Jättiläisen parkkiruudut paljastui asfalttimaalaukseksi

Paikoin reilusti ylimitoitetuilta parkkiruuduilta näyttävä asfalttimaalaus Suvilahdessa on funktionaalinen ympäristötaideteos. Se myös opastaa kentän tapahtumajärjestäjiä lyömästä telttakiiloja maanalaiseen tekniseen verkostoon.

© Teemu Nurminen

Suvilahden tapahtumakentän pintaan on maalattu sopivilla kiikareilla avaruudesta asti näkyvä asfalttimaalaus.

2,5 hehtaarin alueelle levittäytyvä 3,5 kilometriä pitkä kuvio on alueen opastusjärjestelmän viimeisin osa. Paikoin maalaus muistuttaa ylimitoitettua parkkiruudukkoa.

Ruotsin rekisterikilvissä ollut Volvo oli pysäköinyt keskelle kenttää.”

Suvilahtea isännöivästä Kaapelitalosta kerrotaan, että Ruotsin rekisterikilvissä ollut Volvo oli pysäköinyt keskelle kenttää.

Maalaus täydentyy kesäkuun aikana infoteksteistä ja kylteistä.

Funktionaalinen ympäristötaideteos opastaa kentän tapahtumajärjestäjiä lyömästä telttakiiloja maanalaiseen tekniseen verkostoon. Vuonna 2010 toteutetun maaperän puhdistustyön yhteydessä tapahtumakentän alle asennettiin muiden muassa huokoiskaasun keräysputkisto.

Ennestään sähkö- ja kaasulaitoksen alueella oli erilaista kiinteistötekniikkaa sadan vuoden ajalta.

Teoksen visuaalisen suunnittelun on tehnyt offroad-henkinen arkkitehtuuritiimi YEAH, Pekka Ijäs ja Eero Alho. Se liittyy Wastelands-tapahtumaan 16.–29. heinäkuuta, jolloin Suvilahteen kokoontuu viitisensataa eurooppalaista arkkitehtiopiskelijaa oppimaan ja työskentelemään.

Maalaus jää pysyväksi osaksi Suvilahden kenttää ja se näyttää jo saavuttaneen odottamatonta suosiota skeittareiden ja lasten parissa.