Taksien kisa: Ensin tuli Kovanen, sitten Pehmoset

Kovanen Yhtiöt alkoi merkata taksinsa ja muut henkilöliikenteessä olevat autonsa Kovanen-merkinnällä viitisen vuotta sitten.

Kovanen Yhtiöt Oy / Tapio Rinne

Pehmonen-merkinnällä varustettuja takseja on Vantaalla, Helsingissä ja Tuusulassa.

Jussi Vehkasalo

Helsinkiläinen kuljetusyritys Kovanen Yhtiöt alkoi viitisen vuotta sitten merkata taksi- ja muussa henkilöliikenteessä olevat autonsa Kovanen-tekstillä.

Yhtiön takseissa metallinhohtoiset kohokirjaimet ovat taksin perässä siinä kohtaa, joka on yleensä varattu auton mallimerkinnälle. Takseina suosituissa Mercedes-Benzeissä mallimerkintää ei aina edes ole.

– Tällainen Kovanen-teksti on koko henkilöliikennekalustossamme. Sillä haetaan tunnettavuutta, se on osa kokonaismarkkinointiamme. Autojen teippaus olisi häiritsevämpää, Kovanen Yhtiöiden toimitusjohtaja Heikki Kovanen selostaa.

Tekstin kirjasintyyppi on samankaltainen kuin alkuperäisessä mallimerkinnässä.

– Asiakkaat tunnistavat automme tekstistä. Heiltä on tullut hyvää palautetta autojemme merkkaamisesta.

Kovanen arvelee, että merkintätapa saattaa ärsyttää joitakin kilpailijoita taksialalla.

 

Sanoin kavereille, että laitan taksiini ihan piruuttani Pehmonen-tekstin.”

 

Vantaalaisen taksiautoilija Kari Rahikaisen työkalun perässä lukee metallinhohtoisilla kohokirjaimilla ”Pehmonen”.

– Ahaa-elämys tuli pari vuotta sitten. Olin huomannut Kovasen taksien merkinnät. Sanoin kavereille, että laitan taksiini ihan piruuttani Pehmonen-tekstin, Rahikainen kertoo.

Hän osti tarrakiinnitteisiä kohokirjaimia kymmentä Pehmonen-tekstiä varten.

– Jakelin kirjaimia tutuille taksikuskeille. Pehmonen-takseja on Vantaalla nyt ehkä kuusi. Yksi on Helsingissä ja Tuusulassa on myös yksi.

– Yksi suurikokoinen taksikuskikaveri sanoi taannoin, että seuraavaan autoonsa hän laittaa tekstin ”paksukainen”, Rahikainen naurahtaa.

Pehmonen-teksti herättää huomiota liikenteessä ja siitä napataan kuvia.

– Kerran ajoin Kovasen taksin takana. Vaihdoin kaistaa ja ajoin sen eteen. Kuski näytti peukkua.

Myös Heikki Kovanen on tietoinen Pehmonen-takseista.

– Hyvä että olemme herättäneet huomiota kilpailijoissa. Jos Pehmonen-tekstien tavoite on jotenkin alentaa Kovanen-merkinnän arvoa, niin kyllä asia on mennyt aivan päinvastoin, Kovanen tuumaa.

Kommentit

Ei ollut ensimmäinen.... muistelen kerran nähneeni jonkun passatin jossa oli väännetty teksti Stadista. Ja kuulemani mukaan on ollut Transportteri jonka kirjaimista väännetty Pornstarter :-)

Datsunman

Monet hyvät ideat päätyy kopioinnin kohteeksi. Kovasilla on rautainen ammattitaito verkostua, saada itsensä näyville ja sitouttaa asiakkaansa. Nuo pojat kyllä tietää miten bisnestä ja rahaa tehdään, ja sehän se ärsyttää tavallista autoilijaa.

Go-go