Karppaus on out – nyt tulee aineeton ruoka

Olen epäluotettavilta tietolähteiltä kuullut korviini, että puistattava ruoka-ainesekoilu nimeltä karppaus on lopullisesti down ja out.

Todelliset elämän edelläkävijät ja suunnannäyttäjät satsaavat nyt aineettomaan ruokaan ja mielikuvasyömiseen.

Aineettomasta ruoasta ja mielikuvasyömisestä on kuulemma tullut Amerikassa tosi iso hitti ihan hetkessä.

Juttu menee niin, että kaupasta tai ravintolasta ei osteta ruokaa, mutta niissä vierailemalla ja maksamalla asiakas saa silti ostamisen elämyksen.

Nälän tunteella ja ostamisen kokemuksella on suora yhteys aivokurkiaisen kautta. Näin minulle kertoi oma syväkurkkukontaktini, eräs espoolainen ravintoterapeuttikonsultti.

Jo se, että aivot ja sitä kautta koko elimistö saa signaalin ruoan ostamisesta, riittää tyydytykseen useimpien henkilöiden kohdalla.

Aivojen mielihyväkeskusta siis tavallaan pikkuisen huijataan.

Teko-ostamisessa ei pitäisi tänä maailmanaikana olla mitään outoa. Onhan tekonauruunkin jo totuttu: suuri osa ihmisistä tekonauraa jatkuvasti.

Mielikuvasyömisen puolesta puhuu myös joukko ravintola-alan ammattilaisia laajalla rintamalla.

Syynä on se, että heistä on tuntunut turhauttavalta kehittää asiakkaiden vaatimuksesta yhä vain kevyempiä salaatteja.

Nyt ei pitäisi enää olla valittamista: uudenlaisissa no food -ravintoloissa eteen ei tuoda edes tyhjää lautasta. Tarjolla on vain erilaisia laatuvesiä.

No food -ravintolat ovat lopullinen ratkaisu ja vastaus ihmisille, jotka haluavat ravintolakokemuksen, mutta eivät ruokaa.

Nämä ravintolat sopivat kaikille kilojaan tarkkaileville eli ”kilahtaneille”, kuten ravintoterapeuttikonsulttipiireissä vitsaillaan.

Tähän kuluttajajoukkoon kuuluu nuoria naisia sekä jo pulskiksi päässeitä, hieman vanhempia trendikkäitä miehiä.

Innolla odotan ensimmäisiä pop up -muotoisia no food -ravintoloita, joissa ihanan innovatiivisesti yhdistyy kaksi huipputrendikästä superilmiötä.

Uskokoon ken haluaa.

Käyttäjän Jussi Vehkasalo kuva
Jussi Vehkasalo