Meritursas povaa ukkosta juhannukseksi

Juhannuksenviettäjät saattavat pettyä, sillä Linnanmäen kulmilla asusteleva Sea Lifen Jakki-meritursas ennustaa juhannukselle ukonilmaa ja pilvistä säätä.

Merimaailmassa Jakin lonkerot hamusivat myös sadesymbolia, mutta aurinkoa ja pilvipouta-merkkiä se suorastaan karttoi.

Meritursas oli ennusteessaan järkähtämätön. Se istui ukkosmerkin sisältävän purkin päällä täysin tyynenä ja vuorenvarmana päätöksestään.

Sea Lifen näyttelypäällikkö Jouni Jaakkola ei ole tietoinen, että meritursaille jokin säätila olisi toista mieluisampi, joten voidaan olettaa, ettei Jakin ennustus perustu sen omiin säämieltymyksiin tai toiveisiin.

Jakki sai altaaseensa neljä eri sääsymbolein varustettua purkkia, joista se saattoi valita juhannuksen säätilan.

Ennusteen jälkeen meedio oli hyvin levollinen ja uupunut, mikä saattoi johtua myös spektaakkelin lomassa nautitusta rapu-ateriasta. Näyttelypäällikkö Jaakkola arveleekin Jakin rentoutuvan loppupäivän pesäkolonsa kotolla.

Monelle saattaa olla yllätys, että meritursaat eli mustekalat ovat sukua toisille tunnetuille sääennustajille, etanoille. Ei liene siis ihme, että niissä piilee samankaltaisia meedion kykyjä. Sekä mustekalat että etanat kuuluvat nilviäisten pääjaksoon. Älykkyystasoltaan mustekalaa voidaan verrata koiraan tai kaksivuotiaaseen ihmislapseen.

Sea Life Helsinki täyttää 10 vuotta maanantaina 18. kesäkuuta, jonka kunniaksi jaetaan ilmaista jätskiä koko päivän!

Merimaailma Sea Life on avoinna kesäkuussa kello 10-20, heinäkuussa 10-21 ja elokuussa 10-19. Lipunmyynti sulkeutuu aina tuntia ennen aukioloaikojen päättymistä. Lisätietoja kulkuohjeista ja hinnastosta: www.sealife.fi