Koiraihmiset pelastavat eläimiä kaduilta ja toisten hampaista

Katariina Kaasisen Niilo-koirasta (oik.) ei tiedetä kuinka vanha se on - eläinlääkäri arvioi sen ainakin yli kymmenenvuotiaaksi.

Anni Alentola

Toukokuun lopussa perustettu eläinsuojeluyhdistys Kulkurit ry päätti aloittaa uuden yhdistyksen, sillä kasassa oli toimiva porukka, joka halusi samoja asioita. Jäsenillä oli jo valmiiksi kokemusta kodittomista ja kaltoin kohdelluista eläimistä ja niiden auttamisesta.

Yhdistyksellä on yhteistyötahot Virossa ja Romaniassa. Eläimille etsitään uusia koteja Suomesta, autetaan paikan päällä sterilointi-, ruoka-, ja eläinlääkärikuluissa sekä yritetään vaikuttaa paikallisten asenteisiin. Missiona on saada kulkukoirien ja -kissojen määrä vähenemään.

– Tehokkain tapa on sterilointien tukeminen. Romaniassa on arvioiden mukaan jopa yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa. Virossa noin 10 000, ja siellä asiat ovatkin parantuneet viime vuosina, kertoo tuusulalainen Katariina Kaasinen, yhdistyksen jäsensihteeri.

 

Virossa kodittomia kissoja on huomattavasti enemmän kuin koiria. Romaniassa kulkukissoja on vähemmän, koska ne päätyvät monesti koirien suihin.

Kulkurit järjestää eläinten tuonteja Suomeen. Sen ohella järjestetään erilaisia tapahtumia, joilla tehdään yhdistystä tunnetuksi ja saadaan kerättyä varoja toimintaan.

– Yhteistyötarhat, joista eläimet tuodaan, löydettiin alun perin internetistä, otettiin selvää ja käytiin paikan päällä katsomassa. Nyt yhteistyötä on tehty jo vuosia, sanoo Kaasinen.

 

Kaasisella on ollut omia eläimiä jo parikymmentä vuotta. Nyt kotona on kasvattajalta ostetun koiran Muskan lisäksi koirat Niilo ja Bella, sekä kissat Pörrö ja Pesonen. Niilo on tuotu Virosta, eikä sen iästä ole tietoa.

– Kun Niilo tuotiin pari vuotta sitten, eläinlääkäri arvioi silloin, että koira on reippaasti yli kymmenenvuotias, Kaasinen sanoo.

Kaasinen on matkaamassa itse Romaniaan ensimmäistä kertaa kesäkuun lopussa.

Millainen ihminen sitten soveltuu löytökoiran omistajaksi?

– Tavallinen maalaisjärkinen ihminen, joka on kuitenkin valmis tekemään töitä. Usein koirat sopeutuvat kuitenkin hyvin Suomeen, mutta aluksi pitää varata paljon aikaa uuden koiran kanssa, Kaasinen neuvoo.

Kommentit

Kuka pelastaisi ihmiset koiran hampaista? Lakihan kertoo että koira on pidettävä kytkettynä ja omistajan vastuulla on korjata jätökset. Mikä hemmetin etuoikeutettu ryhmä nämä koiranomistajat ovat? Vai eikö järki riitä omiin lapsiin kun ne ovat älykkäämpiä kuin vanhemansa?

kalervo1

Katkeruus on paha vaiva. Näkee kaiken niin kielteisenä ja hyviä asioita ei maailmassa näekään.
Toisten hyvät teotkin muuttuvat katkeran mielessä kielteisiksi asioiksi. Get a life. Kierrä Suomea, matkusta muualla, näe maailmaa, tapaa erilaisia ihmisiä. Loppuu kitiniä, ehkä.

ihminen

Ei ongelmaeläimiä kiertoon, ei Suomesta eikä muualta. Räksyttävät ongelmaeläimet aiheuttavat eläivihaa - ei se ole eläinrakkautta pienimmässäkään määrin!

Ei synnytetä eläinvihaa!

Myös koirien rekisteröintimaksu esim. 100 € sekä koiravero, esim. 100 € ensimmäisestä, seuraavat 150 € (oikeudenmukainen ekovero) käyttöön kaikissa kunnissa ja kaupungeissa.

Koirien valtavat päästöt verolle!

Mikäs olisi sitten oikeudenmukainen ekovero jokaiselle ihmiselle? 150 000?
Jos hankit lapsen, niin maksat sitten ekoveroa 150 000?

