Paikallisurheilu

Futarin tyttärestä tuli prima ballerina

Ikifutari Alexander Baranovin tytär Mari Baranova on ammatiltaan balettitanssija. Hän sädehti myös Helsingin kansainvälisessä balettikilpailussa kesäkuun alussa.

Sakari Viika

Joskus omena putoaa kauemmaksikin puusta. Pitkänhuiskea Alexander Baranov on päässyt jalkapalloilussa pitkälle, siro tytär Maria Baranova baletissa.

Ainakin kunnianhimo ja tinkimättömyys ovat perheenjäseniä yhdistäviä luonteenpiirteitä.

– En ikinä ajatellut, että Mariasta pitäisi tulla huippuballerina, huomauttaa isä kuitenkin.

Baranova työskentelee nyt Suomen Kansallisoopperassa ensitanssijana, prima ballerinana. Hän on ollut viime aikoina vahvasti esillä taituroidessaan toiseksi Helsingin kansainvälisessä balettikilpailussa. Kolme vuotta sitten karhusaarelainen voitti kisan juniorisarjan.

– Maria aloitti baletin kolmevuotiaana. Hän opiskeli Helsingin tanssiopistossa 12–13 -vuotiaaksi. Sitten Maria otti yksityistunteja ja nousi heti huipulle, muistelee Alexander pohtien hieman samalla asiantuntevan henkilökohtaisen valmennuksen vaikutusta futarin kehitykseen.

Kolmisen vuotta meni Hampurin Baletissa, kunnes teatterinjohtaja päätti kutsua Marian Suomeen.

– Baletti on kova laji. Maria harjoittelee kuin hullu. Hän lähtee kahdeksalta aamulla ja tulee seitsemältä illalla. Sitten hän katsoo tietokoneelta mitä on tehnyt päivällä, kertoo Alexander balettisatsauksesta ja suoritusanalyyseistä.

– Olen sitä mieltä, että jos uhraat niin paljon aikaa johonkin, pitää jotain saadakin, sanoo Alexander ja miettii taas poikien jalkapallopanostusta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu