Raiskaaja saalisti nuoria tyttöjä netistä

Itä-Uudenmaan poliisi on tutkinut kevään aikana nuoriin tyttöihin kohdistunutta seksuaalirikosten sarjaa.

Poliisi epäilee 21-vuotiasta miestä kolmesta raiskauksesta sekä yli kymmenestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai sen yrityksestä. Teot ovat tapahtuneet kahden viime vuoden aikana pääkaupunkiseudulla. Uhrit olivat tekohetkellä 12–15-vuotiaita.

Lisäksi miestä epäillään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämistä.

Uhrit olivat tekohetkellä 12–15-vuotiaita.”

Epäilty otti yhteyttä uhreihinsa netin keskustelupalveluiden välityksellä. Mies esiintyi itseään nuorempana ja pyrki sopimaan tapaamisia tyttöjen kanssa.

Osa tytöistä suostui tapaamaan miehen, mikä johti törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai raiskaukseen.

Iltalehden mukaan poliisi pääsi epäillyn jäljille maaliskuussa sen jälkeen, kun se sai ilmoituksen 14-vuotiaan tytön raiskauksesta. Miehen epäillään raiskanneen 14-vuotiaan tytön kerrostalon kellarissa pääkaupunkiseudulla.

Kotietsinnässä poliisi löysi epäillyn tietokoneelta yli tuhat lapsipornokuvaa.

Epäilty vangittiin todennäköisin syin epäiltynä teoista Vantaan käräjäoikeudessa 15. maaliskuuta.

Mies on myöntänyt kuulusteluissa käyttäneensä seksuaalisesti hyväkseen nuoria tyttöjä, mutta kiistänyt osin raiskaukset.

Poliisi muistuttaa nuoria siitä, että virtuaalimaailmassa kaikki eivät ole sitä, mitä sanovat olevansa. Sosiaalisessa mediassa luodut tuttavuussuhteet tuntemattomien kanssa voivat johtaa erittäin ikäviin tilanteisiin oikeassa elämässä.

Jokaisen tulee valita huolella keskustelukumppaninsa myös netissä. Erityisen varovainen pitää olla varsinkin, jos sopii tapaamisen tuntemattoman kanssa.