Alppikylässä yhä reilusti tyhjää

Alppikylän erikoisuutena on alueen värikkyys. Toistaiseksi se ei ole houkutellut rakentajia.

Helsingissä Alppikylässä käynnistyy uusia rakennushankkeita vielä tämän vuoden aikana, kaupunki tiedottaa. Alppikylästä on rakennettu vasta viidesosa, vaikka ensimmäiset asukkaat muuttivat Alppikylään vuonna 2010.

Kaupungin mukaan 2000 asukkaalle suunnitellulla alueella useimmat tontit ovat yhä tyhjiä ja alue on vielä keskeneräinen.

Tattarisuon ja Jakomäen naapuriin nousevasta asuinalueesta on kaavailtu Suomen suurinta kaupunkipientalojen (townhouse) keskittymää. Asuinalue pyrkii erottautumaan erityisesti värien käytöllä. Alueen värimaailma on syntynyt ajatuksesta, jonka mukaan jokainen saisi itse värittää oman talonsa mielensä mukaan.

– Erikoisinta Alppikylässä on townhouse kaupunkipientalojen rakentaminen. Helsingissä on kerrostaloja ja sitten perinteisiä omakotitaloja ja pientalotontteja, mutta keskieurooppalaistyylinen välimuoto on uupunut kokonaan, sanoo Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston projektipäällikkö Matti Visanti.

Alppikylään on muuttanut jo 400 asukasta, joiden taltioimaa elämää voi seurata myös verkossa. Lue Alppikylästä lisää tästä Helsingin Uutisten jutusta.

toimitus