Jos autoilet, niin voit kymmenkertaistaa tuon ekoveron.

Niimpä

Jo on "eläinystävien" eläirääkkäys mallissaan. Koirat 1000 x arvokkaampia kuin ihmiset?

Koiratko 1000 x tärkeämpiä kuin lapset?

Ensin tänne tunkee Romanian mustalais & kerjäläis laumat,sitten tänne haalitaan niiden kulkukoirat & kissat,varmaankin seuraavaksi tänne haalitaan niiden hevoset .

Onko tämä yhdistys taas joku viherpiipertäjien maailmanparannus lahko.

CCCP

ja olisikohan mitenkään pois suljettua antaa nukutuspiikki koirille joita ei haluta, nyt kulkukoiran vaarana joutua ns. tappelukoiraksi ( jos ei jo ole ollut ). Olisi joissakin tapauksissa inhimillisempää ja huomattavasti halvempaa kuin rahdata koira joka on jo valmiiksi säikky ja pelokas Suomeen.

VK7

Kannattaa ottaa asioista selvää, ennen kuin kommentoi!

Kaikki kodit haastatellaan tarkasti, kaikki halukkaat eivät saa koiraa.
Näissä yhdistyksissä vapaaehtoistyötä tekevät ihmiset ovat olleet vuosia mukana, ja
tietävät kyllä mikä on milloinkin paras ratkaisu. He tietävät myös maahantuontisäännökset yms. todella tarkasti.

Tuodaanhan Suomeen rotukoiriakin koko ajan eri maista, ihan yksityisten toimesta.
Niitä koteja ei välttämättä mitenkään valikoida, raha ratkaisee. Myös tappelukoiriksi :(

Niimpä

Voi että ihmiset olette pikkusieluisia ja ahdasmielisiä. Miten hemmetissä se on teiltä pois jos toiset ihmiset haluavat auttaa eläimiä Suomen rajojenkin ulkopuolella? Miettikää välillä muutakin kuin omaa napaanne, tai jos ette kykene, niin pitäkää ainakin ääliömäiset kommentit itsellänne.

Tassun Alla

Eikö Suomessa ole jo ihan tarpeeksi omasta takaa,näitä hylättyjä & kaltoinkohdeltuja
lemmikkielämiä.Tarviiko niitä vielä tänne roudata ympäri eurooppaa,
Siellä niitä kyllä riittää.Tiedä vielä mitä tauteja ne tulevat tänne levittämään.

Elikkä on taas perustettu oikein yhdistys toisen yhdistyksen perään.
Onkohan tämäkin uusi yhdistys jonkun XXX puoluetta lähellä oleva tukiyhdistys.

Sitten ollaan kinumassa kaikenmaailman avustuksia kunnalla,että homma toimisi.

CCCP

Näin on. Suomessa on kymmenittäin uutta kotia etsiviä koiria! Kaiken ikäisiä, rotuisia ja kokoisia. Jos pelastettaisiin ensin ne...?

Onko jotenkin hienompaa, kun voi sanoa, että koira on "pelastettu" jostain Virosta? Tehdäänkö tätä Suomeen tuontia ihan oikeasti vilpittömästi koirien hyväksi? Vai haluaako uusi omistaja vaan itselleen uuden sulan hattuunsa?

Viedään se apu sinne ulkomaille paikan päälle hoitotarvikkeina ja ruokana, ja steriloidaan/kastroidaan koiria! Hoitoapuakin tarhoilla varmasti otetaan vastaan.

haters gonna hate

Kannattaa ottaa selvää yhdistysten toiminnasta, ennen kuin tulee tänne neuvomaan mitä pitää tehdä :D

Kastrointeja/sterilointeja on tehty jo lähes 10 vuotta, samoin viety ruoka- ja muuta-apua paikanpäälle. Sairaat hoidetaan ja agressiiviset lopetetaan. Koteja ei ole näille leikatuille monessakaan maassa tarpeeksi.

Suomalaisten pitäisi kyllä ihan itse tajuta leikkauttaa koiransa, typerää puhua vahinkopennuista Suomessa. Pentutehtaat Suomesta saadaa karsittua vain niin, että niistä ei osteta.

Tuonti

Kunnat, tai mikään muukaan julkinen taho eivät tue valitettavasti näitä eläinsuojeluyhdistyksiä, vaikka syytä olisi, koska ne auttavat myös paljon suomalaisia eläimiä, ja sitä kautta ihmisiä. (vrt. vanhusten auttamiset kissakatraidensa kanssa yms.)

