpailu on osa Helsinki Pride -kaupunkifestivaalia ja sen tuotto lahjoitetaan tänä vuonna Oulussa järjestettävän North Priden hyväksi.

Käyttäjän ulla.yliherne@media.fi kuva
Ulla Yliherne