Kenen joukoissa seisot keskiluokkainen?

Demarien puoluekannatus pomppasi reippaasti, kun SAK kaappasi vallan puolueessa.

Eero Heinäluoma (Sdp.) SAK:n entinen johtaja, nykyinen eduskunnan puhemies käynnisti operaation ”pelastetaan demarit Jutan kynsistä” jo kauan ennen tuoreimpia kannatusmittauksia. Puheenjohtaja Jutta Urpilaisen ja puoluesihteeri Mikael Jungnerin johdolla puolue oli matkalla seuraavaan vaalitappioon.

Urpilainen ei kyennyt sopimaan talouspolitiikasta eikä eläkeuudistuksesta kokoomuksen kanssa. Hallitusyhteistyö oli aidosti vaakalaudalla.

Heinäluoma neuvotteli ilman Urpilaista sovun työnantajien ja hallituksen kanssa työ- ja varhaiseläkkeiden uudistamisesta. Näin palautettiin ay-demarien luottamus puolueeseen ja laskettiin pohja uudelle nousulle.

Heinäluoma runnasi vastoin Urpilaisen tahtoa uudeksi puoluesihteeriksi SAK:n tiedotuspäällikön Reijo Paanasen ja varapuheenjohtajaksi SAK:n entisen nuorisosihteerin Antti Lindtmanin.

Demarien linjaus vahvistaa, että Suomessa menestyy politiikassa ja yrittäjänä, kun ymmärtää palkkatyöllä elävää keskiluokkaa. Sen äänillä ratkaistaan kunta-, eduskunta- ja presidentinvaalit ja sen rahoilla maksetaan verot, valtionvelka ja kustannetaan kulutus.

Nuorisotyöttömien ja varhaiseläkeläisten välissä sinnittelevä keskiluokka ei luota aatteisiin tai ruusunpunaiseen unelmahöttöön vaan palkkatyöhön, jota se myy työnantajille.

Keskiluokalla on koti, perhe ja lapset, joita yhteiskuntapolitiikan on tuettava. Demarien uusi nousu haastaa kokoomuksen, joka on vahvistunut asiapolitiikalla. Nyt keskiluokalla on kaksi kiimaista kilpakosijaa.

Demarien nousussa on kolmaskin puoli. Mitä enemmän persujen Timo Soini peittelee puoluetoveriensa töppäilyjä, sitä vähemmän puoluetta kannatetaan. Espanjassa on talletuspako, kun kansa ottaa rahansa epäluotettavista pankeista. Persuilla on kannatuspako, kun äänestäjät hylkäävät puolueen.

Kommentit

Ei kaiken tarvitse olla niin haudanvakavaa. Kaikki tietävät kenestä puhutaan, jos esim.
sanotaan Vassari, Demari, Kepu,Kommari,Kokkari,Viherpiiperö, Persu ja mitä niitä nyt onkaan. Nämähän on kansanomaisia lyhenteitä, lempinimiä.
Ei kannata ottaa moisesta herneitä nenään, sillälailla on hauskempaa.

Xantippa

Aivan ihmetellä pitää, että viisas mies kuten Pietilä hyökkää jatkuvasti perussuomalaisten kimppuun. Saako hän siitä ylimääräisiä kiksejä, vai mistä moinen noitavaino? Pietilä vaihda lasien väriä, pois ne ruusunpunaiset lasit, tilalle realistiset lasit, kas kummaa näet karun ja karmaisevan todellisuuden, mihin kokoomus sekoomus, demarien, että vihreiden täydellä peesauksella on vuodessa Suomen vienyt. Pieniä ovat silakat joulukaloina, ja niin oli Suomen velat ja sitoumukset ennen Kataisen pakkomielteestä syntyneen hallituksen astuttua kehiin, sekä tuntuu siltä, että mikään ei riitä kokoomus sekoomukselle että demareille, itsenäisyys on vietävä Suomelta, se näyttää olevan ainut agenda hallituksellamme, että Suomesta tulee liittovaltio, ja Merkel häärää päällepäsmärinä, Aatu kääntyy haudassaan, että onnistuihan se viimenkin, jättebra näiden EU:lle sielunsa myyneiden mielestä, vaan ei todellakaan Suomen kansan.

Asiat on nähtävä niinkuin ne ovat, vaikka kuinka ottaa päähä

Perussuomalaisten kannatuksen lasku johtuu paljolti siitä, että Keskustapuolueseen viime vaaleissa pettyneet ovat palaamassa takaisin Keskustapuolueen kannattajiksi. Tämä johtuu:
- Velkaunioni-intoilu on vaihtunut Kataisen hallituksen arvosteluun liiallisesta innosta esim. Kreikan tukipakettien antamiseen. - Toinen asia on, kuinka uskottavaa linjanmuutos on.
- Kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkusen (kok) ajama suurkuntauudistus.
- Keskustapuolueen suurtappioon johtanut Mari Kiviniemi luopuu puolueen puheenjohtajuudesta.

puolueen muutos ja äänestäjien paluumuutto

Pankkit ja yritykset kautta maailman on suojautunut jos on pystynyt euron hajoamisen takia.Ainoastaan politiikkot ja Eu parlamentti uskovat enään euroon jos uskovat.Euron hajoamista voidaan mahdollisesti vielä lykätä lisä veloilla mutta ei ikuisesti koska euro on suurin floppi mitä on koskaan suuniteltu.Euro ei toimi niinkuin dollari missä on liittovaltiot jolla on samanlainen kultturi,kieli,ajatellutapa ja kyky nopeisiin päätöksiin.Eurossa on täysin taloudeltaan erinlaisia maita,erinlaiset kultturiit,eri kielet,eri päätösentavat ja erinlainen talous ja bisness tavat vielä kaikken lisäksi näillä mailla. ja tärkein virhe on tehty siinä että valvonta maiden talouksista on pettänyt täysinJotta euro pelaistuisi se vaatisi toimivan liittovaltio järjestelmän,yhteiset eurobondit,lähes kaikki pitäisi olla yhteistä ja siihen ei vaan ktrtakaikkiiaan terveen talouden maat halua koska se alentaisi valtavasti näitten maitten elintasoa ja kasvua.Milton näki kaikki nämä ongelmat ja arvioi kuin euro syntyi että se on kokeilu joka loppuu 10 vuoden kulttua ja kymmenen vuotta on nyt täynnä .Uskokoon euroon kuka uskoo mutta tällä tavalla pyöritettynä se on matemaattinen mahdottomuus että euro voisi kauan jatkua ilman näitä valtavia muutoksia mitä pitäisi tehdä ja kysymys on että onko se edes sen arvoista,mitä pikemmin tämä kokeilu lopetetaan niin mitä vähemmän tuhoa tulee.

yrittäjä