Kymmenen tuhatta nuorta juhli Kivenlahtirockissa - katso kuvat!

Kivenlahtirock tarjosi faneille muun muassa Stam1naa.

Aleksi Riikonen

Kostea sää ei latistanut tunnelmaa Leppävaaran urheilupuistossa.

Aleksi Riikonen

Eläkeläiset villitsivät väen letkajenkkaan.

Alekis Riikonen

Hyvänmielen festari täytti tavoitteensa kirkkaasti Espoossa.

Kivenlahtirock keräsi kahden päivän aikana noin 10 000 kävijää. Edes lauantain kolea ja ajoittain sateinen sää ei vaikuttanut niin negatiivisesti yleisömääriin kuin olisi voinut kuvitella.

– Perjantaina oli vähän yli 5000 kävijää ja lauantaina vähän alle 5000. Tavoite meillä oli yhteensä 7000 kävijää viikonlopun aikana, joten se täyttyi kirkkaasti, promoottori Jere Makkonen sanoo.

– Lauantain keli vaikutti vähemmän kuin mitä pelättiin. Lauantaina meidän experience teltta oli täynnä, eli ihmiset vain hajaantuivat isommalle alueelle. Varmasti viime hetken lipunostajia jäi lauantaina jonkin verran pois, Makkonen arvioi.

Experience teltta oli uutuus tämän vuotisissa festareissa. Teltta oli uusi elementti sekä festivaalille, että teltan toimittaneille alihankkijoille. Makkosen mukaan kaikki sujui kuitenkin hyvin.

– Varmasti kehitettävääkin on tuleville vuosille, mutta pääosin palaute on ollut positiivista, Makkonen sanoo.

Yleisö löysi lauantain aikana festareille varsin myöhään.

Päivän avannut Jare ja VilleGalle saivat esiintyä vielä kohtalaisen harvalukuiselle festariyleisölle. Vasta lähemmäs kello viittä ruotsalaisen Sparzanzan esiintyessä alkoi ihmismäärä lavan edessä näyttää asiallisen kokoiselta.

Illan aikana päälavalle nousseet Stam1na, Michael Monroe sekä festivaalin päättänyt Apulanta saivat luonnollisesti esiintyä isokokoiselle ja äänekkäälle yleisölle.

Etenkin Monroe otti lavan haltuunsa äärimmäisen energisellä esityksellä.

– On se uskomaton ukko. Varmaankin paremmassa vedossa kuin koskaan aikaisemmin. Melkoinen ADHD-tapaus, yleisössä ihmeteltiin 49-vuotiaan rokkarin lavakarismaa.

Paitamyynnissä puolestaan hallitsivat Stam1na, Sparzanza sekä Jare ja VilleGalle.

Lauantaina Leppävaaraa vaivanneet sadekuurot tekivät artisteille myös oman hankaluutensa jättäen lavalle liukkaita vesilammikoita artistien riesaksi.

Vesisade haittasi jossain määrin grillimyyntiä. Vesisade ei houkutellut syömään grillimakkaraa samalla tavalla kuin mitä perjantaina.

Taloudellisesti festivaalin odotetaan kuitenkin jäävän plussan puolelle. Viimeiset laskelmat oheismyynnistä ja alihankkijoiden laskutuksesta eivät vielä sunnuntaina olleet valmiina, mutta Makkosen mukaan tapahtuma oli taloudellisesti voittoisa.

Makkonen myös vahvistaa tapahtumapaikan pysyvän Leppävaarassa ensi vuonnakin.

- Alue tämänkaltaiseen tapahtumaan on todella hyvä. Se on sopivan kokoinen ja tarjoaa hyvät puitteet festivaalille, Makkonen kehuu.

– Kivenlahtirock on ollut iloinen festivaali tänäkin vuonna. Tänä vuonna me olimme hyvän mielen festivaali mikä näkyi niin artisteissa, kuin myös yleisössä, Makkonen summaa tämän vuotisen tapahtuman.

Käyttäjän Aleksi Riikonen kuva
Aleksi Riikonen