Paikalliset

Ihmiskaupasta tuomio: Pakotti harrastamaan suojaamatonta seksiä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi espoolaisen 27-vuotiaan Tudor Stamatien neljäksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä ihmiskaupasta. Oikeuden mukaan romanialaislähtöinen Stamatie ja toinen henkilö käyttivät hyväksi 16-vuotiaan uhrin alaikäisyyttä ja turvatonta tilaa.

Uhri kertoi oikeudessa, että hänet pakotettiin heti Suomeen tulon jälkeen Aleksis Kiven Kadulle prostituoiduksi. Stamatie määräsi seksistä veloitettavan hinnan: kondomin kanssa 50 euroa ja ilman suojaa 70 euroa. Suuseksistä uhrin piti veloittaa 50 euroa. Stamatie pakotti tytön harrastamaan myös hänen kanssaan seksiä vähintään kerran viikossa.

Tyttö kertoi oikeudessa harrastaneensa suojaamatonta seksiä noin 150–200 miehen kanssa. Yhdynnät tapahtuivat asiakkaiden autoissa. Uhrilla oli päivän aikana vähintään 5–6 asiakasta, jonka aikana hän tienasi noin 250 euroa. Kaikki rahat päätyivät Stamatielle, lukuunottamatta päivittäistä kymmenen euron ruokarahaa. Uhrin lisäksi Suomeen oli tullut tytön ystävätär, joka myös teki pakotetusti prostituoidun työtä. Tytöt jakoivat ruokarahan keskenään.

Tytöt oli viety ensin Romaniasta Norjaan. Uhrille oli kerrottu, että hän voi Suomessa tienata rahaa ravintolan työntekijänä. Uhrin mukaan hänellä ei ollut aavistustakaan että joutuisi prostituoiduksi. Stamatie ja uhrin ystävättären poikaystävä olivat yhdessä uhanneet tyttöä väkivaltaisesti, ettei hän kertoisi poliisille. Stamatie oli kolmesti kahden kuukauden aikana pahoinpidellyt uhria.

Vankeustuomion lisäksi Stamatie velvoitettiin korvaamaan uhrille tilapäisestä haitasta 6 000 euroa, henkisestä kärsimyksestä 17 000 euroa ja ansionmenetyksestä 6 000 euroa. Stamatie on määrätty istumaan Vantaan vankilassa siihen asti, kunnes varsinainen tuomio astuu voimaan. Hänellä on viikko aikaa valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu