Designpääkaupunki näkyy maailmalla

Designpääkaupungin saama kansainvälinen medianäkyvyys on ollut poikkeuksellisen laajaa.

Kymmenien tv-juttujen lisäksi maailmalla on julkaistu pitkälti yli tuhat merkittävää designpääkaupunkiaiheista artikkelia joko painetussa lehdessä tai lehen verkkoversioissa. Asiasta ovat kirjoittaneet New York Times, Financial Times, Die Zeit, Ming Pao Weekly, South China Morning Post, Thailand Tatler Independent, Le Monde, Guardian, Italian Vogue, Elle Decoration, Svenska Dagbladet, Vanity Fair ja Süddeutsche Zeitung. Viimeksi asialla oli englantilainen sunnuntaisanomalehti The Observer.

Designpääkaupunkivuoden ja kansainvälisen mediahuomion voidaan jo nyt sanoa nostaneen Helsingin seudun matkailulukuja. Designpääkaupunkivuosi houkuttelee Helsinkiin ennätysmäärän kotimaisia ja ulkomaisia matkailijoita.

Viime vuonna Helsingin matkailussa tehtiin uusi ennätys, kun yöpymisiä kertyi yhteensä noin 3,4 miljoonaa. Tämä merkitsi noin kuuden prosentin kasvua. Tänä vuonna yöpymismäärien odotetaan kasvavan vähintään viime vuoden tahtiin. Risteilyvieraita käy Helsingissä tänä kesänä noin 400 000, mikä on myös uusi ennätys.

Myös Espoossa, Vantaalla ja Lahdessa designpääkaupunkivuosi on lähtenyt matkailullisten arvioiden mukaan hyvin käyntiin.

toimitus