Kaikki työ tehdään ilman korvausta, omalla vapaa-ajalla, täysin yksityisten lahjoitusvaroin. Eläinlääkärimaksut sterilointeihin, rokotuksiin yms. ovat melkoiset.

Niimpä

Varsin tarkan seulan joutuvat kaikki muualta Suomeen tuotavat eläimet käymään läpi. Passissa tulee olla merkintä riittävän ajoissa annetuista rokotuksista ja tarttuvia tauteja sairastavia ei saa tuoda. Keskimäärin nämä rescuekoirat ovat terveempiä kuin jalostetut rotukoirat, jotka ihmiset ovat jalostaneet ulkonäkömieltymysten vuoksi rakenteellisesti viallisiksi ja periytyviä sairauksia kantaviksi. Onneksi on yhä enemmän ihmisiä, jotka antavat kodin sitä tarvitsevalla sen sijaan, että tukevat pentutehtailua. Rescuekoirat myös steriloidaan, koska ei haluta, että eläinten määrä lisääntyy.

Avustaja

Tuo on kyllä totta, puhdasrotuiset ovat nykyään todella sairaita:(

Osoitan syyttävän sormeni kasvattajiin, jotka ahneuksissaan teettävät pentuja liikaa!

Ja myös Kennelliittoon!

Niimpä

Pari päivää sitten oli lähellä.ettei Kanneljärven opiston kohdalla käynyt pahasti. Suurikokoinen koira,ilmeisesti rodultaan saksanseisoja ,ajoi peuran autoni eteen. Sama koira on ilmeisesti pyörinyt myös pihapiirissämme useamman kerran. Nyt on kyllä koirien kiinnipitoaika,jotenka joku katsoo oikeudekseen rikkoa lakia. Koiran aiheuttaman vahingon tietenkin omistaja joutuu korvaamaan. Kyllä olisi nyt näillä hyysäreillä täällä kotimaisemissakin hommia. Eikös se oma pesä pitäisi putsata ensin?

Lylyisläinen

Täällä sitä taas kitisee ihmiset, jotka eivät takuulla itse auta eläimiä eivätkä ihmisiä millään tavalla. On vain MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ. Kivat teille, jatkakaa samaan malliin...

_ST_

Kunnat tai valtio eivät millään tavalla ole mukana näissä rescue-yhdistyksen tukemisessa -kaikki varat tulevat yksityisiltä ihmisiltä.
Suomessa eläinsuojelutoiminta pitäisi olla paljon avoimempaa ja läpinäkyvämpää, tapauksista pitäisi kertoa huomattavasti enemmän, kuten eläinkohtaloistakin(tietysti niin ettei ihmisen yksityisyydensuoja vahingoitu, mutta tapauksia joista voisi kertoa avoimemmin on todella paljon), samoin kuin nämä ulkomaisten rescuejärjestöjen ihmise tekevät. Ihmiset tahtovat tietää millaisia ongelmat ovat ja mihin lahjoitettavat rahat menevät -monesti jopa mille eläimelle. Suomessa liikaa tehdää eläinsuojeltyötä pienellä porukalla johon ei ole mahdollista päästä sisälle, tuntu siitä että on mukana eläinsuojelutyössä suomessa ei ole kovin voimakas, jos se jää siihen että maksaa jäsenmaksun ja toiminnasta tulee satunnaisesti joku kertomus joka kertoo vähän paljonko eläinlääkärikuluihin menee tms. eikä yksilöiden tarinoita ja kohtaloita lainkaan.
Nämä ulkomaiset menestyy siksi, että ihmiset tahtovat kuulla niitä tarinoita, nähdä kuvia ja luottaa siihen, että omat lahjoitukset menee tärkeään eläimen mahdollisesti pelastavaan työhön.

Annana

Kiitokset ihanille eläinrakkaille ihmisille jaksamisesta pelastaa eläimiä kurjista oloista! Olette arvokkaita vaikkakin täällä dorkat kitisee ja nillittää negatiivisuutta täynnä. On olemassa myös meitä muita ihmisiä jotka ymmärtävät sen että halutaan auttaa hädässä olevia eläimiä omalla kustannuksella ja tuoda edes vähän lohtua kovia kokeneiden eläinten elämään, yksikin pelastettu koira/kissakamu on voitto. Tottakai myös kotimaista koirien pelastustyötä tarvitaan ja siihen on kyllä resurssitkin olemassa, minä mm teen vapaaehtoistyötä löytöeläintalolla. Kiitokset vielä työstänne, panostuksestanne ja jaksamisestanne.

Sanna77

testeistä huolimatta rabies , leishmaniaasi ja monet muut vaaralliset taudit tulevat väistämättä Suomeen näiden pelastettujen koirien mukana. Koirien Sosiaalistumiskausi on lyhyt- jos pentu on elänyt kulkukoirana pentuikänsä, sen on hyvin vaikea tottua korikoiran tavoille, vaikka yrirys olisi kuinka hyvä. Voi kun ihmiset keskittyisivät pitämään ja kouluttamaan edes omat kotikoiransa niin ettei niistä tulisi pelkopurijoita tai alistettuja zombeja- toivottamat ja sairaat koirat olisi armeliasta lopettaa eikä kerätä pyhimyksenkehää oman päänsä päälle :-( Pitää muistaa, että tie helvettiin on kivetty hyvin aikomuksin :-((

sinisilmä

Yhtälailla nuo taudit kulkeutuvat niistä ympäri maailmaa tuotavista rotukoirista! Ja mitä tulee sosialistumiskauteen, saa tulla tänne tapaamaan vaikka mun romanian tuonteja ja veikkaan että moni moni muukin ex-katukoiralle kodin antanut olis valmis avaamaan ovensa sinulle että pääsisit katsomaan miten "epäsosiaalisia" nämä ovat! Moni naapurin puudelikin on hemmetin paljon epäsosiaalisempi ja huonokäytöksisempi! Tiesitkö muuten, että koirat elävät hetkessä??! Ja sellainen ihminen joka ei vaivaudu antamaan koiralle aktiviteetteja ja liikuntaa, saakin kärsiä "kasvattamastaan" aikapommista ja pelkopurijasta, vika EI OLE KOIRAN vaan sen kaksjalkaisen siellä hihnan päässä. Ja ostakoon nämä zombi-koiria "tekevät" sen bemarin munansa jatkeeks koiran sijaan, vähenisi hurjasti Suomesta nämä "pitovaikeus" koirat. Herra varjele kaikkia maailman koiria tällaisilta aivottomilta asioista tietämättömiltä ihmisiltä! Ottakaa selvää asioista!! Ja suuri Kiitos rescue-yhdistykset työstä jota teette <3

Adoptoin jatkossakin kaikki koirani Romaniasta

Olen paljolti samaa mieltä kanssasi. Ensin pitäisi hoitaa nämä oman maan eläimet (ihmiset). Sitten muut maat, jos resursseja on. On niin ikävää nähdä ulkomailta tuotuja koiria, joiden kurjuudet näkyvät päällepäin. On jalkaa klenassa, silmä puhki, häntä typistetty ym.

erica

Ai on niin kurjaa katsella ulkomailta tuotuja koiria, joiden "kurjuudet" näkyy päällepäin, kuule ne koirat ovat onnellisia, kun pääsevät pois, ei ne kurjuuksiaan enää ajattele, älä sinäkään ajattele tai edes katsele noin...

eija

Nimimerkit erica ja bic. Oman maan eläimistä pidetään tarhoilla ja kokonaisuudessaan hyvää huolta, aina on tietty näitä aivottomia jotka täälläkin alentuvat rääkkäykseen ja laiminlyönteihin. Ja satutko sinäkään tietämään noista resursseista joilla yhdistykset toimii?? Ilmeisesti et, koska silloin tietäisit että ne toimivat TÄYSIN vapaa-ehtoisten tekijöiden ja VAPAA-EHTOISTEN lahjoittajien turvin, senttikään ei ole sinun kukkarostas kuule pois,!! Mikä sinä olet määrittelemään esim. 1 jalkaisen tai 1 silmäisen koiran onnellisuuden?? Oletko koskaan sattunut katsomaan videota esim. onnettomuudessa tai pahoinpitelyssä raajansa menettäneestä koirasta, joka nauttii operaatiosta toivuttuaan leikeistä täysin rinnoin ilman mitään ongelmaa? Eiköhän se kuulle päällepäin näy, että nauttivat elämästään juuri sellaisena kuin ovat, toisin kun ihmisillä, koirilla on hetkessä elämisen taito!! Sairaita koiria EI edes anneta adoptioon, jos koiralla on joku vamma, joka on hoidettavissa niin että koira voi elää sen jälkeen täysipainoista koiran elämää, se hoidetaan kuntoon tarhalla ennenkuin pääsee adoptioon, mutta vasta kun on toipunut. Lopetetaanko ihminen jos siltä menee toinen silmä tai jalka vai annetaanko sille mahdollisuus?? Pikkusen nyt järkee hei ja asiaan perehtymistä ennen typerää kommentointia. Ja hännän typistyksestä: sitä harjoitetaan vielä tietyissä maissa ja rotukoirilla!!! Omalta koiraltani taas jouduttiin aikanaan amputoimaan pätkä häntää kun vammautu ja olisi mennyt muuten kuolioon. Olisiko pitänyt koko "kurja" koira lopettaa siksi hä???? Kuinka monta "kurjaa ulkomailta tuotua" olet muuten tavannut??????? Taudeista vielä: Rotukoiria tuodaan maahan ihan yhtälailla kasvattajien toimesta, mikä sen sanoo ettei niistä tule tauteja häh????

