”Ruiskuja ja neuloja” – Occupy-leirin purkajat yllättyivät

Helsingin kaupungin työntekijät löysivät neuloja ja ruiskuja purkaessaan Occupy Helsinki –telttaleiriä Kansalaistorilla. Asiasta kertoo Helsingin Uutisille Helsingin kaupungin rakennusviraston osastopäällikkö Pekka Henttonen.

Leirin purkamisesta ja siivoamisesta vastasi Helsingin kaupunki. Purkamishetkellä leirissä oli vain yksi ihminen. Operaatiota turvasi myös poliisin partiot.

Kaupungin tiedottajan Lauri Hännisen mukaan kaupungin työntekijät ilmoittivat löydöksestä kovaan ääneen, ja myös poliisi havaitsi sen. Ylikomisario Seppo Kujala kertoo, että poliisi alkaa selvittää tapausta.

– Eri puolilta kaupunkia löytyy paljonkin ruiskuja, mutta eivät ne jälkikäteen aiheuta toimenpiteitä. Tietenkin on kaupungin työntekijöiden kanssa selvitettävä, ovatko ruiskut jotenkin yksilöitävissä, pohtii Kujala.

Rakennusvirasto vei Occupy Helsinki –liikkeen leiriytymisvälineet Staran varastoon Jätkäsaareen, mistä omistajat voivat ne noutaa.

Leiristä koitui vahinkoa myös viime vuonna istutetulle nurmikolle. Vahingon arvioidaan olevan 6 000 euron suuruinen. Henttosen mukaan kaupunki ei ole vielä päättänyt, aikooko se hakea korvauksia leiriytyjiltä. Hän kertoo, että kyse on pitkälti siitä, voidaanko vahingontekijät yksilöidä ja osoittaa korvausvaatimus heille.

toimitus