Ennätykselliset 301 joukkuetta Stadi Cupiin

Stadi Cup näkyy ja kuuluu ympäri Helsinkiä. Pelikenttiä on Töölössä ja Käpylässä.

Jussi Eskola

Suomen suurin tyttöjalkapalloturnaus Stadi Cup järjestetään Helsingissä loppuviikolla 27. kerran. Turnauksen suosio on kasvanut 2000-luvulla koko ajan ja tänä vuonna joukkueita on mukana ennätykselliset 301.

– Tyttöjalkapallon suosio on kasvanut paljon. Iloinen voi tietenkin olla, että pääsemme nyt uuteen ennätykseen. Stadi Cup on yksi Euroopan suurimmista pelkästään tytöille järjestettävistä jalkapalloturnauksista, hehkuttaa Stadi Cupin toiminnanjohtaja Jukka Karrikka.

Menestys perustuu paljolti järjestelytaitoon.

– Pyrimme siihen, että kaikki järjestelyt toimivat aina viimeisen päälle. Siinä olemme myös onnistuneet, kehaisee Karrikka.

Stadi Cup järjestettiin ensi kerran vuonna 1985. Siitä lähtien se on merkitty isolla tyttöjunioreiden kalentereihin. Ensimmäisinä vuosina osallistuvia joukkueita oli mukana hieman toista sataa.

Stadi Cup 2012 pelataan 6.–10.6. Töölön ja Käpylän kentillä.

Stadi Cupissa on mukana 11 ikäluokkaa sekä kaksi erityisryhmille tarkoitettua sarjaa. E10-sarjassa on peräti 48 joukkuetta.

Naisille on oma sarjansa.

– Tänä vuonna olemme yhdistäneet Old Lady- ja Lady-sarjat, kertoo Karrikka.

Suurin osa turnausjoukkueista tulee Etelä-Suomesta, mutta mukana on joukkueita eri puolelta Suomea sekä yksi virolaisjoukkue.

– Ulkomaisten joukkueiden kanssa suurin haaste on turnauksen ajankohta. Monessa maassa koulujen kesälomat eivät ole vielä alkaneet, harmittelee Karrikka.

Veikkausliiga ja Stadi Cup allekirjoittivat keväällä kolmivuotisen kumppanuussopimuksen, jonka avulla molemmat organisaatiot näkyvät toistensa toiminnassa.

– Veikkausliigan missiona on kasvattaa uusi katsojasukupolvi ja tämä kumppanuus tukee sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Tyttöjalkapallo on kovassa nosteessa ja haluamme kantaa kekoon oman yhteiskuntavastuullisen osuutemme, perustelee Veikkausliigan Sami Verno.

Veikkausliiga toimii kummina yhdessä ikäluokassa ja palkitsee sen parhaan pelaajan sekä joukkueen.

– Stadi Cup on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa kotimaisella juniorijalkapallokentällä ja yhteistyö Suomen näkyvimmän jalkapallobrändin kanssa antaa toimintaamme paljon uusia mahdollisuuksia. Kyseessä on täydellinen win-win -yhtälö, uhkuu Karrikka.

toimitus