Lukioon pääsi Helsingissä 7,25 keskiarvolla

Lukiot listaavat opiskelemaan päässeiden nimet huomenna nettisivuillaan. Kuvassa Itäkeskuksen lukion opiskelijoita.

Anneli Tuominen-Halomo

Yhteishaun tulokset julkistetaan huomenna 14. kesäkuuta Helsingin kaupungin ammatillisissa oppilaitoksissa ja lukioissa ja niiden kotisivuilla. Listoilla näkyvät vain ne hakijat, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen.

Helsingin kaupungin suomenkielisissä lukioissa keskiarvoraja oli 7,25, mikä on sama kuin viime vuonna. Ruotsinkielisissä lukioissa keskiarvoraja nousi 7,50:een viime vuoden 7,33:sta.

Kaupungin lukioihin haki ensisijaisesti 3 138 ja valittiin 2 522 opiskelijaa. Ensisijaisten hakijoiden määrä on lähes sama kuin viime vuonna (3 194).

Kaupungin lukioita ovat Alppilan lukio, Brändö gymnasium, Etu-Töölön lukio, Gymnasiet Lärkan, Gymnasiet Svenska normallyceum, Helsingin kuvataidelukio, Helsingin luonnontiedelukio, Helsingin medialukio, Itäkeskuksen lukio, Kallion lukio, Mäkelänrinteen lukio, Ressun lukio, Sibelius-lukio, Tölö specialiseringsgymnasium, Vuosaaren lukio ja Yhtenäiskoulun lukio.

Vaikeinta oli päästä Suomalaisen Yhteiskoulun (SYK) lukioon, jonne A-kielenä englantia lukevilta vaadittiin 9,67 keskiarvo.

Helsingin Yliopiston Viikin normaalikoulun lukioon raja oli 9,33 ja Ressuun 9,4.

Alimmalla keskiarvolla 7,25 ovet aukesivat Vuosaaren lukioon ja Helsingin yhteilyseon lukion yleislinjalle.

Tiedot sisäänpäässeistä löytyvät oppilaitosten sivuilta www.edu.hel.fi > hae kouluja > lukiot

Helsingissä sijaitseviin ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin haki tämän kevään yhteishaussa ensisijaisesti noin 12 900 hakijaa. Aloituspaikkoja on noin 8 200, joten noin 4 700 hakijaa ei päässyt ensisijaisesti haluamaansa opiskelupaikkaan. Moni pääsee kuitenkin yhteishaussa 2.–5. sijalle asettamaansa opiskelupaikkaan.

Ammatillinen koulutus on edelleen vetovoimaista, vaikka ensisijaiset hakijamäärät laskivat hiukan viime vuoteen verrattuna. Helsingin kaupungin ammatillisiin oppilaitoksiin, joita ovat Helsingin palvelualojen oppilaitos, Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitos ja Helsingin tekniikan alan oppilaitos, haki ensisijaisesti 4 427 opiskelijaa. Heistä paikan sai 2 430. Lähes kaikki paikat näissä oppilaitoksissa täyttyivät.

Opiskelupaikan saaneiden pitää ilmoittaa oppilaitokseen viimeistään 28. kesäkuuta, ottavatko paikan vastaan. Oppilaitoksen tarkemmat ohjeet löytyvät kotiin postitettavasta hyväksymiskirjeestä.

toimitus