Toppaukset takapuoleen ja rannalle

Kesän rannalle lähtijät huomio! Nyt ei enää riitä, että bikinin yläosa hankitaan noin kolmen kuppikoon verran topattuna. Amerikkalainen verkkokauppa on ryhtynyt myymään topattuja bikinihousuja, jolla voi tavoitella ihanteellisen pyöreää takapuolta lattapersuksen sijaan.

En tiedä, myykö jokin pulju jo Suomessa toppauksia bikinien alaosiin – jos ei vielä, niin varmaan pian. Tosin odotellessa bikineitä voi tuunata kotoisesti vaikka änkeämällä niihin lastenvaipan. Luulisin, että tunne on hiukan sama topatuissa bikinihousuissakin.

Yhteiskunnan kiristyviä (!) ulkonäkövaatimuksia perustellaan usein sillä, että ”ei se ole keneltäkään pois”. Silikonit eivät ole keneltäkään pois, ei nenäleikkaus, eivätkä botox-pistokset. Itseään, ja monessa tapauksessa nykyään myös jälkikasvuaan, saa muokata miten haluaa. Veikkaan, että samantyylistä ”ei keneltäkään pois” -perustelua käyttää myös se jenkkiäiti, joka käyttää kolmevuotiastaan suihkurusketuksessa. Syy: ruskettunut muksu pärjää paremmin taaperoiden kauneuskilpailuissa.

Asia, mikä ensin tuntuu naurettavalta ja idioottimaiselta, voikin yleistyä nopeasti. Lopulta siitä tulee normi.

Trendit koskettavat kaikkia, eikä vauvasta vaariin ole tässä yhteydessä klisee. Äskettäin nousi valtava älämölö yläasteikäisten tyttöjen pukeutumisesta, vaikka likathan pistävät vain päälleen sitä, mitä aikuiset heille vaateketjuissa ja jättimäisissä kadunvarsimainoksissa myyvät. Samoihin mikroshortseihin ahtautuvat heidän äitinsä.

Länsisuomalaisen koulun rehtori kielsi teinitytöiltä mikroshortsit epäasiallisina. Tällä viikolla kuntauudistuksen tiedotustilaisuudessa peruspalveluministeri Maria Guzenina (sd) esiintyi kuvissa reitensä paljastaen, hyvin lyhyessä hameessa – tai shortseissa. En tiedä kummat ne olivat, en erottanut.