Haloo

Varmaan suurin osa ihmisistä sellaisia, jotka hoitavat eläimet kunnolla, eivätkä rakenna naapurustoon yli 10 eläimen eläinystävätarhaa.
Sitten on niitä ylirakkaita, joilla eläimet on jo tunnevamma. Siitä kärsii läheiset ja lähiympäristökin. Omia ihmissuhteita paikataan elämillä. Pitäisi auttaa mutta miten? Eläin on hyvin hoidettuna kiitollinen, ei puhu pahaa sanaa - taistelu murrosikäisten ongelmien parissa unohtuu.

Ei ongelmaeläimiä kiertoon!

olen tismalleen samaa mieltä kanssasi. Kannattais kysyy eläinlääkäreiltä heidän kantaa asiaan, uskonpa etteivät ole hirveen innostuneita asiasta. Ja totta on että aina pääsee läpi sellaisia tauteja ja loisia joita meillä ei välttämättä edes tunneta niin milläs niitä sit hoidetaan????

bic

Voi, ilomielin!!! Jos ois valtaa niinkuin on mieli, niin näin kävisi. Siinä sivussa hämmentäisin mustaan aukkoon sinun mentävän kolon mistä voisit kätevästi lähteä kahtelemaan maailmaa vähän kauempaakin kun oman navan vierestä.

Adoptoin jatkossakin kaikki koirani Romaniasta

Ikävän paljon tietämättömiä ja asiattomia kommentteja täällä. Kannattaisi tutustua Suomen tilanteeseen, ennen kuin menee sättimään Kulkurien kaltaisia yhdistyksiä. Faktahan on, että koirien tilanne Suomessa on valtavan hyvä: täällä ei ole kulkukoiria, ja kodittomia koiria on erittäin vähän. Jos täällä joudutaan lopettamaan koiria, se tehdään inhimillisin keinoin. Romanian kaltaisissa maissa koira joko pahoinpidellään, näännytetään tai kidutetaan kuoliaaksi tai sille annetaan myrkkypiikki sydämeen, minkä seurauksena koiraparka kuolee hitaasti ja tuskissaan kouristellen.

Koira on koira, oli se syntynyt mihin maahan tahansa. On todella hienoa, että nykyään yhä useampi koiranhankkija päätyy adoptoimaan koiran sen sijaan, että ostaisi "uuden" kasvattajalta tai pentutehtaasta. Turvallisen adoption mahdollistaa asiantunteva yhdistys, kuten tästä lehtijutustakin ilmenee.

Greta

Eläinsuojeluyhdistys on ihan loistava asia, mutta et taida tietää, miten paljon Suomessa on huonosti hoidettuja koiria? Tämä, mitä kerron on faktaa. Yksi, kaksi koiraa kerrostalossa. Perhe töissä. Ulkoilutus 2 kertaa päivässä ja kotona koira/koirat ovat päivät kylpyhuoneessa. Ei edes ikkunaa.
Olen itse koiranomistaja ja tehnyt "tutkimustyötä" koiranomistajien keskuudessa.
Jos ihminen ei osaa hoitaa koiraansa, niin miksi vielä ulkomailta tänne kärsimään?
Kannatan, että eläinsuojelijat yrittävät puuttua tähänkin asiaan.

erica1

Eläinsuojeluyhdistysten tilat pursuilevat uutta kotia kaipaavista ihan kotimaisista löytöeläimistä ja nämä raahaavat kovalla rahalla katurakkeja Romaniasta? No, mikäs siinä jos ei elämässä muuta sisältöä ole.

Facepalm

Mikä on oman elämäsi sisältö? Mistä kohtaa toisten halu auttaa valitsemaansa kohdetta on sinulta pois?? Tuskin olet ikinä mitään mihinkään lahjoittanut tai auttanut mitään heikompaa elollista. Hyvää elämää vaan sinne oman navan ympärille.

Haloo

Suomessa ei yksikään eläinsuojeluyhdistys pursuile kodittomia koiria.

Kulkukoiria auttavat yhdistykset eivät luonnollisestikaan oleta ratkaisevansa muiden maiden kulkukoiraongelmaa adoptoimalla, vaan voimavaroja keskitetään koirien sterilointiin paikan päällä - se kun on tappamista tehokkaampaa, kuten ilmenee myös tuosta CCCP:n ystävällisesti laittamasta linkistä. Mutta jos joku haluaa adoptoida koiran ulkomailta, miksi tätä valintaa pitää paheksua?

Oletteko te paheksujat koskaan tuominneet yhtä voimakkaasti niitä tuhansia ihmisiä, jotka eivät anna kotia ulkomaiselle eivätkä suomalaiselle kodittomalle vaan ostavat koiran kasvattajalta tai pentutehtaasta? Kannattaisi vähän miettiä, ennen kuin puhuu.

Greta

Ei pursuile ei, sillä jonkin ajan kuluttua (2-4 kk saapumisesta) yhdistykseen tuotu koira lopetetaan.

Ei yhdistyksillä ole resursseja pitää kaikkia koiria loputtomiin. Ns. keskikokoa isommille "ongelmakoirille" (=kouluttamaton) ei ole kysyntää, eli uutta kotia EI LÖYDY.

fakta

Mihin yhdistykseen tuotu??????? Voi hyväntähen että panee naurattaan tuollanen TÄYSI TIETÄMÄTTÖMYYS!!! =D =D Kuules FAKTA; MENE HEL***N KIIRUUSTI OTTAMAAN ASIOISTA SELVÄÄ ENNENKUN NOLAAT ITTEÄS ENEMMÄN NOILLA SÄÄLITTÄVILLÄ KOMMENTEILLA!

Haloo

Luulisi, että jokaiselle halukkaalle koiraa tarvitsevalle löytyisi koira( tai kissa) suomalaisesta löytöeläinkodista, joita on ympäri Suomen. Minua ei kiinnosta mihin kukakin omat rahansa käyttää, mutta näitä kotimaan avun tarvitsijoita on niin eläimissä kuin ihmisissäkin. ikävää kun kotimaisia lemmikkejä lopetetaan kun niiden aika on täyttynyt löytöeläintarhassa.

ni-na

Kuinka monella suomalaisella löytöeläintalolla olet käynyt? Kuinka paljon niissä asustaa porukkaa? Suomessa löytö ja kodittomien eläinten tilanne on luxusta verrattuna esim. Romaniaan. Hyvät kotimaiset ihmiset, steriloikaa ne kissanne alkajaisiksi!

Haloo

Missähän suomalaisessa löytöeläintarhassa koiria lopetetaan?

Ensinnäkin niissä on koiria todella vähän, ja vain todella agressiiviset ja sairaat lopetetaan.
Muille etsitään uusi koti.

Itse kävin kaikki löytötarhat läpi kun etsein itselleni koiraa. Koiria niissä oli todella vähän, ja nekin todella isoja, enkä sellaista voinut ottaa. Viron koiratarhalta löysin keskikokoisen ihanan koiran hyvän yhdistyksen kautta, ja olen todella tyytyväinen! Koirani on tervepäinen, oppi heti sisäsiistiksi ja on ollut terve.

Kotimaisia tai ulkomaisia pentutehtailijoita en ikinä tule kannattamaan yhdelläkään eurolla!
Suosittelen jokaista ottamaan tarkasti selvää mistä koiransa ottaa. Eläinsuojeluyhdistys on hyvä vaihtoehto!

Niimpä

Minä päädyin lopulta sitten hankkimaan kissan Hyvinkään eläinsuojeluyhdistykseltä, kun ensin olin aikani vehdannut yhden kissayhdistyksen kanssa eikä siitä hommasta vaan tullut mitään. Kyse oli virolaisista löytökissoista ja jotekin tuntui siltä, kun ne olisivat vartavasten käyneet Virosta nappaamassa löytökissan aina tarpeen mukaan. Outoja löytökissoja, kun olivat niin kesyjäkin, oma suomalainen kissani ei ollut kovin kesy tai ei ainakaan antanut/anna koskea itseään vaikkei ole edes ulkoa pyydystetty vaan haettu jonkun kodista.

Miru

Sivut